Žádné zázraky už čekat nemůžeme je přece jenom konec září, ale jak všichni dobře víme počasí umí někdy pěkně překvapit. Teď Aladin zase trochu otočil a zase ty srážky na zítřek u nás resp. jih Moravy vrátil tak uvidíme. Těm bouřkám na z. Čech bych věřil, ale co se vyvine z toho pásku který teď přechází přes vysočinu a j.moravy co Aladin vůbec nepředpověděl to by mně zajímalo.
kuba V Itálii pěkná štreka, na noc a konec září teď i v Německu kousek od ČR, ale jde to úplný sever. Pokud se trochu východněji utvoří tak zasáhne Cheb.. Tady trošku prší z těch zelených. Uvidíme zítra bouřky
Fstorm TV nad sv Evropou srážky dál než na jižní okraj ČR nepustí. Takže dnes vydatné srážky a bouřky na jihu Evropy, u nás okraj srážek na jihu Čech, vysočiny a Moravy.
Zajímavější bude teplotní rozhraní příští pondělí, GFS tam má v některých výstupech i kolem 100mm kousek od hranic ale to samozřejmě může být zítra úplně jinak ale bude to zajímavé sledovat
Mno, musím říct, že je pořád pěkně teplo. Byli jsme dnes vandrovat po Vysočině a v 600 metrech nad mořem chodili místní jen s krátkým rukávem (a my v mikině). Odpolední deštík se na teplotě téměř neprojevil. Na konec září opravdu příjemně.
Miriam U nás bylo nějakejch 7 mm, takže aspoň něco, teď se to pásmo z JČech rozpadne, zatím slunečno a +17, včera bylo o dost líp, na mě na hraně a víkend zkazí zase čerstvý JV vítr, schovám se do údolí do Znojma, tam bude fajn.
No a na pátek ráno hlášeny v JMK přízemní mrazíky, snad budou jen ojediněle na exponovaných místech, rajčátka jsou zatím pořád na záhonu a mají se celkem k světu.
Yurri To se máte - tady se úplně zatáhlo. Na 17°C to taky vylezlo, ale slunko bohužel není. Včera bylo 24 - nádherný den. ludvicek Podle mě bude větší hrozba mrazíků v Čechách... Doufám, že my se tomu vyhneme... Tedy ne že bych to někomu přála, to v žádném případě - snad jich bude obecně co nejméně, zatím je na ně brzy.
Z onoho pásma nakonec namrholilo asi 0,3 mm. Po pondělním dešti je ale celkem pěkně zalito i tak. Teď už jen doufat, že zálivka, která tento týden přišla, omezí v pátek ráno hrozbu mrazíků.
jack Před vichrem se dovedu schovat a naplánovat trasu tak, aby mi nevadil, zvlášť jeho teplejší JV verze ještě ujde, ale horší ta oblačnost, s tímhle víkendem bych byl spokojenej tak za měsíc, takhle takovej zařijovej průměr
Tak celkem nečekaný když bylo chladno ale podmínky byly výborné jinak na severu Německa, vysoká helicita, výrazný střih větru a do toho hluboká tlaková níže
Dneska parádně slunečno a kolem 15ky, z mrazíků strach nemám, ráno čekám mezi +5+6, při zemi o 2-3 méně, takže úplně v pohodě, rajčata už mě ani nebaví, 3. várku kečupu už snad ani nechci, lepší bude taková švestková marmeláda se zkaramelizovanými ořechovými slupkami z ořechovky, která projde poslední fází zušlechtění přidáním šípků.