Pondělí bude ještě zimní. Teploty budou kolem bodu mrazu a ráno klesnou na hodnoty kolem -8 °C. V úterý k nám ovšem již začne pronikat teplý vzduch. Nejvyšší denní teploty zamíří na 1 °C až 5 °C, na jihozápadě až na 7 °C. Odpoledne se navíc od západu přidá déšť. Pršet bude i na horách. Ve středu denní maxima zamíří na 7 °C až 11 °C.... Více >>
Diskuse o počasí V příštím týdnu bude až 10 °C, přijde obleva
Tak právě mně skolila chřipka. Teplota 39, 3 C. Snad to nebude covid.
Tohle děsivé počasí tomu dost nahrává. No včera to byl celkem brutal. Dnes v noci nebo ráno -12
Bohužel toto proměnlivé počasí bude pokračovat dál. Nevadí musíme se na to dobře připravit. A hlavně se snažit nenachládnout jako já.
Dnes jsem zvědav, jak se popereme v JM kraji s tou mlhou. Předpověď říká, že bude až +11, ale jestli se ta mlha bude takhle držet, víc jak 2 či 3 stupně tu nebudou. To by mimochodem bylo po velmi dlouhé době, kdy předpověď hlásí více stupňů, než je pak realita. Obvykle pozoruju spíš opak, realita je pár stupňů nad předpovědí.
Aktuálně je na 1 SPA řeka Svratka, která na profilech Veverská Bítýška a Brno-Poříčí má tento stupeň SPA. Pak také řeka Dyje v Břeclavi..
https://hydro.chmi.cz/hpps/hpps_oplist.php?srt=&am...
ROFA
Tady bychom měli oblevu také ustát, maximum zatím bylo +2st a dešťové srážky jdou od nás více na jih, takže to hlavní nás míjí. Zatím tu je cca 22 cm zledovatělého sněhu. Nepříjemný je ten led, který je na všech pochozích plochách - pro příště to bude chtít před zimou navézt do zásobu hromadu jemného štěrku :-) Takže ještě přežít zítřek a v pátek už se má stejně jako u vás ochlazovat a v noci na sobotu sněžit a zima může pokračovat
ludvicek
U nás je realita vždy chladnější než předpověď, ještě teď mám na chalupě v uzavřeném dvoře +1 a půda je celkem zmrzlá, vyndával jsem 4 cm led ze sudu, jinak +2 a hustá mlha s parádním deštěm, chytám do sudů každou kapku, stále se to neprofouklo a vedle JČechy další teplý den, zahradničit se bohužel nedá, šílená capárna.
Tak určitě. Dnes zatím cca 4 mm. Jinak se mi zdá, že Šumava dělá poslední dobou výrazné závětří - Český Krumlov a okolí slabota. Zase tam mají ale v létě častější bouřky narozdíl od nás. Taky se doplní koryta řek hlavně v Čechách, takové Labe bude zase po dlouhé době řekou.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.