Stále jsou ještě místa, která drží chladný vzduch. Jedná se hlavně o podhorská údolí či jinak uzavřená místa, kde vítr ještě neprofoukl spodní, chladnější a těžší vzduch. Např. Hanušovice, Štíty dokonce drží teplotu jen lehce nad nulou - https://www.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/OS/KW/... Do toho tam teď asi hodně prší. I přes ten déšť sníh zde vydrží (viz webkamery), ze čtvrtku na pátek už teploty půjdou pod nulu.
PS. i místa jako Mohelnice, Uničov apod. (250-300 mnm) stále drží nějaký ten sníh ... potvrdí nějaký návštěvník z této oblasti?
Diskuse o počasí V příštím týdnu bude až 10 °C, přijde obleva
andy206
Ano je to tak, Sternbersko hlavně místa ve městě výše položené, stále se sněhem, pravda řádně už rozbředlým. Celý den prší, teplota v průměru okolo 2C. Kopce nad městem stále souvislá sněhová pokrývka.
No tak nakonec za noc napršel dvojnásobek toho co na té samotné denní frontě. Krušné to sice zeslabovaly ale celkový úhrn 13,4 mm je více než slušný. COSMO i ICON to tam měli (> 10 mm) a říkal jsem si, že tohle přeci nemůže vyjít. A vyšlo. Kéž by vyšla i další, tentokrát návětrná, porcička od pátečního večera dále.
Docela se nám to v ČR s povodňovými stupni rozjelo, Teplá už přesáhla 2. SPA a hranici 5leté vody a stále strmě narůstá, vodní stavy rostou snad ve všech povodích a 1. SPA už je opravdu hodně, v řádu desítek, po dlouhé době jde o výraznější plošné povodně zimního charakteru, škody by naštěstí příliš být neměly, na 3. SPA se to dostane opravdu málokde, možná vůbec.
ROFA
U nás srážkově to samé, kolem 15 mm, nyní se přidal i silný vitr. Teplotně jsme mezi 2-4 st. Sněhu zbývá tak 17cm, od vcerejska ubytek 5 cm. Do ochlazení by to mělo vydržet. Pršelo i na hrebenech ve 1200 m, ale začíná se již pomalu ochlazovat takže do zítřka by i u nas již mohlo sněžit.
palma
Tak to jsem rád, že nejsem takovej blázen úplně sám, ale zjistil jsem, že jsem častým zalejváním obnažil jemné kořínky třeba angreštů a stromkových rybízů a musím jim pořádně nastlat kompostu a zamulčovat před nastávajícím mrazivým týdnem, už nyní je zase 0 a noc bude mrazivá, určitě ale nikdo nevyrazil zkontrolovat hloubku promrznutí do volného terénu na kole jako já
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.