Diskuse o počasí Předvánoční dny budou jedny z nejteplejších v historii měření
ROFA
Něco podobného s fotkama..https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/rymarovsko-rym...
Jako je to humus, teplo, inverze, celodenní mráz žádný, mrazových dnů málo, srážek málo, sníh prakticky žádný. Jako před rokem.
Tohleto není žádná zima... Prostě hnus a humus.
A když už se chystá ochlazení, tak nemá takové parametry.
Hrozný časy..., srovnejte to třeba se zimou 2009/10, to je jak z jiného vesmíru.
Vím, že tohleto blábolení nemá smysl, ale proč to nenapsat, když je to pravda.
A srážky na zítřejší ráno mizí jako pára nad hrncem. Za celé tohle slavné dynamické období spadne monotónní kulové. Místo toho bude odpoledne jako na začátku dubna a v noci dokonce jako v květnu (minima 10°C jsou květnová). No kde to jsme? Za starých dobrých časů na teplých frontách tohoto typu dokázalo slušně napršet i v nížinách 10 nebo i 15 mm.
Teplota +4, 1,5mm. Poslední chladný den. Od zítřka jedeme na nejteplejší vlně. V pátek +5 a pod nulu to neklesne, narozdíl od Z Čech. Jak na nový rok, tak po celý rok. No a srážky? Nečekám více jak 4mm. V pátek nečekám ani sněžení. Žádný model nám nic nemaluje. Jen teplo, jasno a sucho.
Ale nevadí, život nekončí.
Aidamko
Ještě že není těch +15 co jsem ze srandy říkal, že bude o vánocích a vy jste pravil, že v tom případě budete ředitel zeměkoule.. to by bylo...
Ale beze srandy, tohle je divný, pro zimu hraje vše možné, a není tu, no, za měsíc asi tak uvidíme jestli vůbec něco bude, nebo jestli něco bylo..užijte si Vánoce, a ať dobře dopadne ta Vaše práce..
palma
Je zajímavý, že zimy 2013/14, 2014/15 a 2015/16 byly tři po sobě velmi teplé a to se ještě nikdy nestalo. Pak byly tři zimy mírně teplé a bohatší na sníh.
Tím chci říct, chodí to v cyklech, ale nemusí.
Pokud bychom vzali, že letošní zima skončí opět velmi teplá jako loni, tak ta příští už by měla být chladnější, v extrémním případě až ta přespříští 2022/23 .
Yurri
Sebral jsem to i s navijákem.
Každopádně bude potřeba obětovat další stromy do ochranného protisněhového stromovalu v zahradě hned nad námi. V noci do té námrazy ještě napršelo a k zemi šly dvě břízy v symbiotické kombinaci se smrkem. Otevírá se tam díra do plání ze severozápadu. Nechci se dočkat toho, že až si to počasí rozmyslí bude na zahradě 3 metry sněhu.
Jinak dnes +10°C a konečně západní profuk. Na Štědrý den to vypadá se sněhem, jen škoda, že většina srážek spadne už předem v dešti.
Dneska ráno koukám na teploměr a 9°C myslel jsem že mi neukazuje správně ale když jsem vyšel ven tak jsem se nemohl divit, už od prahu mě pohladil teplý vítr a práci zpívají, neskutečný takhle v prosinci to před 2 roky bylo aspoň jakžtakž bílo, doufám že ten pátek něco u nás bude, teplota má být celý den na 0 takže to odtávat moc nebude, prosím ty 3cm a slunéčko na Štěpána a -2 aspoň, to by bylo ideální
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.