ROFA
To je provokace Tady mlha jako mlíko, minijinovatka na trávě zůstala celý den, včera nahoře na Jihlavsku krásné dešťové přeháňky a přijedu domů a bylo to jako v mordoru, tma z nízké oblačnosti a protrhání až večer a na chalupě úplně sucho, takže nejblbější načasování jak včera, tak dnes.
Diskuse o počasí Nový týden doprovodí často mlhy, na silnicích budou i namrzat
F4
Á moc děkuji za info a taky vám děkuji za to že jste upozornil na fungující web ČHMÚ, tady to vypadá na sněžení po celý zítřek a čtvrtek dle Aladina, takže 1-3cm snad napadnou. Škoda, že to není jak dříve, kdy napadalo z inverze všude v nížině.
A koukám, že opět jedinou šancí na sníh je jako poslední rok inverze.
kuba
To sněžení nebo mrznoucí déšť z nízké oblačnosti se čeká hlavně na Moravě: https://www.ventusky.com/?p=49.75;15.85;6&l=ra...
In-počasí
Mohl bych se zeptat, zda existuji nějaký způsob, či prognóza zda se bude jednat o mrholení či sněžení? V minulosti jsem něco našel v článku od ČHMU, ale zde pojednavali o množství vodních kapiček v ovzduší což mě přijde jako nesmyslné. Vím ze nějak to jde, ale kolikrát tady mrholení a v Brně sněží. Napadlo mě zda to nebude díky množství znečištění vzduchu.
Prady
Jo dneska bylo pěkně udělal jsem si odpolední procházku po přírodě teď už se ale nasunula nějaká nižší oblačnost a začal foukat mírný studený vítr tak uvidíme jestli to přivane sněžení
Aura33
Neboj ono i ta 0 může přinést sněžení ale většinou je pravidlo že musí být aspoň trošku pod 0 ale to ti tam určitě do rána klesne
Kuba
Asi ne není to nic frontálního Přijde mi že je to spíš umělé sněžení proto v okolí Brna vždycky nejvíc z nízké oblačnosti nasněží
Tutugon
Nevím... Aladin mi zvednul teploty a dává i v noci +1°C, příští dny se to může změnit... Jinak GFS tam zase maluje pěkný ochlazení od SV, jestli to tak nějak vyjde a bude pak otočka do JV, tak doufám že to přinese mrazivější počasí.
Edit: Dává mi v noci -1°C až -2°C, špatně jsem se podíval... tak snad, protože aktuálně to neklesá a těch +0,5°C a mrholení je docela blbá varianta.
kuba
No pokud pamatuji na roky s inverzí a sněžení z ní tak občas ano, ale obecně platí, že ho radary nezachycují. Jednou, když měla službu Bára Tobolová tehdá za mých *mladých let, tak bylo vidět no, pak občas také no, ale tehdá bylo celkem výrazné na tom radaru.
*Začátek desetiletí kdyby někdo nevěděl.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.