Diskuse o počasí V příštích dnech se výrazně oteplí, ojediněle může být i tropických 30 °C
Yurri
Už aby to zkracování přišlo...a za 3 měsíce pomalu první sníh na hřebenech Krkonoš
Yurri
No už odpočítávám dny, kdy nastane slunovrat a bude zase něco pozitivnějšího. Je to stejné jako v zimě, v prosinci taky není -10 a zima pokud přijde tak v únoru nebo dokonce březnu. Doteď bylo aspoň chladněji a oblačneji, tak to člověku tak nepřišlo ale teď to nastane - vedro, vlhko, slunce do aleluja a srážky a bouřky omezené na hory nebo předem jasné lokality a k tomu ještě na víkend. To zase bude k nevydržení. Aladin už tam hlásí pro střed Čech 32°C a ještě ve 14 hodin beze srážek, tak jaképak bouřky?
F4
Prostě se počasí prostřídá, delší dobu bylo chladněji, tak teď bude tepleji, těžko může být pořád +16 +20, když je půlka června, teď alespoň, když to bude trvat 14 dní, tak aby pak zas dorazily nějaké deště...akorát, že jsou všichni nadržený na rožnění, promazávají sekačky a brousí řetězy na pilách, jo bude víkendový koncert.., jinak to už prostě nebude, no.
palma
No přesně tak to ale je. Sekačky mi nevadí, pily vesměs taky ne, dokonce ani ty grily by mi nevadily, kdyby se lidi najedli, vypili sklenku vína nebo piva, v klidu si povídali a do 22 hodin zalezli a ne se chovali jako dobytci a otravovali od 9 ráno do 2 v noci příští den. Jinak 22-23°C je normál pro tuhle dobu a to respektuji, přesně jako teploty zítra. Skoro 30 s vysokou vlhkostí ale ne, obzvlášť, když není dostatečně zalito. Jedinou útěchou by byly ty večerní či pozdně odpolední bouřky, které ale u nás rozhodně nebudou.
hellercz
To ne, ale není důvod se za to stydět. Mně vyhovuje období kolem rovnodennosti, kdy není nikdo zvýhodněn extrémně dlouhým nebo naopak krátkým dnem. Klidně bych bral 12hodinový den celý rok, to totiž bohatě stačí. Spát se pak jde v noci a ne za astronomického soumraku. Jsou to vlastně fakta, kdy slunce na konci srpna spaluje už o 3,5 hodiny méně, tedy je menší riziko extrémního vedra a většího ochlazení během noci.
vojta-černošice
Nestrašte, já mám ještě zimní gumy, potřeboval bych tak 5 životů na činnosti, které mám v plánu a krátký den tu aktivitu přirozeně utlumuje, potřebuju světlo aspoň do 21 hod., večer nebo ráno tak hrozně vedro ještě nebývá, tzn. ideální na práci, ranní světlo mi problém nedělá - spím s maskou na oči.
Taky chci kratší dny. Vždycky od začátku června do začátku července a pak od začátku prosince do začátku ledna mám problém se spaním a přehozeným režimem. Buď je moc tmy nebo moc světla. Ideální je vždycky tak duben nebo srpen až půlka září.Takhle žít třeba na severu Itálie nebo jižní Francii, tak už je to bez problémů.
Tak to se s vámi teda neshodnu, dlouhé dny jsou pro mě na létě v podstatě to nejlepší. Člověk přijde z práce a může se jet projet na kole, udělat něco na zahradě, když je vedro vyrazit k vodě atd. Takže to, že se blíží slunovrat mi žádnou radost nedělá. Ale chápu, že 100 lidí znamená 100 názorů.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.