F4
Vím, že někde je sucho stále. Já jen, že to téma bylo založeno v době, kdy bylo všechno jinak,takže mě to nepřijde aktuální. Btw. sem píšou, snad kromě mě, hlavně lidé z těch nejsušších oblastí, pak to vypadá, jako kdyby bylo sucho všude. Přitom nenapršelo jen nám, třeba taková Šumava atd. A v sobotu má pršet zase.
Diskuse o počasí Sucho nabírá na síle, za uplynulé týdny spadlo jen minimum srážek
Rezna85
Tak jestli to nebude tím, že nejsušší oblasti, respektive ta sušší část země je historicky ta, která byla nejvíce osídlena, čili pravděpodobnost, že zde budou psát lidé z těchto oblastí a ne z hor je velká. Navíc píšou sem i lidi vyšších poloh, dříve tu byli i dva přispěvatelé z "vlhkého" Liberecka a věřte nebo ne i jich se sucho týká. Ale ano, lepší už by asi bylo diskutovat pod Sucho 2020.
Tak sucho už ubírá nasíle, změňte název článku..
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/sucho-intersuch...
Tak jsem dnes zavital do Usti a pak jeste na Karlovarsko. K tomu suchu. Nedivim se, ze to bezna populace na SZ nevnima. Vsechno je pekne zelene, v Labi dokonce tece nejaka voda, i v Ohri je par kapek. Ale z profesialni zemedelske deformace mi cesta zabrala tak dvakrat tolik casu nez by bylo bezne, pac zastavim u kazdeho druheho pole s obilim,louky a u kazdeho s bramborama abych to.porovnal se svym stavem a stavem plodin v mem blizkem okoli. Takze jak rikam, na prvni pohled to neni znat, ale to sucho tady skutecne je. Obili je ridke, klasy polovicni, brambory flekate a na loukach by se nenapasla ani lucni kobylka. Natoz krava.
Co jsem videl, tak muzu odhadovat, ze vynosy zde budou tak na 60% mych poli, u brambor mene. A to.jednolete plodiny sucho relativne zvladaji, vynosy ovoce ty nemam s cim porovnavat, ale rekl bych, ze to bude jeste vetsi bida.
Proste, neni tady co zavidet.
U nás včera zase 27mm, za červen 44, přitom už to padá na úplně nasycenou půdu, vše je rozbahněné že se to už nemá šanci vsakovat. A bude lejt zase. Všeho moc škodí. Neříkám, že je tolik mokro všude. A ten nadpis vypadá jak scifi. Tady plavou sklepy, ale sucho nabírá na síle
Petr75 palma Coz to je pravda. Pokud budou letos nekde plosny zaplavy tak bych tipoval Moravu nebo jizni Cechy, SZ a stred zatim relativne v suchu. U nas uz to do zeme prakticky nejde, pokud by se ted nahodou objevila nejaka vydatna tlakova nize nebo dokonce 2 v kratkym sledu za sebou je vymalovano..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.