Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Ráno ještě ojediněle slabý déšť, teploty průměrné

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

419
# 23.07.2021, 07:43

Mno a tady ... takže očkování bude prd platné, po devíti měsících zapomeňte na certifikát, že ho máte..a šup šup, přeočkovat..:D, a furt dokola, dobrej byznys tak jak je to ,prosím, prosím s těma protilátkama, vědí moji rádcové, vědí??
https://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/pravo-m...
A semhle dojdeme zakrátko díky přikyvovačům a těm, co jsou z covidu připo...í až za ušima...https://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/pravo-j...

ota
2430
# 23.07.2021, 09:21

Mike11
Předpokládám, že testy byly provedeny pouze proti základní variantě Covidu, protože proti mutacím to vzhledem ke krátké době kterou se vyskytují prostě nebylo možné zvládnout. Navíc je téměř nereálné, že by očkování, které logicky vede jen a pouze k tomu, že vyvolá imunitní reakci vytvářelo silnější imunitu než samotné prodělání nemoci. Mimochodem u těch protilátek je zvláštní, že v Rakousku je určit šlo, u nás nikoli. Stejně je to ale jedno, vzhledem k rozhodnutí soudu, pokud se někdo prokáže protilátkami a bude pokutován soudy takové rozhodnutí téměř jistě zruší.
Aidamko1
Přesně tohle je důvod proč se očkovat nepůjdu. Je evidentní, že vedlejší účinky jsou velmi různé a někdy dost drsné. Hodně mi to připomíná očkování proti chřipce, kdy někteří lidé mají vedlejší účinky zcela srovnatelné s klasickou chřipkou. Navíc ochrana po tomto očkování je taky dost diskutabilní.

43
# 23.07.2021, 13:16

ota
Silnější ne, ale spolehlivější ano ;-) Ty nechceš extra silnou reakci, protože pak vzniká cytokinová bouře atd.

43
# 23.07.2021, 13:19

ota
Souhlasil bych, kdyby covid nebyl 20x smrtelnější než chřipka

ota
2430
# 23.07.2021, 14:03

Mike11
Nijak nepopírám nebezpečnost Covidu pro seniory a další skupiny osob, které mají vhodné predispozice. Kdybych do této skupiny patřil, určitě bych se nechal naočkovat, pro zdravou a mladou část populace je ale očkování podle mě zbytečné a proto se mi nelíbí tlak na očkování i těchto skupin. Vakcína navíc pravděpodobně chrání před těžkým průběhem velmi dobře, proto nechápu tlak v tom směru, že pokud se rozhodnete neočkovat, ohrozíte zranitelné skupiny. Pokud jsou ale tito lidé očkováni, tak je můžu ohrozit jen těžko…

419
# 23.07.2021, 18:24

ota
Z očkování už si na sítích lidi začínají dělat srandu, že se na to vys...o, protože to nemá ujednocené ani celá EU, v Chorvatsku to platí jen 7 měsíců, u nás by mělo 9 měsíců, ve Francii 8 apod. dyť ani nevědí, na jak je to dlouho..takže u nás, když to znásobím, tak to bude 5x za tři roky... a to se vyplatí...plus, když to tu bude... furt dál a dáll a dokolečka dokola..prej kecám, jsem se tu před časem dozvěděl..:D

35
# 23.07.2021, 20:35

Rok dva pockame a uvidime.
Ale letos urcite zadna tecka nebude=klamava reklama. Tecka bude leda az se to prestane resit. Zatim to vypada tak, ze i ti naockovani se budou muset promorit (byt treba bezpriznakove).

A vubec, kdyz si prohlizim grafy u statistik na woldometers za jednotlivy zeme, tak se mi zda ze tenhle virus ma docela zvlastni dynamiku a taknejak kasle na opatreni vlad i ockovani.
Vlny nekdy kopiruji lockdowny, jindy ale vubec nereagujou na opatreni a nebo taky po prudkym narustu dojde samovolne k rychlymu poklesu i bez opatreni, pak par mesicu klid a nova vlna. (viz treba Indie - par tydnu palili mrtvoly v ulicich a najednou klid)
A treba Australie, odkud meli obyvatele snad rok zakaz vycestovat a cestovani do Australie bylo jeste tezsi. No a stejne jim to tam zase stoupa.
podle me ten virus muze byt i mesice dormantni bez pozitivnich nalezu a priznaku, a pak kdyz jsou vhodny podminky, tak se muze aktivovat a u cloveka projevit trebas jako bezny nachlazeni s moznosti predani infekce dal.

43
# 23.07.2021, 20:57

Ai-kun
Delta má nakažlivost skoro jako plané neštovice..1 nakažený nakazí v průměru 8 dalších.. opatření už ani moc nemohou fungovat, jedině očkování (imunita) a proto je na to tak velký tlak.

305
# 23.07.2021, 22:32

Tak jsem byl na 2 místech na dovolené a nikdo žádná opatření prakticky nedodržuje, žádné potvrzení o očkování nikdo nechtěl, v žádném hotelu, ani restauraci, prostě jako kdyby žádnej covid nebyl, v Brně ten respirátor lidi v centrech mají často na krku nebo pod nosem, logicky, protože je to za pár minut vlhkej hadr, takže nefunkční, pochybuju, že si to někdo každých 15 minut mění, taková je realita a je třeba s ní pracovat.

Osobně v létě počty pozitivních nesleduji a těch pár hospitalizací opravdu nestojí za pozornost, pokud lidi budete v téhle chvíli buzerovat, tak se vám na podzim opravdu na všechno vykváknou a vůbec se jim nedivím. Je jasné, že při otevřených hranicích a rozjeté dovolenkové sezóně, nemáte šanci šíření viru jakkoliv zabránit. Určitě se rozjede dříve než loni, ale ty křivky na podzim budou plošší a těch hospitalizací tolik určitě nečekám, každopádně bych to viděl celkem optimisticky, takže covidu dávám rok, maximálně 2. Jinak ale samozřejmě objednávám dnes už dostupné kvalitní české pratelné respirátory, bylinné praparáty na lektvary proti všemu, co mě sem tam trápí, stejně jako loni touhle dobou.

Jinak nevím, co kdo čeká od ministerstva zdravotnictví, které je řízeno mafií z klubu ANO, já osobně určitě nic zákonného, když to většině lidem nevadí, tak co se divíte, jen doufám, že kvůli tomuhle spolku nepřijdeme i o těch 180 miliard z plánu obnovy od EU, už takhle jsme díky premiérovi ostuda Evropy.

419
# 24.07.2021, 13:01

Očkování brzo narazí na strop dle CVVM se 23% nechce nechat očkovat a 7% neví..tož co stím uděláme..:cool:

173
# 24.07.2021, 14:33

palma
Já ty lidi chápu, že se nechcou očkovat.
Já jsem člověk, co je jasně pro očkování, opatření(s rozumnou mírou, takže né plošné zavírání škol) a výzkum v oblasti toho viru.

Vakcína je dle mého dobrá věc, která společně s dodržováním 3R dokáže zabránit vážnějšímu průběhu nemoci covid-19. Chápu lidi, kteří se nechtějí očkovat, protože je to normální reakce zdravého a plně vyvinutého člověka. Z našeho denního chleba víme, že se lidé bojí úplně normálně a nikdo je za to, že mají strach např. z bouřek nediskriminuje.

Moc nechápu tedy naši vládu, proč nepřímo tyto lidi diskriminuje a raději se jim nesnaží umožnit nějakou alternativu, protože je jasné, že zhruba 15% lidí se očkovat nikdy chtít nebude.

Je to bohužel smutný obraz současné společnosti a zejména naší vlády.

Je jasné, že do příštích týdnů by se ministr a vláda měla pokusit lidem umožnit alternativní cestu místo vakcinace, a né je hned diskriminovat tím, že nebudeme proplácet testy.

To zruinuje např. Samoživitelky a lidi s nižším příjmem.
Šílenost.

419
# 24.07.2021, 14:53

Ona navíc vakcína, jak správně říkáte, zabraňuje vážnému průběhu, tudíž to není konečné řešení opakovaných atak koronaviru, a lidé si o tom počtou a až se po nich bude chtít, aby se očkovali třeba desátou dávkou, nebude těch, co se nebudou chtít nechat očkovat 15-20%, ale třeba 50%, bude to pak o ničem... jednoho dne to zmutuje na nějakou "neškodnou" formu... aby se to třeba za sto let vrátilo opět ve formě která bude nebezpečná (a nebo taky ne)... řešení... bohužel druhá možnost je akceptace, čili přijmutí, že lidé prostě umírají, i po tisících, na nemoci, což jsme si odvykli a jsme z toho nasmrt vyděšení, máme psychické problémy, neumíme se s tím smířit, je na světě spousta lidí, s chronickými nemocemi, cukrovkou, srdečními vadami, apod. kteří jsou naživu pouze díky medicíně, a najednou, když se objeví něco takového, začne se umírat, a víc, než by se dělo za zdravé populace, částečně si za to můžeme sami svou životosprávou, nehýbáním se apod, když pak sečteme vše dohromady, následek nečekaného útoku viru je jasný, kosí to, co má..možná to říkám hnusně, ale nějak mi to tak vychází..
Navíc, pro dost lidí je svoboda důležitá věc, i v tom očkování, svoboda je prostě riziko, a oni ho chtějí podstoupit, sto jí jim to totiž za to..

ota
2430
# 24.07.2021, 15:49

palma
Moje slova, tohle bych podepsal. Je prostě nutné se smířit s tím, že můžeme zemřít i na něco jiného než rakovinu nebo infarkt. Naštěstí se objevil jen relativně neškodný Covid, pokud by tu byla nemoc s úmrtností středověkých morových ran, naše civilizace by se asi úplně zhroutila. Pro mě navíc právě svoboda má mnohem vyšší cenu než nepatrné riziko plynoucí z Covidu, když si člověk vezme, co museli naši předci vytrpět, aby svobodu získali, přišlo by mi hodně smutné, kdybychom se ji kvůli jakémusi pocitu bezpečí dobrovolně vzdali…

81
# 24.07.2021, 17:18

.

419
# 25.07.2021, 18:36

To bych věru od člověka, co jede ve vakcinačním průmyslu nečekal, docela dobrý názor, leč čekám odezvu, že to není důvěryhodná a odborně zdatná osoba, eventuelně čekám odkaz na angažovanost za komunistů apod. Nicméně vcelku rozumné návrhy, řekl bych.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prymula-lide-...

81
# 25.07.2021, 18:46

palma
Je otazka, kdo ty testy na zjišťování hladiny protilátek bude platit. Jak vysoká by měla být nejnižší hladina protilátek. Asi to bude stejná mela, jako u testů, pozitivní, ale nikdo bez dalších vyšetření nemůže říct, zda jsi nakažený, nakažlivý, nemocný.

419
# 25.07.2021, 18:53

charlie
Nebo po nemoci..;-)

81
# 25.07.2021, 19:06

palma
Tak. Jinak dnes na koupalko s prckama. Sobě a synkovi na místě test, který si musíš zaplatit, jinak tě nepustí, tomu říkám nebetyčná prasarna. Na koupališti převážně důchodci, pár mladých rodin, celkově zaplněné z 1/4. Včera Mirákulum v Milovicích narvané, tam vstup bez testů.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.