Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes opět mlhy a nízká oblačnost, zítra se od severozápadu rozprší

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

43
# 04.07.2021, 20:48

palma
Četl jste vůbec ten článek? Myslím ten druhý. Blesk raději nechám bez komentáře.

43
# 04.07.2021, 20:54

palma
Tak není moc co řešit :)

Vakcinologové a gynekologové se proto shodli, že očkování by mělo být umožněno i těhotným ženám podobně jako ostatní dospělé populaci na základě věku, klinického a pracovního rizika,“ ř

419
# 04.07.2021, 20:57

Mike11
Samo, že četl, a opět, jako u jiných následků, je to jak kolovrátek, "nic to není, je to stejné, jak u zbytku populace",(srovnání samozřejmě chybí) .. je mi to jasné, jen nezasít jediný stín pochybností.. nic jiného za tím nehledejme..

81
# 04.07.2021, 20:58

Mike11
Nepůjdu, neubehla dostatečně dlouhá doba na to, aby se řeklo, že je to bezpečné. Výrobci vakcín za nic neručí, nemají žádnou zodpovědnost za případné následky. Ani stát neručí za bezpečnost, protože očkování je dobrovolné. Vše nechali na občanovi, který ve většině případů podepisuje informovaný souhlas a přebírá tak veškerou zodpovědnost a případné následky na sebe.

43
# 04.07.2021, 20:59

palma
Však když tam ty pochybnosti nejsou a shodli se na tom multioborově gynekologové a vakcinologové, proč máte pocit, že tomu rozumíte více, jak oni? ;-)

43
# 04.07.2021, 21:04

palma
Jak jste psal o tom vašem gynekologovi, mě to zní spíš tak, že vám na chodbě odpověděl na nějaký dotaz svůj názor, aniž by si to detailně nastudoval..

419
# 04.07.2021, 21:05

Mike11
Protože jsem to slyšel říct naprosto jinak odborníka a ne před komisí a hrozbou dehonestace v zádech, nicméně jsou i odvážní jedinci, díky za ně..
https://dvojka.rozhlas.cz/tomas-zima-povinne-ockov...
a pořád nechápu, proč už není očkování proti covidu povinné? Asi proto, protože představuje ohrožení pro 5% obyvatelstva, to by museli udělat povinné očkování i proti chřipce..? Nebo se sakra něčeho bojí... ani jeden stát na světě to doposud neudělal..

43
# 04.07.2021, 21:09

palma
Odvážný jedinec z KSČ, který odvážně vyuzil služeb JIP když dostal tu trochu horší chřipku. Já vám nevím.. je vážně dnes vrchol odvahy vystoupit v TV a říkat blbosti?

43
# 04.07.2021, 21:12

palma
Tak třeba Rusko má povinnou vakcinaci. Ale ono to zatím nemá moc velký smysl, když je ve většině zemí nedostatek vakcín.

43
# 04.07.2021, 21:15

palma
5% je hodně

419
# 04.07.2021, 21:18

Mike11
Není, vždyť to očkování není povinné..

43
# 04.07.2021, 21:24

palma
Jako myslíte, že covid ohrožuje 5% jako chřipka? Tak proč covid zabil 20x více lidí co sezónní chřipka a zahltil zdravotnický systém.. srovnávat ty dva viry do jedné roviny bylo cool tak před rokem, teď je to úplně mimo.

419
# 04.07.2021, 21:39

Mike11
Zabil víc jak těch 5% populace?, nezabil, je to na státu jak to cítí, není to povinné, tudíž to není tak nebezpečné, jako jiné nákazy, proti kterým se očkuje..jinak si nedovedu vysvětlit, proč to stát nevyhlásí za povinné.

43
# 04.07.2021, 22:30

palma
Vždyť už jsem to psal.. teda je to jen moje teorie. Že to není povinné nemusí teď neznamená, že se to nezmění. Kdyby to ,,nebylo tak.nebezpečné,, pak by nebyl rok lockdown a Babiš by získal víc voličů.

305
# 04.07.2021, 22:33

palma
Proto mi připadají dlouhodobé lockdowny, zákazy opuštění katastrů či okresů a plošná omezení úplně nepřiměřená, kdyby to bylo tak nebezpečné, tak je očkování pro ohrožené nad cca. 65 let přece dávno povinné, to přece není problém vyžadovat, nebyly by teď statisíce důchodců vydány viru napospas.
Podle mě byly státy výrobci vakcín donuceny přistoupit na jejich podmínky, které znamenaly připojení se k 3. fázi klinického testování experimentálních vakcín, bez jejich odpovědnosti za následky, jinak si to nedovedu vysvětlit, proto to teď nemohou operativně měnit, i když by se to nabízelo.

419
# 04.07.2021, 23:20

Yurri
To je právě to, co zasívá určitou nedůvěru, když porovnám.. byl jsem očkovám proti TBC, brnkačka, byl jsem očkován proti tetanu, prdel mě bolela jak nakopnutá, jinak brnkačka, žlutá zimnice, sranda, žloutenka, klídek, neštovice, černý kašel, zarděnky...kde nic, tu nic, ale covid, fakt zážitek...mám co srovnávat.., jak jste řekl, mělo se to napřít na ohrožené, důchodce, lidi se sníženou imunitou, pak eventuálně zájemci z vlastní vůle, mám dojem, že je pořád neočkovaných asi 10% - 15% lidí nad 65 let a podobně v dalších kategoriích do 65 let..

305
# 04.07.2021, 23:56

palma
No ony nebyly vakcíny, tak to bylo ve finále jedno, stejně nebylo čím očkovat, ale teď je to úplně jiné, proto se jde do mladších ročníků, ale nedává smysl tratit vysloveně stamiliardy a pak nechat ty, kvůli kterým se to údajně všechno dělalo, jen tak ať si to teda jako rozmyslí, už nerozmyslí, místo toho se řeší děti, úplně nesmyslně.

81
# 05.07.2021, 00:07

Yurri
No jasně, protože přece moje vakcína ochrání tebe, to dá rozum:(

81
# 05.07.2021, 12:47

Nedávno se tu jeden vysmíval důvodům, proč se antivaxer nechtějí nechat očkovat. Tady jsou naopak hlášky očkovaných a je to tedy k zamyšlení, kam jsme se posunuli...

Už na tom byla celá kancelář, nechci dělat vlny…
Chci jet v létě do Chorvatska k moři. Ty ne?
Když si to nechám píchnout, urychlim návrat k normálu.
Popírači vakcín jsou konspirační kreténi. Očkování zničilo spousty nemocí, tak proč bych na tohle nešel?
Já radši umřu rychle na následky tý vakcíny než někde ležet týdny v nemocnici a postupně se udusit k smrti.
Nechtěla jsem na to jít, ale děti mě pořád nutily na tu injekci jít a mě už otravovalo se pořád bránit.
Všechno je riziko, i jezdit autem. Já to risknu, nejsem srab.
Mám starou maminku, o kterou se starám. Nechci jí nakazit. (Při upozornění, že i po vakcinaci člověk může být nakažlivý, nastoupil skelný pohled.)
Na něco holt umřít musíme, ne? Aspoň budu mít ten pas a budu zas moct cestovat.
V práci na mě tlačí šéf, nemůžu si teď dovolit přijít o práci.
(ticho) (To je nejděsivější reakce – lidé prostě ztichnou, nasadí skelný pohled a vypadají, jako kdyby se resetovali. Po resetu pokračují v hovoru o něčem úplně jiném.)
Já jsem z Tušimic, mě už to nemůže nijak víc ublížit.
Chci zase začít normálně žít. Proč jsi TY tak bezohledná a kazíš to všem ostatním?!
Když si to nechám píchnout, zastaví to šíření nebezpečné britské a indické mutace.
Fact-checkeři jako Cemper milionkrát potvrdili, že ty vakcíny jsou bezpečné. A já věřím vědě.
Je to to samé jako tetanovka.
Flégr říkal, že je to jediná cesta ven. A Flégr se zatím ani jednou nespetl, je až strašidelný jak se ten chlap pořád trefuje do černýho.
Covida jsem měl před třema měsícema a tak už nemám protilátky.
Já sem byl na první dávce a bylo mi jen tři dny blbě, trochu horečky a tak, ale jinak pohoda. Takže za týden jdu na druhou dávku.

A nakonec jedna sarkastická pro pobavení:

Kdyby se vakcíny nepoužily, tak se to vyleje do kanálu a otráví to Bečvu nebo jinou řeku. Takže ten komu záleží na životním prostředí si svojí dávku píchnout nechá.

Slyšela i četla jsem i spousty dalších, podobně zvláštních reakcí. A zaráží mě na tom všem jedna věc – také jste si na všimli jednoho zajímavého průvodního jevu? Ano, skoro nikdo se nenechává vakcinovat Pfizerem nebo Modernou kvůli tomu, aby by si tím vyloženě chránil zdraví. Naprostá většina říká, že chtějí k moři nebo mají pocit, že tím urychlí návrat “k normálu” nebo už nedokáží snášet tlak okolí.

Takhle přesně to dopadá, když se z medicínského problému stane nástroj zkorumpovaných politiků, presstitutek a farmaceutické lobby…

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.