Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Zpočátku opět nízká oblačnost, zítra se od severozápadu rozprší

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

70
# 05.05.2021, 13:00

Aidamko1
A co je na tom? Každý se na přijímačky mohl naučit tak jako vždy. Učitelé dávají doučování, jsou přípravné kurzy.. tak jako každý rok.
Mě naopak přijde,že na střední/gympl se hlásí už úplně všichni i ti co na to nemají
Tady se třeba aspon vytříbí hned na začátku kdo kam patří a na co má..

305
# 05.05.2021, 21:10

palma
Nejsem předplatitel HN, ale těch 70% je dost optimistická hodnota (stará varianta víru), podle mě bude potřeba tak 90% proočkovanosti, ber kde ber, prostě mutace a cestování jsou rizikové faktory, co na tom kdo furt nechápe, loňskou Itálii a Chorvatsko si snad lidi pamatujou nebo chce ještě někdo riskovat? Samozřejmě, že se přenáší i u očkovaných.

35
# 05.05.2021, 21:24

palma Na podzim uvidime, mozna to bude jeste zajimavy. Ale byznys je kolem toho neskutecnej a ty desitky miliard dolaru by nekomu urcite chybely, kdyby to melo rychle skoncit. :)

Yurri 90% to uz by se rezalo i do kategorie batolat a kojencu.. je otazka jestli to stoji za to riziko a je to vubec eticky, kdyz jim covid nic nedela?

70
# 06.05.2021, 06:57

palma
Teď bylo v TV jak je v Austrálii naočkováno 60%, aktuálních případů je 1000 z toho třetina už má 2 očkování za sebou.
Takže hurá Covid pasy :(:(:(

173
# 06.05.2021, 07:05

palma
Ne pouze brání vážnému průběhu podobně jako u chřipky. Pokud toto bylo někde napsáno tak je to klasická novinářská žumpa. To že jim tam aktuálně přibývá tolik nakažených není nic nečekaného vzhledem k nedávným slavnostem, tedy stav jako v Indii..

No.

419
# 07.05.2021, 09:48

Tak sleduju CT24, za dvanáct týdnů od začátku roku zemřelo u nás 43000 lidí, o polovinu víc jak v minulosti, hlavní nárůst byl v chronických chorobách..zanedbaná péče..jo covid..:cool:

305
# 07.05.2021, 10:24

palma
Nakonec přijdou na to, že když se sečtou úmrtí jakkoliv související s Covidem za delší časový horizont, tak těch mrtvých bude 2 x tolik a to odborníci jasně tvrdili jaké to máme štěstí, že je smrtnost pořád malá a že covid mutuje velmi pomalu, až přijde nějakej Cov3 a to je jistota, tak si můžeme jen přát, aby smrtnost byla podobná, ale ten tlak virů bude obrovský a tohle beru jen jako plážo cvičení, které krásně ukazuje nutnost globálního postupu, taková simulace boje s GO, každá porážka, pokud je z ní správné poučení, znamená zárodek budoucího vítězství.

Ekonomické harakiri států ukazuje jen nesmysly typu růstu HDP, které byly lidem vštěpovány do hlav a které se sesypou už při 1. problému, trochu vázla dodávka zboží a podívejte hned na ceny, Čína svět vyžrala a přitom měla pykat za sabotáż pandemie, takhle vypadá nepotrestání viníka v praxi, ignorujete=zaplatíte 2x, pořád ignorujete=zaplatíte 10x. Pak budete škrtit obra, místo aby jste ho nenechali vyrůst.

Tady je důkaz českého amatérismu v praxi: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/delame-jen-bile...

43
# 07.05.2021, 15:30

hlavní nárůst byl v chronických chorobách..hmm kdo že je ohrožená skupina? Já bych rád viděl ten zdroj informace, protože interpretace dat je tady často na chabé úrovni. :cool:

419
# 07.05.2021, 15:57

Mike11
Když jsem to psal, běželo to na CT24 a byla tam nějaká paní z min.zdravotnictví..lze to najít

43
# 07.05.2021, 16:08

palma
Já třeba TV nesleduji, ale jde mi o ty data. Vzrostl počet úmrtí u lidí s chronickou chorobou za posledních 12 týdnů?

Chronická choroba je třeba cukrovka.
Cukrovkáři jsou riziková skupina.

Tak mi dává smysl, že u nich vzrostlo počet úmrtí, protože dostali covid, zhoršil se jim stav. Byť se dál léčili, dávali si inzulín atd.

419
# 07.05.2021, 16:22

Mike11
Zcela jednoduchý příklad, ten cukrovkář volá, že ho hrozně bolí noha, brní ho atd. Sanitku nepošlou, akutně ho nepřijmou, ten trombus se utrhne a zabije ho, covid neměl...eventuálně ani nezavolá, neb se teď bojí covidu v nemocnici, fůra starších pacientů nebyla hospitalizována, neb nebyla lůžka, holt umřeli..museli..apod..ono stačí odečíst uznané covid od celku, odečíst průměr a najít tak zbytek, to jsou oni..
Koukám..případy zvolna přibývají...https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/slovensk...

43
# 07.05.2021, 17:01

palma
Ještě jednodušší příklad - diabetik prodělá Covid, za dva týdny je už negativní a zhorší se mu stav, nepřežije to, selhají mu orgány v nemocnici..

Druhý příklad - prodělám covid, lehký průběh a za měsíc mě zabije krevní sraženina jako důsledek onemocnění. Zemřu jako negativní na covid.

nepotřebujete na to spiklenecké scénáře

43
# 07.05.2021, 17:15

Ai-kun
Jenže otázka na kolik se to projevilo v datech v nadúmrtích. Nějak nevěřím, že dostávají ve větší míře infarkty zrovna v tom jednom týdnu, kdy je nejvíce úmrtí na covid. Leda jako důsledek toho, že nemocnice nestíhají.

419
# 07.05.2021, 17:18

Mike11
To není spiklenecký scénář, to je případ z praxe..:!!:

43
# 07.05.2021, 17:20

palma
Praxe je super, ale mě právě zajímají data, aby z toho bylo možné dělat nějaké závěry.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.