Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes opět mlhy a nízká oblačnost, zítra se od severozápadu rozprší

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

81
# 15.02.2021, 13:10

Yurri
Takže čím více si predáš přátelských virů a bakterií, tím pro tebe lépe. Děti si je dokážou předávat jako prase cvičky.
Jinak Izrael začíná střízlivět, čím víc uzávěrek, karantén, testování, očkování, tím víc nakažených. Nejméně postižené oblasti jsou ty, kde o očkování nechtějí ani slyšet, divné co. 100k denně ockovanych kleslo na 50k.

305
# 15.02.2021, 14:08

charlie
Děti rozhodně s imunitou pomůžou, ale teda musí chodit do školy (školky), brejle proti koroně prej taky pomáhají (mám) a v práci větrám o 106, už jen ffp 2 a nemluvit a víc pro to nemůžu udělat;-)

Izrael má 2x více mladých do 30 let, proto má problém se získáním kolektivní imunity, hezké, že mají 30 % rychle naočkováno, ale ještě chybí 40 % a pěkně 2x, tak jsem zvědav na pozitivní motivaci.

419
# 15.02.2021, 14:29

Yurri
Zdravím, zatím jsem měl v nemocnici jen dvě služby, jako dobrovolníka mne honí, kde je nutno, takže zatím jsme si z toho odnesl smíšené dojmy. Nicméně až si to vše porovnám v hlavě dám vystup. Momentálně mám z viru respekt, strach ne. Jinak před zdravotníkama kteří v dočasné době jsou na ARO, JIP a infekčních odděleních smekám, ani ne kvůli samotnému soužití s virem, ale ta manipulace s pacienty v umělém spánku, diagnostika bez komunikace s nimi..no......

125
# 15.02.2021, 14:31

palma
Jen tak pro info, jaká je volná kapacita v tom Vašem špitálu?

419
# 15.02.2021, 14:53

ludvicek
Cca 15 až 20 ještě, včetně nouzáku.

305
# 17.02.2021, 10:28

palma
Plně vás při této bohulibé dobrovolnické činnosti podporuji, kéž by byl každý po prodělání covidu takhle odpovědný, ale po mutaci (a vypadá, že máme už naši vlastní) tak bude ten březen velmi zajímavý.

70
# 17.02.2021, 11:47

Yurri
Budete velmi zajímavé až v pondělí otevřou nákupní centra a 1.3 pošlou dětičky do škol s testy, které moc spolehlivé nejsou, nebo pokud jsou tak viz. video z Rakouska si ho neumí provést ...
Né, že by mě to bavilo chodit jen z práce do práce a max do přírody,ale nechci to v pondělí radši ani vidět :cool:

# 17.02.2021, 12:10

Proč očkujeme nejdříve lidi nad 80let?
1. Většina z nich se již nedokáže očkování ubránit.
2. V případě komplikací nemusí stát platit nemocenskou.
3. Umrtí v souvislosti s očkováním se snadno zakamufluje nějakou jinou nemocí nebo věkem.

305
# 17.02.2021, 13:18

Lucina
Ano každý epidemiolog dává při návrhu na otevření maloobchodu oči v sloup, je hezký argument, že přece nikdy nebyl semeništěm viru, ale co ta zvýšená mobilita, která se nám celou zimu omílala jako nejdůležitější nepřítel, doporučuju vládě přidat do svého týmu nějakého meteorologa, protože hádejte, co se zvýší příští týden při nastávajícím jarním oteplení 100%ně? Chápeme?

70
# 17.02.2021, 14:17

Yurri
No já si myslím,že malé obchody, které mají vchod z ulice se neměly ani zavírat...Já si myslím,že obchodní centra, kde na roušky a desinfekci polovina lidí kašle, další polovina tam chodí s pitím a jídlem takže roušku mít vlastně nemusí... Tam se to šíří,ale můj pohled lajka no...O tom,že kamarádka má ve školce dceru, která tam víceméně ani nechodí,protože každý týden je tam nakažené dítě , o tom ani nemluvím :D
Ano a teď to přijde se změnou počasí...Ach jo toto snad neskončí

305
# 17.02.2021, 15:28

Lucina
Školka u nás jela až na 14 dní v listopadu pořád, škoda těch kroužků, ale sníh a zamrzlý rybník to celkem vynahradil, tzn. zatím pohoda. S mutací se to ale začíná šířit aktuálně i v 1.stupni ZŠ a riziko nákazy se zvyšuje, antigenní testy se pro plošné testování bohužel nehodí
https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/antige...

Tady je to myslím zcela jasné :https://www.mix24.cz/v-tuto-chvili-se-nemuze-otevr...

43
# 17.02.2021, 18:09

V Praze zbývá posledních 5 lůžek na JIP. Teď bude kritická fáze jak se šíří mutace.

Lucina
Ve velkém obchodě nejste s nikým ve styku, vezmete zboží z regálu, zaplatíte kartou a jdete domů. U malých obchodů je to většinou jinak, prodavač se přímo vám věnuje. Další problém je mobilita, vzpomeňte si na týdny před Vánoci. V nákupním centru je hned více zábavy, když je vše otevřeno.. a potraviny stejně chodí nakupovat každý.

305
# 17.02.2021, 23:44

palma
Bohužel na kolektivní imunitu bude potřeba o dost více proočkovaných: https://zpravy.magazinplus.cz/2196-zmena-ve-strate...

Podle mě každá mutace se časem tak nějak vyčerpá a pokud nedojde k její obměně, třeba z v článku uvedených důvodů, tak virus přechodně odezní, virus je v určité fázi vývoje na tohle citlivý, má přece i slabé stránky, ale v pohodě si to vynahradí třeba zrovna tady v Československu a pak se díky cestování zase vrátí zpět, naše blbost, že si ho nepohlídáme zavčasu, od jisté chvíle je pozdě a může se v počáteční fázi vývoje vyřádit na nezasažené populaci, připadá mi to celkem logické, samotný počet obyvatel prostě nemusí být rozhodující, v obraně navíc nasadí rekombinanty a hraje novou partii s novými hráči.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.