Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší
Mike11
Ano, to nám řekli před očkováním mladší holky taky, dostala tu debilní hexavakcímu atýden měla namále, encefalická horečka, neurologické příznaky, půl roku jsme lítali po doktorech a dostali jsme hovno odškodnění nebylo možné, náklady cca 120.000,--. tak mi ještě povídejte o nezávažných vedlejších účincích, přeočkování tím sráčem jsme odmítli a očkovali odděleně a za vlastní.. aby nás úřady nechali na pokoji, jinak chtěli násilím přeočkovat, bagatelizovali, navzdory nálezu z nemocnice, kde to bylo jasně řečeno, důvěru budu mít tak za pět let, to je průměrná doba v jiných případech vývoje vakcíny..
Mike11
Jste fakt magor, přečetl jste si pořádně můj příspěvek? Sami jsme hledali a našli alternativu, dám vám podobně nesmyslnou otázku, nechal by jste očkovat na černý kašel svoje dítě, kdyby jste věděl, že díky té vakcíně z něj bude debil? A není to jeden z milionu, ale zhruba 200 ročně, akorát se o tom holt radši nemluví,..jen tak na okraj, kde vy vidíte hranici pro vakcínu, když bude mít následek jeden z milionu, deset , tisíc, deset tisíc.. milion..? Jsem zvědav na odpověď..
A mimochodem, proč tedy stát nevyhlásí, že je očkování na Covid povinné, s tím, že případné následky očkovaným uhradí v plné výši, ta vakcína je přece O.K. , tak vlastně o nic nejde, ne.. U dobrovolného očkování totiž nic hradit nemusí... asi tak..
palma
První co mě napadne ohledně odškodnění ať už krátkodobých nebo dlouhodobých následků je nutnost průkazné změny stavu před a po očkování, když je povinné, měl by dětem stát to vyšetření (třeba kapka krve nevím) na vyžádání rodičů umožnit a třeba přes pojišťovny proplatit (máme jich přece hafo), prostě dát rodičům tu možnost a byl by klid, nikdo by nemohl říci ani fň, ale pro dochtory asi moc práce za málo peněz.
Yurri
To jo, akorát, že funguje slušná lobby farmaceutických firem, doktoři zaháčkovaní přes školení na Maledivách, apod, když naočkují sto kusů, mají deset dalších dávek zdarma..apod.. plus se zdráhají nahlašovat nežádoucí účinky (existuje na to tabulka) či je bagatelizují přesunem z více závažných do méně závažných, což se událo i v našem případě, kdybych se o to nezajímal, tak jsme se to ani nedozvěděli, následovala u nás změna pediatra.. ale to není řešení.. teď se snad pohnou ledy, odškodnění má být v zákoně, ale najednou se z covidu honem udělalo nepovinné, dobrovolné očkování, tam se totiž případný následek hradit nebude.. tož tak.., asi se těm vakcínám opravdu věří..Jinak celá naše rodina je očkovaná jak má být, včetně tetanu, protože vzhledem k manželky povolání by byl risk, nebýt očkován, akorát mne štve, že už skoro nejsou k mání oddělené vakcíny, vše pro děti v kombinacích, radši zajdu 3x na očkování, než jednou, když to pak děckám to pak přetíží organizmus..
palma
200 ročně, ale velká část z nich má mírné vedlejší účinky, u jednoho z těch 200 jsou vážné. Bez toho očkování by umíralo o desítky tisíc lidí ročně víc. Jinak samozřejmě že vakcína, která by udělala více škody než užitku by nebyla schválená, neprošla by na rozdíl od vakcíny na covid testováním.
Mike11
200 má vážné následky pane, 1500 má lehké, asi tak, že..a neodpověděl jste mi na otázku, dal by jste očkovat vlastní dítě vakcínou, když by jste věděl, že budete pak mít doma hýkající zvířátko? ..ovšem bez černého kašle.. a kolik je podle vás limit pro vakcínu z hlediska závažných následků na třeba jeden milion lidí...to jsem se od vás takynedozvěděl.
Jinak tady máte sumarizaci..V souvislosti s přípravou návrhu zákona o odškodnění osob poškozených očkováním, který si v ČR vynutily až aktivity rodičů a neziskových organizací (včetně soudních sporů), se nechali odborníci Ministerstva zdravotnictví ČR slyšet, že ročně by mohlo být podle tohoto zákona odškodněno asi pět dětí (1). Ročně se přitom dětem v ČR aplikuje okolo 900 000 dávek povinných vakcín. To je zhruba jedno závažné zdravotní poškození na 180 000 podaných dávek vakcín. Protože každé dítě má do svých 18 let dostat podle očkovacího kalendáře devět dávek vakcín povinného očkování (2), v přepočtu to činí jedno odškodnění závažných nežádoucích účinků povinného očkování na každých 20 000 povinně naočkovaných dětí. Pokud bychom započítali také dobrovolná očkování v dětském věku, dostane každé úředně „správě proočkované“ dítě do 18 let ještě dalších 9-18 dávek vakcín dobrovolného očkování navíc. Závažné účinky očkování by se poté – v souladu s optimistickým odhadem Ministerstva zdravotnictví - měly vyskytovat s četností 1:10 000 – 1:7000 dětí do 18 let.
palma
Můžete ty čísla něčím podložit? Já jsem rozhodně nic takového nenašel. Vážné případy jsou v jednotkách případů ročně.
dal by jste očkovat vlastní dítě vakcínou, když by jste věděl, že budete pak mít doma hýkající zvířátko?
Pokud se předem ví, že z nějakého důvodu není očkování možné, protože hrozí následky, tak samozřejmě že ne. To je hodně tendenční otázka, protože nic takového většinou prokázané není a klidně tu encefalickou horečku nemusela způsobit nutně vakcína. Pokud ano, pak při onemocnění některou z těch nemocí, proti které je ta vakcína určená lze očekávat ještě vážnější průběh. Plošné očkování má základy postavené na tom, že zabráníme viru se šířit. Pokud by se každý rozhodl neočkovat, pak se tu šíří černý kašel, tuberkulóza a podobně. Teď je však výzva zastavit covid a nic lepšího jak vakcínu nemáme. Covid už vyhladil město o 10tis. obyvatelích. Tohle vakcína určitě neudělá... což se dostávám k druhé otázce:
a kolik je podle vás limit pro vakcínu z hlediska závažných následků na třeba jeden milion lidí.
U každé nemoci je to jiné. Záleží na riziku k poměru riziku z očkování. Žádná vakcína by nebyla schválená, pokud by převažovalo větší riziko po očkování. Žádný stát a žádná "farmalobby" nemá zájem na tom ničit lidské životy, kteří jsou hnací silou ekonomiky a fungující společnosti.
Je to bezpečná vakcína...
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/v-...
Úřad pro léky MHRA v aktuálním novém doporučení uvedl: „Nikdo s výraznou alergickou reakcí na očkování, léky nebo potraviny v anamnéze (jako je anafylaktický šok nebo pokud mu bylo doporučeno, aby nosil injektor s adrenalinem) by neměl dostávat vakcínu od Pfizeru/BioNTechu. Očkování by se mělo provádět jen v zařízeních, kde jsou k dispozici prostředky pro resuscitaci.”.....a to začali očkovat tuším předevčírem..
palma
Anafylaktický šok. Celkem běžný problém, který hrozí při každém očkování, při bodnutí hmyzem. Máme tedy zastavit všechna očkování a raději nevycházet ven a nevětrat, protože venku lítá hmyz?
Pokud by ta vakcína byla tím specifická, pak by se to projevilo i v klinickém testování, kde k takovým případům nedošlo. Pokud jsem alergický na očkování, tak s tím musím počítat u jakékoliv vakcíny.
Mike11
Vy jste fakt blázen, když museli dostat adrenalin, tak to byl průser, z jedné strany nemá cenu generalizovat následky, u silného jedince určitě nehrozí, ale co si mám myslet o bláznovi, co mi tvrdí, že jde o běžný následek, podle vás lze vlastně ty alergiky klidně naočkovat, a rovnou do nich pro sichr naprat adrenalin.. , po anafilaktickém šoku můžete být klidně invalida do konce života, nebo taky, i přes snahu doktorů, umřete.. takže v tom úřadu v Anglii jsou vlasně blbci, co nepochopily, že takový šok je běžný, a zbytečně o tom mluví, plus, troubové, doporučují mít v zázemí pro očkování, resuscitační vybavení..
palma
Takové shrnutí z dat o vakcíně Pfizer:
Kompletní data z trialu BioNTech/Pfizer byla dnes zveřejněna.
Je vidět jak případy Covid-19 neustále přibývaly v placebo skupině, ale nikoli u očkovaných. Hladina neutralizujících protilátek po 2 měsících od očkování pořád vysoká napříč věkovými skupinami (delší data bohužel chybí). 20% z účastníků mělo již nějakou komorbiditu (vysoký tlak, diabetes, nemoci plic a ledvin, ...), i u nich vakcína fungovala.
Pokud jde o nežádoucí účinky, v očkované skupině byla častěji pozorována únava, bolest hlavy, bolest svalů (myalgia) nebo bolest kloubů (arthralgia). K nežádoucím účinkům jiným než mírným (=Serious Adverse Events) došlo u 103 očkovaných (0.5%) a 81 (0.4%) lidí s placebem, ale nejednalo se o žádnou jednu konkrétní komplikaci (v uvozovkách nejčastější komplikace byl u 9 lidí zánět slepého střeva, četnost ostatních byla ještě menší - viz Table 23 se všemi jednotlivými případy) - vzhledem k tomu, že četnost byla velmi podobná mezi očkováním a placebem, jde asi povětšinou o náhodné (nesouvisející) komplikace. Došlo celkem k 6 úmrtím - 2 úmrtí ve skupině očkovaných (1 infarkt 60 dnů po očkování, 1 arteroskleroza? 3 dny po očkování) a 4 ve skupině s placebem.
Jinak celé zde:
https://www.fda.gov/media/144245/download?fbclid=I...
https://www.fda.gov/media/144246/download?fbclid=I...
Ještě podrobnější shrnutí: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa203457...
Blatný: Mírnější opatření než Evropa si můžeme dovolit
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/posledni-den-ot...
Rozumíte tomu někdo? Jaký stát v Evropě je na tom výrazně hůře?
Mike11
Co chcete od téhle "party" přikládám odkaz a screen vydaného Zákona.. všimněte si tučně vytištěného a koukejte to uposlechnout, nebo pokuta 50 000..
A tady odkaz, jsem zvědav, do kdy tam ta blbost bude...https://www.vlada.cz/cz/epidemie-koronaviru/dulezi...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.