Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Mírné oteplení, později od severozápadu místy slabý déšť

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

70
# 25.10.2021, 10:01

swan1
Tak pokud má někdo jen rýmu a je pozitivní tak to jasně,že nemá smysl něco kromě vitamínů brát navíc
Mě šlo jen o to,že když ty léky mají tak proč je nedávají, pak ta hospitalizace bude jasně,že ještě dražší než léky...
A bohužel třeba lidi neví jaké ty protilátky vůbec v sobě mají. Známá z práce šla schválně nechat po očkování změřit protilátky, cca po měsíci a nemá skoro žádné..
Další kamarádka po prodělání je má tak vysoké,že jí doktorka řekla,že očkovat zatím v žádném případě

Bohužel je drahé vše...2roky to tady je a taky se moc nepovedlo od státu něco zlepšit..Kamarádka ještě za covid nedostala ani svůj slibovaný příplatek..

414
# 25.10.2021, 10:07

Lucina
Nechte už toho..
Význam očkování je jasný.. prokázáný..

To je právě ten hluboký omyl váš a spousty dalších.. Právě při prvních mírných příznacích má největší smysl tyto léky nasadit, hned v počátku.. Jedině tak můžou zabránit akutnímu zhoršení a hospitalizaci..Jde to u delty u rizikových pacientů velmi rychle..to zhoršení při nepodání léků..

70
# 25.10.2021, 10:11

swan1
Tak proč teda ta známá nemá protilátky?? Já tomu nerozumím tak nevím jak je to možné nebo nemožné...

419
# 25.10.2021, 10:14

Lucina
Tak třeba tady na Kladně se ty léky dávají především imunosupresivním pacientům, plus těm, co nemohou být očkováni, eventuálně při prudkém nástupu covidu... ostatním moc ne, málo kdo si to uvědomí, že tu ta možnost je, a aby mu to bylo rovnou nabízeno, to ne, záleží na posouzení. Ohledně protilátek.. prostě u někoho vznikají málo, u někoho prakticky vůbec, genetika, poruchy imunitního systému, stane se..právě takový člověk by měl ten lék obdržet, pokud je positivní.

70
# 25.10.2021, 10:19

No mě by to taky nenapadlo říct, doktorce, hele já četla na netu že mi můžete něco dát...

No to mě taky právě zarazilo, že jen u tady té 1 kamarádky co jí řekla ať nechodí na očkování, ty protilátky měřili..
Ostatním známým co covid měli to nikdo neměřil a očkovaní jsou

419
# 25.10.2021, 10:29

Lucina
To je právě ten alibismus, co mi vadí, prodělal, neprodělal, látky, nelátky, pořádná mediální masáž s tím, že když se nenechají naočkovat tak kvůli nim všichni onemocní a eventuálně umřou, i když očkování aktuálně nepotřebujete, stejně ho chtějí do vás dostat, a číní to i nátlakem, pak se diví, že to části lidí vadí a budí to spontánní odpor, který označují za antivaxerství. o tom to je.

70
# 25.10.2021, 10:34

palma
No to jak se nepočítají ty protilátky docela čumím...180dnů po prodělání platí,ale to že někdo má pořád ty protilátky i třeba po 250dnech nikoho nezajímá..

A ještě nevím jak to bude s těma testama. Půjdu na PCR , výsledek někdy trvá i den a půl.. a platí 3dny.. takže vlastně den a půl mi bude platit nebo se to bude počítat od zaslání výsledku?
A třeba pojedu na dovču na týden a tam si budu každý den dělat Antigen nebo půjdu xkrát na PCR?

419
# 25.10.2021, 10:55

Lucina
PCR platí od okamžiku odběru, pokud pojedete na dovču a narazíte na debila, pak se budete testovat, pokud nenarazíte, nebudete. Samotné antigenní testy se fyzicky neukládají, takže kontrola, zda byl opravdu proveden či ne, stejně není.

43
# 25.10.2021, 14:49

Lucina
Prosim vás, jak přesně ji měřila protilátky? Pokud vím, tak se to dělá jen na dvou místech v ČR, stojí to 3000 Kč a probíhá odběrem kostní dřeně. Což musí být lahůdka. Jedině tak zjistíte, zda člověk imunní. Slizniční protilátky mají výpovědní hodnotu tak na 1 týden.

https://www.lidovky.cz/domov/test-protilatek-vyhoz...

419
# 25.10.2021, 14:59

Lucina
Tady máte jak se měří protilátky, typy protilátek, https://www.vitalia.cz/clanky/testy-protilatek-pro... , stojí to 1200 - 1400,--, z kostní dřeně se dělají testy dlouhodobé imunity, po očkování nevzniká, takže to si můžete testování tímto způsobem odpustit, a po prodělání, i kdybyste je v té kostní dřeni, v buňkách kostní dřeně měla, bude vám to naprd, protože na to se nehledí, nespadá to do kriterií ohledně prokázání bezinfekčnosti, či jako podklad pro jakékoli potvrzení..je to informace pro Vás, že máte ve své podstatě stálou "spící" imunitu vůči danému viru.

70
# 25.10.2021, 15:03

Mike11
Z krve ve Zlíně cena kolem 700, aspoň co mi říkala

43
# 25.10.2021, 15:10

palma
Testem z krve si můžete vytřít akorát tak ..

Samozřejmě že po očkování vzniká imunita v kostní dřeni. Tak očkování funguje. Vytváří dlouhodobou imunitu. Po prodělání covidu vzniká především im. reakce na sliznicích.. u většiny se pak do nějaké míry uloží do kostní dřeně.

419
# 25.10.2021, 15:14

Mike11
víte co, dejte si tečku! https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/aplikace-bezinf...
pak se divte, že na to lidi hází bobek, když vidí jeden kiks za druhým..:D, jo očkovaní ti se mají..
a tady je, že po prodělání covidu (hlavně v mírné formě) vzniká dlouhodobá imunita (a proto se asi ti lidé mají očkovat:D) , a podle vědců je předpoklad,(spekulace) že bude po očkování vznikat též..,https://www.timesnownews.com/health/article/recove...

43
# 25.10.2021, 15:16

palma
Jak chyba v kódu softwaru souvisí s imunitou? Leda že bych v ní měl fakt čipy, které vysílají stav do té aplikace :D

419
# 25.10.2021, 15:25

Mike11
Souvisí to s důvěrou, a tedy chutí něco dodržovat, používat aplikaci, atd. atd..líbí se mi, jak se z každého průseru, na straně státu, tečky a pod snažíte dělat legraci a zahrát to do autu, je paráda, když je do tečky zanesen infekční očkovanec, nicméně v době nejvyšší infekčnosti ho aplikace vede jako neinfekčního, a když je za deset dní určitě neinfekční, tak ho označí jako infekčního, to je legrace hahaha, to se Mike nasmál..

419
# 25.10.2021, 15:28

Mike11
Ten soud rozhodl správně, z toho rozsudku vyplývá, že protilátky by se měli uznávat stejně dlouho, jako očkování, beru.. pak není nutno nikoho do toho půl roku nutit do očkování.

43
# 25.10.2021, 15:38

Zajímavé jak jste k tomu došel :D Test protilátek z kostní dřeně je na úrovni očkování, vy to ale testujete z krve

Nejvyšší správní soud ve středu zamítl návrh Tomáše Havetty na zrušení části opatření Ministerstva zdravotnictví, které se týkalo neuznávání protilátek na nemoc covid-19. Nebylo tedy v rozporu se zákonem.

Existence protilátek nemůže být podle soudu nyní zaměňována s imunitou.

Což přesně děláte..

419
# 25.10.2021, 15:43

Mike11
Akorát, že ten pán se soudil o to aby mu protilátky platily jako doklad i po uplynutí půl roku po infekci, což mu soud zamítl, vo co go? Platí to půl roku, jako očkování, pak je to na něm, co podnikne..
Havetta nemoc prodělal loni v říjnu a tvrdí, že i nyní má dost protilátek proti covidu-19, protože si je nechává měřit. Po prodělání nemoci lidé nemusejí podstupovat testy a nemají omezení půl roku, což se už na Havettu nevztahuje. Muž proto uvedl, že se cítí diskriminovaný.
takže diskriminovaný není on, ani očkovaný, oběma to bude platit půl roku.. v pořádku.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.