charlie
Lidi jim to taky nesmí hltat, takovej Flegr z toho má s tím svým kočičákem spíš bžundu a Kubek je od pohledu dost vystresovanej ještě asi z loňska, loni byl velkej strach z kombinace covidu a ostatních respiračních nákaz a chřipky, letos si to při nedodržování opatření můžeme vyzkoušet, třeba JMorava už má prej 2000 nemocných na 100 000 obyv., takže epidemie, tenhle mix koronavirů může třeba možná s vámi uváděnou potřebou imunity docela zamávat, uvidíme na jaře s rozšířením nové mutace koronaviru.
Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší
swan1 Ted prej v Anglii zacinaj oduvodnovat narust poctu pripadu i umrti superdeltou Ono se vzdycky neco najde jak to oduvodnit, ze vakcina moc nezabira.
Jo a ted sem cet dalsi dobrou konspiraci, ze vakcina zpusobuje obdobu AIDS (tedy syndrom postupneho poklesu a selhavani imunity) ne ze bych tomu veril, ale na delani si srandy z ockovancu dobry
Yurri Za nedodrzovani opatreni si muze vlada z velke casti sama. Chaoticky narizeni, posouvani terminu rozvolnovani, nejasny cile opatreni ktery nebyly schopni ani oduvodnit ani vysvetlit. A pak jeste ta imbecilni kampan na ockovani.., lidi do toho proste sli s tim, ze udelaji tecku a bude se zit jako driv. Takze se neni cemu divit ze jsme udelali tecku a kaslem na to, ne?
o treti davku je prej zatim zajem jen u 20% tech kdo by ji dostat mohli.. jakej by byl asi o 4. davku?
Z mého pohledu bude zajímavým a dobrým příkladem Anglie, kdo se chce očkovat, může, kdo ne nemusí, mnoho se nakazí, promoří, a asi i umře, ale je to možnost volby, odpovědnost přenesená ze státu na lidi, to je podle mne O.K. https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/cisla-nemocny...
Skokový nárůst nakažených, za včerejšek 2521..
Samozřejmě stále drtivá většina (75-80%) jsou z řad neočkovaných... stejně tak skokově narůstají hospitalizace, těžké průběhy i smrtnosti..
Za posl týden zemřelo tolik lidí, jako za celý měsíc září..
V kategorií 60+ stále více než 400000 nenaočkovaných, což je především zásluha působení antivaxerských šmejdů.. Ne nepodobných šmejdům energetickým, v tom, že nejpostiženější jejich kampaní je ta nejzranitelnější cílová skupina, tedy 60+..
Tito naprostí psychopati samozřejmě nemohou mít ani černé ani čisté svědomí, jelikož nemají žádné..
S touto zhoubnou poruchou se rodí i umírají..
Těm nikdy nemůže dojít, že osobní svoboda každého končí právě tam, kde moje ,,svoboda,, začíná ohrožovat druhé na zdraví a na životě..
A tuto hranici už dávno, dávno překročili..
swan1 Zrovna u očkování která má jeden hlavní význam a to ochranu před těžkým průběhem tohle rčení o svobodě moc neplatí. Zde je to na každém zda se chce chránit a tím že se někdo neočkuje mě jako naočkovaného nijak neohrožuje a do mojí svobody rozhodně nezasahuje.
Už mě štve tenhle boj odpůrců a příznivců očkování. Chybí tu ten střední proud, kam se řadím já. Očkovaný jsem, ale tím pro mě celá komedie ohledně covidu skončila a nehodlám už dodržovat žádné nesmysly. Roušku si nasazuji jen pokud jsem k tomu někým vyzván což se mi zatím stalo asi tak 5x.
JohnBattler
O vaši roušku nebo neroušku tu fakt moc nejde..
Jde o tu armádu nenaočkovaných, na jejíž velikosti má lví podíl chorobné antivaxerské desinformační strašení...
Ta táhne nahoru počet hospitalizovaných a umírajících..a ode dneška opět najizdime jako ČR na krizový scénář...
Imunita po prodělané infekci je dlouhodobá a pestrá. Trumfem lidí po nemoci je tzv. „slizniční imunita“. Po infekci nikoliv po očkování se totiž tvoří sekreční IgA, které je produkováno na sliznici nosu a dýchací či trávicí soustavy. sIgA obalí viry a velmi efektivně jim tak zabrání projít přes sliznici do organismu. Víme, že imunita u lidí po nemoci přetrvává minimálně rok a že po opakovaném kontaktu s virem se u nich aktivují buňky schopné rychle reagovat na infekci. Tito lidé taky velmi dobře reagují na jiné mutace koronaviru. Očkované osoby mají po očkování sice vyšší hladiny protilátek než lidé po nemoci, ale mají jen jeden hlavní typ protilátek proti S antigenu, jinak je jejich imunita chudší. Očkovaní lidé si však po setkání s virem doplní to, co postrádají – budou mít pestřejší spektrum protilátek a hlavně se jim vytvoří ono sekreční IgA. Tedy kontakt s infekcí je pro očkované z hlediska imunologického přínosný. To samozřejmě neznamená, že by očkovaní měli viru nějak chodit naproti! Naopak pro lidi po infekci očkování významným přínosem dle mého názoru není. Domnívám se, že tito lidé nastartují již získanou imunitu, až bude potřeba. Odborné společnosti přesto doporučují alespoň jednu dávku vakcíny pro posílení hladiny protilátek, které dlouhodobě v krvi přetrvávají. Ale přílišná aktivace imunity a honba za vysokými hladinami protilátek může naopak vést ke zdravotním komplikacím u některých osob.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Do...
charlie
No, počítejte s tím ze tu zase budou smajliky a oslí hykani, ze je to z parlamentních listu, pro někoho je rozhodující zdroj, nikoli obsah. Já tam zaznamenal docela důležitou informaci, a to, ze spousta úmrtí byla na sekundární infekce resistentnimi bakteriemi, ale započítán je covid.
charlie
Nebudu hodnotit zdroj, ten ať si každý posoudí sám.
Nicméně tam vidím po dlouhé době neutrální názor. Přiznání, že vakcína skutečně pomáhá k rezistenci vůči vážnému průběhu a snižuje riziko úmrtí, ale také fakt, že kombinace protilátek z prodělání Covidu-19 a po aplikaci vakcíny je asi tou nejlepší variantou.
Rozhodně od vás po dlouhé době článek, se kterým až na pár faktických nesrovnalostí souhlasím.
Aidamko1
Aktuálně vidím ještě jeden problém, momentálně je konkrétně na Kladně obsazeno okol 50% lůžek na dětským, mládeží a dětmi s problematickým průběhem RSV nárůst v řádu desítek procent, jsou i na dejcháku, je to svinstvo, hrozí zápaly plic, prostě imunita poznamenaná tou dobou izolace, dezinfekce a roušek..jestli budou hospitalizace narůstat, bude otázkou jestli bude dost míst, teprve se to rozjíždí, touhle dobou to normálně takhle nebejvá.,.https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tezke-pripady-r...
to je to o čem mluvím..
Dovolím si použít citaci výroku uživatele palma zde dne 13.10.2021.
Díky kovidhysterikum poděšení rodiče izolovali poctivě děti doma, všude jim dávali roušky, polévali je desinfekcí, dali je očkovat a kupodivu teď ta děcka končí na JIPce s něčím uplně jiným..
Dle dnešní citace ze článku Těžké případy respiračních chorob plní dětské klin...
„Lékaři zároveň odmítají souvislost četnějších vážných infekcí s nejrůznějšími šířícími se teoriemi o vlivu například dlouhodobého pobytu doma, či nošení roušek na imunitu dětí. Například podle vítkovického primáře Boženského děti rozhodně nemají imunitu nijak „oslabenou“, pouze se po dlouhé době izolace šíření nejrůznějších infekcí v dětské populaci jednodušší. A platí to i o RSV“.
No a vzhledem k aktuálnímu stavu s covidem-19 si myslím, že na začátku listopadu nás zase pošlou domů. Na mé škole je již 5 tříd v karanténě, ale znám školy, kde je v karanténě pomalu 85% tříd. Školství je v rozkladu díky koroně. A nějaké čachry s online výukou co tady někteří zamýšlejí moc nepomohou.
Hlavně ať jste všichni zdraví. To je moje zbožné přání.
Aidamko1
Opět jste zapomněl zkopírovat následující odstavec... asi náhodou.... Podle pneumoložky Jany Tukové to lze chápat tak, že jde o vcelku běžný virus, s nímž si lidská imunita včetně dětské dobře poradí, ale že nyní mu děti kvůli proticovidovým opatřením odvykly. A proto se jím ve školce či škole snáze nakazí, množí se u nich, donášejí ho ze škol a kolektivů do rodin, kde jím nakazí i kojence a batolata.Po roce a půl prožitém v neobvykle nízké expozici těmto virům jsme pohotovost imunitní obrany částečně ztratili, viry včetně RSV u nás mohou vyvolat méně příjemný stav spojený s horečkou, únavou a déletrvajícím kašlem, zánětem dutin a dalšími komplikacemi,“ vysvětlila.
Když už kopírujete, tak prosím obé, tedy i to, co neladí s Vaší doktrínou, jinak to má k poctivosti daleko.
palma
A zase si nahrajete hned jak Vám to přijde vhod. Paní Tuková odkazuje na fakt, že děti nebyly v kolektivu, takže jejich imunitní systém nebyl tak pohotový a díky tomu jim hrozí vážnější průběh např. chřipky.
Po roce a půl prožitém v neobvykle nízké expozici těmto virům jsme pohotovost imunitní obrany částečně ztratili
Nízká expozice, protože se nenacházeli v běžném kolektivu, kde ta expozice virů byla vyšší a imunitní systém tak mohl být lépe připraven. Přesně to popisoval i pan primář Boženský v mé citaci. Tak co řešíme?
Aidamko1
třeba to, že vám už podruhé vypadne toto.."nyní mu děti kvůli proticovidovým opatřením odvykly. "
Vyhýbáte se tomu jak čert kříži, pokud budete vypouštět části informací z textu, nedobéřete se dobrých výsledků jak v souvislostech kovidových, tak klimatologických, a to berte tak jak to říkám..ne jako invektivu. Jinak běží nám tu zpráva o možném lockdownu od poloviny listopadu...cca, a o tom, že děcka od 12 let bu´d budou očkovaná, či po prodělaném kovidu, jinak budou muset mít test co 24 hodin..jinak domácí vzdělávání, ovšem po vlastní ose, u nás je mi to jedno, holky mají proděláno obě dvě, ovšem, pokud to tak bude, tak je to podle mne, nátlak za hranou, opět bez převzetí odpovědnosti státem, když to stát tak chce, tak mi vysvětlete, proč to očkování nedá jako povinné, ze zákona? Proč?
Mike11
Hm, to je přesně ono, ať je povinné, a skončí i tyhle naše debaty. Já ani nikde nenarazil na to, že by ten dotaz ofiko na ministra padl. No uvidíme, nějak už ani nesleduju, jestli je už vakcína schválena v normálním režimu..Problém i je, že by museli schválit, jako povinné, přeočkovávání, v daných termínech, což už je poněkud komplikovanější, plus dále neexistuje, alespoň u nás, povinné očkování dospělé populace, patrně tam je zakopán pes.
Takže s tímhle se tak říkajíc ztotožňuji, pán to napsal za mne..a dobře..https://www.novinky.cz/komentare/clanek/komentar-n...
Tohle jsem si přečetl, a sotva jsem se udržel, abych neplakal..https://www.novinky.cz/domaci/clanek/bezradnost-vl...
tam fakt neví pravá, co dělá levá, už neříkám nic, ale divím se, když se pak diví, že lidé skoro nic nedodržují...jsem zvědav na to, jak s tím pohne nastupující naděje národa...
No ono to nic moc nezmění. Naše škola dnes vydala nové pravidlo. Pokud nebudeš nosit roušky na chodbách apod. máš neomluvenou absenci a jdeš domů. Celkem tvrdé opatření, ale většina studentů ho nedodržuje. Lidé na to kašlou všude. Jedu takhle z obchodu šalinou, téměř nikdo bez roušky či respoše, a to nás tam bylo asi 20.
Plakat máme zejména my studenti. Naše škola prováděla vstupní testy na matematiku, asi není nutné dodávat, že nejčastější byly známky 4 a 5. Jedničky a dvojky byly výjimkou. To není o neochotě, ale o absolutně nezvládnutém systému od MŠMT.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.