Diskuse o počasí Letní až tropické teploty se přechodně vrátí o víkendu
No, kdyby bylo kolem 20 ti, nezlobil bych se. Před chvílí jsem se coural na Ventusky ve výšce 30 000 metrů, v teplotách a síle větru, a koukám, jaká pěkná anomálie je kousek pod Austrálií a jak dlouho tam má být, a kdesi jsem četl, jak se obě zemské hemisféry vzájemně ovlivňují, no a nad Antarktidou je docela "teplo", takže by to ukazovalo na mírnější teploty na druhé straně, čili okolo nás... nevím, zda to někdo sleduje a zná, nebo je to jen nějaký můj dojem, bez reálného základu...shrnuto, když bude nad Antarktidou a okolím menší zima, měla by být větší nad Arktidou a okolím...
U nás je po včerejších deštích opět dost dusno. Teplota se přibližuje zatím k letní hranici 25 C, ale v těchto dnech se otepluje velmi rychle, a pokud se z dusna nevytvoří bouřka do 2. hodiny odpolední, tak se dá u mě očekávat další tropický den. A navíc jako bonus s 50-55 % vlhkostí, takže letos je u nás těch dusných dnů velmi hodně. Zítřek a čtvrtek vypadá na sušší tropy a pravděpodobně se přiblížíme i k 32 , nebo dokonce 33 C ve čtvrtek odpoledne. V pátek u mě přijde slabé ochlazení. Možná ani pátek nepřeruší tropickou sérii. O víkendu a v pondělí nás na Moravě a ve Slezsku čekají 3 tropické dny a začátek školního roku, bychom tady mohli oslavit dalšími silnými bouřkami. Ale muselo by vyjít to teplotní rozhraní mezi severozápadem a jihovýchodem, kde 2.9 budou mít 17 C a na jihovýchodě až 33 C. To by se nám ani v září silné bouřky nevyhly. Další vývoj je nejistý. Buď se u nás udrží teploty spíše letní , anebo přijde 1. delší epizoda podzimního rázu počasí s teplotami do 22 C v nejteplejších oblastech a v Ostravě spíše okolo 20 C.
Yurri
I kdyby vám přišel trvalý déšť, tak byste nic takového nebral? Jako vím, že tam nic takového není a vypadá to spíše na nepříjemné severozápadní až severní proudění s četnými přeháňkami, které moc srážek nehodí. Ale tak snad u vás nebude pod 15 C přes den. Úplně nevím vaší nadmořskou výšku, ale tak 400 m.n.m jste ne?
Tomas1241980
Z, SZ ani S mě žádné trvalé srážky přinést nemůže, jsme ve srážkovém stínu Vysočiny, já jsem pahorkatina se 460mnm na kopci na holé planině bičované větry, ochlazení z toho dusna beru, ale těšit se na 3/4 roku trvající topnou sezónu mě připadá uhozený, ale každej jsme holt jinej a máme jiný bydlení, za mě klidně, ať je takhle ještě měsíc, na 20ky se těším v říjnu, ještě zaříďte ty slibované bouřky a budu se za vás i modlit, ale vlastně já jsem docela připravenej na oteplování, jen ještě vymyslet, abych nemusel chodit do práce, pač klimu nesnáším.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.