No teď je to úterní ochlazení zase zpět a do 10.9 neukazuje GFS ani letní teploty, teď to ještě nemá cenu řešit, je to dost daleko a mění se to s každým výstupem.
lubofm Jo to ukazuje, taky to tam ukazuje 100% oblačnost a zase to rozhraní na sto sto padesáti kilometrech.... tak jak s teplou variantou, za pět dní budeme chytřejší..
Dneska je dusno a teplota se stihla dostat nad 28 C. Poté přišla přeháňka, po které se ochladilo možná o 1 C , ale vzrostla vlhkost, takže pocitově je ještě hůře než před deštěm. Spadlo takřka nulové mnozšví vody. Nyní máme před sebou na 90 % tropický den, pokud nedorazí z Beskyd něco výraznějšího. Jedna bouřka směřuje aktuálně do Kopřivnice a do Studénky. heller ,ota Já nevím, co ten dawe dneska blázní. V neděli začíná září a opravdu nelze čekat tropy do po poloviny měsíce. To prostě není možné, protože při tak teplém vzduchu ,by se postupně vytvořila inverze a v nížinách by stejně bylo do 30 C. Kdyby taková předpověď byla v červenci, tak neřeknu nic. Ale zatím tam vidím ochlazení od 3 nebo 4.9. A to až na teploty pod 20 C přes den na severovýchodě Moravy a ve Slezsku. A ochlazení to nebude zrovna krátké. Čeká nás asi týden chladného, ale na září už téměř normálního počasí s teplotou někde mezi 18-23 C. Samozřejmě přesněji budeme vědět až od pátku. Jinak se mi zdá, že si dawe dá dneska dalších 5-10 mm minimálně. Pozoruji celkem pěknou srážkovou stěnu jižně a jihovýchodně od Českého Těšína, tak třeba dostane dawe další srážky. PS: Mám tropický den. Teplota se před příchodem bouřek stihla vyšplhat nad tropickou třicítku.
hellercz No snad to vydrží, ale jelikož se to rozhraní bude vlnit, tak je to nevyzpytatelné. Obávám se, aby nedopadl standardní mód, kdy zůstaneme na horké straně beze srážek.
Každopádně je nesnesitelně i při těchto teplotách díky velké vlhkosti a extrémně teplým nocím, kdy se ještě zatáhne, aby se jó moc neochladilo. Hrozné pomyšlení, že šance na úlevu je až za týden. Kdyby byly ty noci tak o 4°C chladnější, tak by to šlo.