Na.Guru U nás kousek od Brna 12 stupňů na slunku 17. Nejradši bych sázel první plodiny na balkón fakt nádhera lepší by bylo kdyby v ten čtvrtek kdy mají přijd srážky přišli nějaký buřiny
Lucina Je to dost nejisté ta brázda se totiž možná rozpadne a navíc výhledy počítají s tím že se tlaková výše dostane do východní Evropy což by znamenalo proudění od Východu až Severovýchodu Jenže mi to známe
Dneska fakt masakr, odpoledne tu teplota vylezla až na 16,4°C!!! To je fakt strašnej extrém, navíc změna v nedohlednu, JZ proudění bude zesilovat. Velké jsou i rozdíly mezi dnem a nocí, ráno byly -3. Nechápu, kdo dělal dnešní předpověď, meteostanice Dobřichovice uváděná zde na In-počasí také naměřila hodnoty přes 16°C, o chybu se tedy nejdná.
No v HK kraji se zima furt drzi, vic jak 5st nebylo. I tak bylo znatelneji teplejc skrz to slunce. 16st.uz je dost v unoru, jsem asi nezazil snad ani. V 98 bylo teplo.
Tady to sotva přelezlo přes +10 a ještě v poledne byla ve stínu při zemi jinovatka, na slunci bylo kolem +25, zkusím ještě vícekrát změřit, podle mě bude i víc, od pondělí už to bude klesat a nebude ani 10, takže v klidu.
Tak u nás dnes se sněhovou pokrývkou maximální teplota +13,3 °C. Celý den tu do sněhu pere slunce, ale žádné rychlé tání se nekoná. Na příjezdové asfaltce k domu (jižní svah), kde ještě před třemi dny leželo max. 10cm uježděného sněhu, je stále souvislá vrstva. Aktuálně samozřejmě zmrzlá při teplotě +3°C.
Pristi tyden se ochladi u nas bylo ve stinu ve 2 metrech nad zemi sotva 5 stupnu v prvnim patre teplomer ukazoval 8 stupnu,tam kde pralo slunce bylo 20.
Také jsem se těšil na jarní počasí a byl tu max 1 nad nulou. Celkově v Krkonoších zvláštní rozložení teplot. Na Sněžce mrzelo celý den, Špindl, Pec a pod hlásily 5-6 nad nulou a v podhůří cely den kolem nuly nebo slabě nad. Přitom prakticky celý den slunečno.
Nádherné počasí, doufám, že zbytky zimy co se objeví už nic nepřinesou a v březnu co ještě v křečích nasněží tak hned sleze. Nebrečte nad počasím a valte ven do krásné přírody. Teď už žádné ledové epizodky nebudou. je únor a s ním krásné jaro Dneska a další dny doufám u nás přes 13st ve stínu. kéžby.
dawe A bude vam tam 100x lip, nez sedet doma a nadavat na to jak je venku teplo . Slunce, mraky nikde, ted jeste u nas 2st nad nulou, ale uz to leze nahoru
Je to naprostá pohádka, půda je ve stínu stále lehce přimrzlá a když je bezvětří, tak osychá v podstatě jen to, co je na slunci, takovej může být celý únor, doufám jen, že duben bude o to deštivější a že nebude už v březnu foukat ten vysušující JV vítr. Škoda jen, že vodohospodáři místo aby přehrady naplnily po okraj, tak upouští ze strachu před povodněmi, které v dohledné době nehrozí.