palma
No záleží na oblasti. Nemohu mluvit za Prahu nebo za nížiny s výškou 200 m.n.m.
Já to beru z mého pohledu z výšky cca 500 m.n.m. Já chápu, že nížiny na tom budou hůř. A zase rád vyjedu na hory nebo do Alp kde jsou metrové závěje a kde se krásně lyžuje a hlavně pořádně mrzne. Třeba na Harzu jsou nyní noční teploty kolem -10 a denní kolem -3. Takže tam mohou říkat, že zima je super.
Diskuse o počasí Původem arktický vzduch přinese výrazné ochlazení
Ondra83
Jo jo, taky jsem na to už pár dní koukal, ten rozpad to ukazuje docela stabilní, zajímavé jsou taky teploty v té výšce, nižší a to o dost, jsou v tom koláči co zasahuje do Ameriky a Kanady. Pak jsem ještě zkouknul tryskové proudění, a to taky dává spíše šanci západu.. Jo a jak tu inzeruje Mráz a sníh, že 20. ledna něco přijde, tak to inzerují věštci na ACCUWEATHER, a dávají i tak maxima do minus osmi, takže si jdu pro tu křišťálovou kouli a zeptam se vědmy nebo nějakého hvězdopravce..
Před dvěma roky, to byly pořádné mrazy: https://www.in-pocasi.cz/?historie=01-07-2017 - v těchto dnech bylo přes den kolem -8 °C a ráno kolem -15 °C i v nížinách.
Mráz a sníh
Mě je vaše německo od nejhlubšího srdce ukradené, to udělalo problémů za celou historii dost, takže si ho nechte, ale všichni vám tady dávají grafy výhledu a vy si pořád jedete to svoje. Včera jsem to nekomentoval, ale dneska si už začínám fakt myslet, že jste maniak a navíc viditelně mimo realitu, když se povyšujete nad všechny modely a pořád jedete to svoje. to je už moc i na mě. zima z ruska v polovině ledna nebo kolem 20tého , protože nějaký němec řekl. tak to je moc. žijte si v tom snu, ale neshazujte práci ostatních meteorologů. před nějakým němčourem.KDe se podívám je opak , jen ztráta času hledat někde něco, co vám hlásí tamní guru.
Jinak takto předpovídají Němci pro mojí vesnici. Od 20.1. postupné ochlazování. Předpokládám, že další dny bude trend dalšího snižování teplot.
Čecháčky nedodržující pravidla slušnosti ignoruji.
Jihozápad Německa dokonce chladnější. Píšu o polohách kolem 400-500 m.n.m. Jisté to není, ale je to jedna možnost, která je dosti reálná.
Mráz a sníh
Posílat sem předpovědi na více než 10 dnů vůbec nemá smysl - v současné situaci se velmi mění i předpovědi na týden. V delším horizontu má smysl sledovat jen stálá proudění (třeba polární vortex), rozhodně ne nějakou ikonovou předpověď pro jedno místo. Zdržte se těchto příspěvků, zbytečně vedou k OT.
Tak potom nemá smysl dávat ani předpověď na tři dny dopředu. Kolikrát se stalo, že ani taková předpověď nevyšla. Třeba na podzim v říjnu, kdy hlásili na druhý den déšť a nic nebylo.
Jen jsem chtěl dokázat, že prostě jsou místa, kde zima je a nejspíš bude. A že je ve hře možnost ruského vpádu do Evropy a že některé modely s tím počítají. Já si naopak myslím, že sledovat předpověď na 1-2 týdny je dobré. Přesnost je sice nízká, ale udává to často určitý vývoj nebo nástin toho, co může být.
To sice ano, ale taky to není záruka, že to vyjde.
Proč tu není vlákno o dlouhodobé předpovědi ?
Body_Link
Pánové, já nevím, proč se tu stále dohadujete. A taky nevím, na jaké předpovědní modely koukáte. GFS již nejméně třetí den avizuje +- 20. ledna skutečně ochlazení od severu až severovýchodu, tak proč neustále někteří napadáte "Mráze a snížka", že o tom píše, i když z pohledu Německa. Jistě, každá předpověď, tím spíše za 12 dní, je sázka do loterie, avšak onen trend k ochlazení tam prostě je - a opakovaně. Dokonce se dá říct, že nejnovější výstup GFS je nejstudenější vůči těm předchozím.
A opakuji - nemusí to tak v reálu dopadnout, avšak trend ochlazení model zobrazuje opakovaně, tak proč si z Mráze děláte někteří šoufky, že - Jižní větře, vážně nechápu
Petronila
Děkuji. Konečně někdo normální. Moje slova.
Ochlazeni neni rusky vpad. Panecku to je debata o nicem. My meli ted pred par dny rano v 8 hodin -15 tomu ja rikam narazovy vpad. Ale za 1 den to bylo pryc. Bavme se o -15 az -20 treba tyden az 2 v kuse ne tyhle narazove vykyvy.a jak je psano, co bude za 2 tydny je scifi.
Mráz a sníh
Nemáte zač Už jsem prostě ty umanuté řeči na Vaši osobu neustál, i když zde píšu málokdy. Ale počasí sleduji a diskuze, kolikrát hodně zajímavé, pominu-li zcela zbytečné občasné osobní invektivy, čtu taky.
Jinak - za okny krásně nasněžilo, teplota na nule - paráda. Akorát mě zase čeká koště, zhrnovadlo, protože fakt nakydalo dost. Ale člověk se alespoň protáhne na čerstvém vzduchu, tak jdu na to!
Petronila
Já už letos 3 odhazoval sníh. Pěkná makačka, ale je to skvělé být venku.
Počasí je velmi zajímavé, je to můj koníček a mám doma i amatérskou meteo stanici.
dawe
Ano, dawe, a speciálně z toho nic nebude především v Českém Těšíně a okolí. Vím, vím, vím, u vás v severovýchodním cípu Moravy neprší, nesněží, máte tam Saharu, tedy nejsušší a nejteplejší místo v ČR,celoročně... Ale myslím, že je zbytečné pokračovat. Snad jen - ještě zde chybí, tuším, slunečná Olga, to taky byla (je?) síla s těmi jejím +20 a jasnem na Vánoce
In-počasí
Proč prosím kritizujete uživatele Mráz a sníh? Ano, dlouhodobá předpověď ve formě meteogramu nemá velkou vypovídací hodnotu, ale aspoň sem vkládá něco rozumného a blízkého tématu. Naopak máte upozornit teplomilné kolovrátky, kteří stále provokují ve stylu OT, na což je založené vlastní téma... Nechápu úroveň diskuze a určování, co je a co není OT.
Mráz a sníh
Stanici si taky plánuji na zahradě pořídit, ale až se přestěhujeme z paneláku do domečku, který je momentálně ve výstavbě. Kdysi jako pubertální kluk jsem měl různé přístroje na balkóně a zapisoval a zapisoval, ještě bych ty zápisy o počasí určitě našel, kdybych ve sklepě hodně dobře pohledal. No - byla to zajímavá doba... Zdraví P.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.