Diskuse o počasí Původem arktický vzduch přinese výrazné ochlazení
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/na-zacatku-nove...
No vida a pak že prý zima není
Mráz a sníh Zase Seznam..., musí to ještě potvrdit Novinky a I Heute, to jsou vaše prvotřídní meteo zdroje..
dawe
To se mýlíte pane poprašek vám tam rozhodně nenapadne https://www.windy.com/cs/-Nový-sníh-snowAccu?snowA... a co to melete že Aladin pro vás nedává skoro žádné srážky teď jsem schválně koukl na Aladin a pořád neustále tam budete mít zítra srážky dokonce tam budete mít více srážek než mi! tak co pořád chcete musíte být rádi aspoň že vám tam bude aspoň něco padat kdepak přívali sněhu v nížinách už jsou jen sci-fi
Nechápu co by kdo chtěl a tahle česká negativita je opravdu úžasná.
I 5 cm je krásných. Holt nížiny nemohou čekat metrové závěje. Já taky v mojí oblasti středního Německa nemohu čekat, že přes noc napadne půl metru sněhu, ale takových 20-30 cm je tu běžných a reálných. A když chci metrové závěje,zajedu do Alp kde je jistota a jsem spokojen. Nebuďte Češi tak negativní
Tyhle odhady srážek jsou bludy, z odhadu zbude, když dobře,tak 30 procent a nic víc.
Podle Ventusky to vypadá v Praze na několik dní se sněhovou pokrývkou 5-10 cm. To není špatný. Byly doby, kdy jsem zažil v Praze i 20-30 cm, ale to bylo před více jak deseti lety. V posledních letech jsou zimy takové divné, nicméně ono se to zase změní to chladnějšího období. Každopádně nás čeká studený a především pravý zimní týden
Mráz a sníh To by mne zajímalo, kde se vezmou ty důvody na změnu trendu.Ono to bude spíše naopak, za dalších deset let, bude běžná zimní teplota +5 a hotovo, vy mrazící fantasto.
Neustále se střídají teplejší a chladnější období. To lidstvo ví dlouho, teď jsme v teplejším období a za nějakou dobu zase přijde období chladnější. Funguje to tak již stovky, možná tisíce let a pochybuji, že zrovna teď by to mělo být jiné.
Mráz a sníhKdyby vám něco říkala změna klimatu, tak byste se nemusel tak neinformovaně ptát.Průmyslová revoluce rozdala karty v počasí jinak, na minulost můžete zapomenout, hra se změnila.
Není nijak ověřené, že lidská činnost ovlivňuje klima. Před tisíci lety tu nebyly fabriky ani dálnice a stejně byla období tepla. Změna klimatu probíhá přirozeně bez zásahu lidí. A tak to i zůstane. A i od dob průmyslové revoluce byly zimy často velmi mrazivé. Naposledy vlastně zima 2012 byla velmi krutá a s hromadou sněhu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.