Na.Guru
Tak to beru jako kvalitni legraci Nic proti, ale my tady na severu meli v lete 100x vic srazek nez vy.podivejte se laskave kolik srazek bylo na severu a kolik u vas az budete chit ochlazeni stavte se v lete vy. My meli prehrady plne vody, vy na suchu. To jen jaka byla pravda, at si rozumime. foto ze srpna. asi tak.
Diskuse o počasí Původem arktický vzduch přinese výrazné ochlazení
Alejandro.Marquéz
V pohodě, já si jen trochu "rýpnul" do té věty "V Praze je dneska nádherně a sluníčko peče". Za tu teplotu jsem se omluvil, nakonec se to +6°C dotklo i u nás na Ruzyni. Určitě nemá cenu se tu nějak hádat, jen jsem chtěl aby sis doplnil to místo pozorování. Jak z toho chápu, je to někde na druhém konci Prahy čili nějakých 15 km od nás, takže počasí tam už je opravdu rozdílné a můžeme si snad tykat ne, na fóru bývá zvykem tykání. Zdarec.
Snowrain A to je ten váš chladný výhled ? Ani po bedlivějším prozkoumání, tam Arktidu nevidím.. Dnes roztála i ta troška. co tak namáhavě spadla, je to spíše k smíchu.
South wind
Ja neco psal snad o arktide. Do patku ukazuji vsechny 3 vyhledy, ktere jsem vybral teploty kolem nuly, to pro me, zvlast po minulych zimach, chladny vyhled je. A schvalne jsem sem dal tyto, abyste nenapsal, ze sem davam ty nejchladnejsi. Spise vy mi ukazte opravdu teply vyhled, nejaky stabilni vliv Atlantiku, teploty pravidelne nad 5 stupnu nebo neco takoveho
Po minulých zimách je tato zima opravdu zimní. Buďme za to rádi. Srážky jsou, od 500 metrů stabilní sněhová pokrývka. Na horách doslova přívaly sněhu. Co víc si přát.
Koralovec
jo no pravda, je vidět, že sledujete TV nova a k tomu růžovou zahradu, ne? Bylo to pouze v jednom místě, kde podmínky na koupání nejsou vůbec,ale jsou lidi co vlezou i do septiku. to zase jo. Zbytek přehrady v klidu, ale pro novu stačí cokoli aby byli zajímaví. Bylo to i na nově tak to je mega. Mimochodem, právě o dostatku vody jsem mluvil. Narozdíl od jiných míst v ČR.
Já nevim, co si o tom myslíte ???
Podle nich a modelů má přijít v půlce ledna tuhá zima se sněhem...
http://www.severe-weather.eu/long-range-2/latest-m...
Je vysoce pravděpodobné, že druhá půlka ledna a hlavně únor bude velmi mrazivý.
Body_Link
Co to třepete, já ve svém hlavním místě pozorování (pár km jižně od Loun) jsem víc na severu jak vy. Mluvil jsem západ vs východ. A cca do července jsme na tom, dle intersucha byli líp. Pak se situace obrátila, a ano, větší sucho bylo u nás, ale i na většině území Slezska, než v tom vašem cípu (v podstatě Polsku). Pravda, ale je, že letní bouřky, všeobecně víc chodějí do Čech (hlavně západních a jižních), než tam k vám.
Prady
Němci předpovídají koneckonců taky studenou zimu a zatím jim do vychází. Oproti minulému lednu je ten letošní zatím velmi chladný. A sněhu je ve vyšších polohách taky slušně.
Tento rok je zima Atlantická, za měsíc a něco, může být klidně předjaří.
Loni byl pomerne teply leden a hlavne zaver. Unor naopak studeny a se snehem. Aspon u nas. Aby se to neotocilo. Leden snehovy a od unora jaro. Kezby.
Na.Guru my v Polsku nejsme naucte se mapu. A trepu realitu. Vyschle, nebo polovyschle prehrady v Cechach byly,vase lokalita neni vesmir republiky, ktera urcuje vetsinu takze netrepte opak. Jedine souhlas, ze bourek tam mate vic nez my. V tom pripade nechapu, jak to, ze jste meli vic sucho nez my.
Jo v březnu skončí zima. To tak bývá. Pak zapnu klimošku a nějak to do další zimy přežiju.
Mráz a sníh Jo v březnu už bude klidně +13 koncem i +23...
To je možný. Zažil jsem v březnu ovšem i teploty pod nulou přes den. Takže se nechám překvapit. Podstatné pro mě je nynější počasí a fakt, že nemusím přes den vidět slunce.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.