Diskuse o počasí Ve stratosféře nastane náhlé stratosférické oteplení
Body_Link
Jedine v cem trochu souhlasim, ze zimy v posledních letech jsou opravdu o nicem, takze chapu lidi jako vas, kteri ji obecne nemaji radi, tek ze uz chteji jaro, prootoze je pravda, ze i ja jako milovnik zimy, ji mam cim dal min rad, protoze je to jen parodie. Včera byla výstraha na silne snezeni a akorat par vlocek, jinak dest se snehem a pouze brecka. Verim, ze kdyby totiz byly zimy jake maji byt, tak by ji lepe zvladali i ti co ji nemaji radi, protoze by prave nebyly ledovky, brecky, skaredy rozbredly snih. Aspon jedna zima, ve ktere by snih lezel od prosince do unora a vklidu by pak na jare roztal a doplnil podzemni vody, to ne, jen marne cekani na ubohe zachvevy zimy. Ale to jsou jen pocity a zbytecne narky, uznavam, pocasi je jake je a tohle tomu nepomuze.
F4
Jo dočkáme se zimy jako loni v únoru a březnu. Holomrazy bez jediné vločky. To opravdu někdo zdravý a soudný chce? Příroda je oslabená suchem a holomrazy jí dorazí. Raději ať je celou zimu deštivo než toto. Samozřejmě také bych raději sníh, ale na čem mi záleží nejvíce je dostatek srážek. Prosinec bude srážkově celkem slušný a jen díky jedné jediné věci a tou je probuzení Atlantiku.
Dnes je perfektní počasí, oceánský vzduch a prší..bravo.
Chapu, ze se zde mnozi raduji z atlantiku a je to pochopitelne, ale pochopte zase vy, ze nam na Morave je tato situace k nicemu, a proto chceme neco jineho. Prikladem toho vcerejsek, kdy modely predpovidaly slusne srážky a byla i vystraha na silne snezeni a byl z toho asi 1 mm. Takze atlantik pro Cechy super a mam z toho radost, ale u nas je naprosto k nicemu, protoze klidne i mesic slavnych front z atlantiku by u nas strčila do kapsy jedna frontální vlna z jihu
ROFA
Pošlete mi foto jestli můžete, nechce se mi ani s dotací dávat desetitisíce za pitomou dešťovou vodu jen na zalévání sadu a zeleniny, i ten IBC kontejner za 1500Kč je na mě docela dost. U nového domu by to bylo o něčem jiném, tam jsou to vysloveně drobné, spíše vymýšlím automatické propojení s podzemní kapkovou závlahou(třeba multibar rootguard, kterou bych vylepšil o knotovou závlahu), tam bych něco pustil.
Žádné zázračné řešení pro Vás nemám. Využívám dvacetikubíkový bazén občas jako rezervní nádrž.
Zatím je jeho hlavní funkcí stále koupání. Za čas až bude vody ještě méně a děti odrostou. Kdo ví?
Do sudů není problém na dno usadit pet láhve a nějaké na plavačku se zátěží.
Já už sudy normálně zazimuji, ale nikdy mi takto nepraskly.
U IBC je největší problém vývod s uzávěrem. Do takových míst stačí natlačit třeba kus mirelonu.
Edit: Příspěvek později vymažu. Je dost mimo téma.
ROFA
Jo dík za info,do budoucna budeme řešit vodě všechni,studna bude rychle prázdná,z rybníka bude zákaz čerpat a v sudech nebude jaksi nic.
Na.Guru
Jsem lepší, dnes ráno jsem extra za tmy vstával, abych mohl zalévat záhony a simulovat 30cm sněhu (s rozpuštěným vápnitým dolomitem). Soused koukal jako puk.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.