V Praze tradičně napadly 3 cm pár hodin před tím než dorazí obleva, klasika Nikdy to nemůže být na začátku chladnějšího období, aby to vydrželo více než pár hodin.
podřipan II Samozřejmě , že to potřebujete vysvětlit, jinak byste se mně neptal a nepsal tady takové nesmysly.Včera tu byla teplá vzduchová hmota, dnes studená, zítra teplá.Proto se situace diametrálně mění.Milovaná zima, byl můj výraz, což jste zase nepochopil, měl byste si k srdci brát fakta, ne si špatně vysvětlovat můj text.Chápu, že to máte těžké, ironie je věc složitá.
Ondra83 to nemusíš,ale vytáčí mě jak tu někteří píši kolik tu jsme měli sněhu,posledních 5 zim naprosté fiasko...Skoro nejhůř z celé republiky.A nic se na tom nezmění ani letošní zimu.
South wind 1)já jsem se tě na nic ve svém prvním příspěvku neptal 2)svoji teplou vzduchovou hmotu si můžeš strčit mezi permanentní vertikální úsměv 3) psal jsem o praktických důsledcích změny počasí, což chápu, že je pro tebe španělská vesnice
Ondris Celkem velké překvapení. Dole to teče, ale u nás nakonec 8cm sněhu za dopoledne. Škoda, že zítra bude po všem. Každopádně čím víc člověk jede do centra, tím výška sněhu rapidně klesala, ale chvíli bylo bílo i na Václaváku
V MB i v Třebíči pohádková atmosféra na trzích mezi vločkami při poprašku, že se člověk nepacká v marastu, ale Praze teda závidím to množství srážek, jinak ale nic. Tady -3 a úplně to leze za nehty, když to teď roztaje, tak to vůbec nevadí, už je to starý sníh.
Ondris Jo děti zas konečně vytáhly boby, sáňky a aspoň na půl dne si toho sněhu užijou Velká škoda toho oteplení. Kdyby přes noc ten vlhkej sníh zmrznul tak si ho užijem celý Vánoce.
Yurri Tak pro tebe jen dobře, když sníh odtaje ne? budeš mít potřebnou vláhu na záhony... Si představ, kdyby došlo na slova jistých géniusů zde na diskuzi, a sníh by všechen vysublimoval
U nás napadli z fronty 1-2cm závidím severu čech tam napadlo toho výrazně víc než u nás celkem u nás leží mimochodem ještě krásných 10cm škoda že to na vánoce roztaje ale nějaké zbytky by mohly zbýt navíc se tam podle některých modelů rýsuje někdy kolem 25.12 ochlazení https://www.ventusky.com/?p=50.4;14.3;5&l=temp... a sněžení by se mohlo vrátit zpátky do středních poloh tak aspoň to protože už několik vánoc jsme bez jediné sněhové vločky na zemi
podřipan II Napsal jste tento příspěvěk, kdybyste se lépe učil, lépe byste si rozmyslel co budete mumlat.. cituji:"Za okny chumelí a já si čtu článek jak se od čtvrtečního rána otepluje. Chvíli koukám na článek v počítači, chvíli na sníh, který se sype venku a říkám si. Měl si se hůř učit, mohl si dělat do předpovědí počasí
Nevím do které vysoké školy vás vezmou, při vašem duševním suterénu.., dobře jste se ani učit nemohl.
janekpsp Nějak tomu nerozumím, ty a Dawe jste oba z Českého Těšína, ale na počasí, na množství srážek ať pevných či kapalných, na suchu, vlhku teplotě atd.se neshodnete. Tak velký ČT není, nebo jo? Za dnešek 3-4 cm mokrého sněhu, který pomalu taje, akt. 2 nad nulou.