Diskuse o počasí V pátek k nám pronikne chladný vzduch
ČHMU a jejich dlouhodobý výhled je v podstatě vždy o ničem, protože vždy nevyjde, v zimě také říkali že nebude žádný mráz v tom jejich výhledu, a pamatujeme všichni, jak mrazivo pak bylo. Nedávno také říkal ten jejich slavný výhled, že nebude takové teplo a světe div se, ono to teplo bylo. A předpokládám, že od toho příštího týdne bude okolo těch 30 a v nejteplejších oblastech jižní Moravy a Polabí i slabě nad, ale extrém si myslím, že nebude.
Ondra83
Ono se to často kecá i pražákům totiž, protože si stěžují na teplo, které si zapříčinili sami, a mimo to, 19 stupňů na tuhle dobu je opravdu málo a ráno 10. A mimo to, loni měla Praha, oproti nám na jihu Moravy, o polovinu míň tropických teplot. A co jsem pozoroval tak na okrajových a sídlištích částech Prahy nejsou zas tak vroucí noci, jako v Klementinu - ovšem, kdo z Vás v historickém centru Prahy bydlí, že a bohužel, panelák se jen tak vyvětrat nedá, i když je venku relativně na noc OK - vím, o čem mluvím.
igor127
Vy jste pěkně agresivní
Že je z Prahy a všeobecně všech velkých měst tepelný ostrov je zřejmé. Ale zapříčinili sami... no kolik opravdu Pražanů dnes v Praze bydlí? 50 %? Zbytek jsou všechno náplavy, nakonec včetně mě. A město se rozšiřuje kvůli nim. Takže s tímhle opatrně.
Ad tropické noci - loni byl často značný rozdíl mezi Čechy a Moravou, takže to je pochopitelné. Ale normálně to tak nebývá a nakonec třeba v roce 2015 bylo v Praze asi 28 tropických nocí, na míle vzdáleno druhému místu. A doufám, že na hodně dlouho naprosto nedostižný rekord.
Ondra83
Napsal jste to za mě. Praha se neúměrně zvětšuje a zahušťuje díky přistěhovalcům z celé republiky, většinou z Moravy. Pan Igor by tedy měl nejprve definovat, kdo jsou podle něj ti Pražáci, které zde neustále napadá. Většina rozených Pražáků totiž v Praze již delší dobu nežije. Navíc my zde v diskusi popisujeme stav počasí a ne kdo to zavinil.
Ondra83
rok 2015 je nedostižitelný v celé řadě věcí Agresivní nejsem, ale jen jsem použil a upravil Váš výraz "těm z Jablonce se to povídá"
kostohryz
Já tady neustále nikoho nenapadám(kdybych je chtěl napadat, stačí zajít do sklípku), od toho tu jsou jiní a upřimně je v tomhle úplně jedno, kdo odkud co - to vedro tam není jen tak, ale z lidské činnosti jako ve všech větších městech. A počasí a lidská činnost jde celkem dost dobře dohromady.
igor127
No povídá se jim to, samozřejmě. To je holý fakt, že tam je třeba o 5 stupňů méně, vždyť to je podhorská oblast. To, co je pro ně letní den, znamená v teplých místech ČR úmorné vedro. To snad ani není k diskuzi
Jinak vaše generalizování, proč je kde jaké počasí, je úsměvné
Ondra83
Já nic negeneralizuji. ale povídá se to všem, z Prahy je ve centru tepelná pec a chcou chladno a kde je chladno chcou teplo - já bydlím na okraji města a také tu máme vedro, a nejhorší je bydlet v paneláku, na to nemusí být ani tropická noc, a je nesnesitelně A s tou Skandinávií, to bychom teprve hučeli jak sirény, jaké nám je vedro, být tamními
Tomamir
Nehádáme se
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.