Diskuse o počasí Česko zasypal sníh, zítra hrozí opět ledovka
V brněnském Jundrově jsem s vývojem letošní zimy nadmíru spokojen. Jak už bylo zmíněno, více sněhu tu bylo naposledy v roce 2010. V úterý sněžilo sice občasně, ale celodenně a různými intenzitami, takže připadlo zhruba 10 cm nového sněhu. No a středeční večer nám přinesl sice slabší sněžení, ale zato trvalejší, takže dalších 4,5 cm. Dohromady máme nyní fantastických 22,7 cm sněhu (zprůměrovaně), což je samozřejmě dosavadní maximum této zimy a vzhledem k tomu, že se v dalších dnech patrně oteplí nad nulu, tak už asi i definitivní. Velká spokojenost.
Tak taky v Ostravě je to po té 3 hod vánici jak v animáku frozen ráno to proměřím ale ze starým sněhem to bude 30cm min. určitě, spíš více, každopádně až teď přestalo sněžit a teplota -0,5°C takže zatím netaje tak nám to snad zítra nebude rychle odtávat naposledy tu bylo tolik sněhu v roce 2010.
No - nevím jestli celé Česko ale přijďte se podívat na Moravu a tady na Valašsko jak vypadá pořádný zásyp...
Jen pro představu kamera Vsetín dnes ráno:
http://portal...0202.0715.jpg
do sedmé ráno tak fronta letěla o dost rychleji. Teď to za poslední hodinu a půl silně zabrzdilo. Skoro to vypadá, jako kdyby neměla povolení ke vstupu do Prahy
Nevím jak v jiných oblastech, ale od včerejška mám stále pocit, že tady u nás to nebude o dešti ale o sněhu
aura333 : nevim jak morava , ale slezsko to ma casto. Staci , aby to slo z polska nebo opak z jihu ze slovenska a je tu kolikrat casteji vic snehu nez v PHA , to same s mrazama. To tu mame vic , neb kdyz to jde z ruska tak to jde slezsko / morava. Prece jen 250+km je prece jen hodne a rozmani pocasi je velke.
Takze 23cm snehu , slunicko , 3°C. Ten dest si nechte , ten nechcem.
Byl jsem dnes tu nadílku natočit dronem, pokud by se chtěl někdo kouknout, tak dávám odkaz: http://youtu.be/ImP5dHAmsec
Omlouvám se za někdy trochu rychlejší pohyby,ještě to nemám tak v rukách. Jinak aktuální podmínky jsou teplota okolo nuly, sníh 21cm.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.