Diskuse o počasí Sníh přikryl Česko, příští týden roztaje
Dopadlo to podle předpokladů,hory půl metru sněhu ,a některá místa ve srážkovém stínu jen poprašek
Viz mapka,přesně to odpovídá:u nás je jen do 1 cm sněhu.
Ale alespoň to nebude taková tragédie,když to po víkendu roztaje.
Akorát z kopců to bude tát,a trošku se zvýší průtoky.
U nás včera večer v noci i ráno přecházely přeháňky jedna za druhou a zvláštní bylo hlavně to, že byly takové protažené a jely stále stejným koridorem přesně přes nás, což mě překvapilo, protože se to často nestává. Spadlo průměrně kolem 5 cm, samozřejmě kvůli větru je to jen průměr.
Milan
U nás také byl koridor,26.listopadu šly srážky ze severu,v úzkém pruhu Šternberk-Olomouc.Napadlo u nás 7 cm :snihasi letošní maximum).
V obcích 5 km od města byl jenom poprašek.
Tak si ještě od té doby pamatuju jak vypadá sníh..
Dnes to byl jen nesouvislý poprašek.
Pozn:Přes Hněvotín to šlo aspoň okrajem,ale kolega od Náměště na Hané říkal že u nich skoro nesněžilo ,jen poprašek.A jak přijížděl ke městu tak sněhu bylo víc a víc.
Těch 7 cm a nějaké mm,jsem naměřil na střeše auta.
U nas v okolí Pce leží kolem 5cm snehu a pomalu odtává už, teplota 0.7st. (250m.n.m.)
Dnešní déšť bude (zdá se) poslední den se srážkama, jinak TV startuje a rozjíždí své celoevropské turné.
Zatímco včera bylo v Ostravě pěkně bílo (-2°C ráno), dnes je vše tytam a lije (nyní +6°C). Opravdu stabilní průběh.
Snad jen zásah shora může tu synoptickou hrůzu překopat.
Drahý Mrakomore a spol. Mohu se zeptat jakou hrůzu myslíme? Klidné a stabilní počasí a teploty rozumné? Jediná špatná věc je koncentrace škodlivých látek v ovzduší.
Jinak při té nádherné tlakové níži umřelo v Evropě min. 10 lidí, škody obrovské a to bychom chtěli? Já tedy NE a nebudu zdaleka sám. Díky bohu, že je zatím klid. Ano, ta tlaková výše bude hodně stabilní. Přestaňte tady vzlykat nad extrémy a kalamitami ! Doporučuji se podíkat na tento dokument chuťovka pro zimní šílence - http://www.yo...v=s2FhEmIUaj0 a buďte rádi za to co je !
Orkán Xaver nebyl samozřejmě to, o co by někdo stál. Vítr, škody na majetku a úmrtí.
TV přinese nejen do MS kraje zvýšené limity polétavých částic a jiných škodlivin (SOx, NOx, benzo(a)pyren, PM10...) To taky nepovažuji za příjemné prosincové počasí.
No, asi tak nějak. Stabilnější teploty okolo 0°C a s občasným sněžením by prosincovému předvánočnímu času bodly více.
Toť vše.
To Filip: proč kalamitu? Pro uspokojení, nebo je to už uchylka? Kdo si přeje kalamity a jiné úchylnosti měl by se léčit.
Škoda jen, že se tu člověk nedozví nějaké prognozy dalšího vývoje, co by se mohlo stát a proč. Jen a jen skuhrání sněhuláků a zmrzlin. Doporučuji výlet na Sibiř.
A nemažte mě
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.