Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo a místy slabé sněžení nebo déšť, zprvu i mrznoucí

Diskuse o počasí Do Česka se chystá mráz

119
# 25.01.2012, 12:50

Nyní do soboty budou klesat teploty do -10°C,na horách kolem -16°C a v udolí i do -20°C.Ale tohle bude slabý odvar,co příjde po neděli!Od pondělka těch -16°C i v nížinách,postupně i -20°C(ojediněle i více)na horách a v udolích ojediněle až kolem -30°C!!!!!!!

119
# 25.01.2012, 12:55

Charakter počasí určitě vydrží do 5.unora,kdy přechodně povolí(zeslábne)sv,východní proudění(sibiř)a propustí bud od severu 1.frontu-sněžení a pak náhlý vpád či obnovení sibiře opět nebo příjde frontička od jihu(vítaná níže od Středozemí),silné sněžení a nadále pokračování sv a východného proudění!(i když při téhle frontě od jihu,při zataženém obloze budou teploty o krapek nižší)

# 25.01.2012, 13:40

Space
To je přímo děsivá představa, kdyby to vyšlo, tak je to katastrofa a ne kalamita !!! Pevně věřím, že Vám to nevyjde. Ta vítaná fronta od jihu, to by bylo to co bylo předloni = to bylo něco strašného a ne vítaného. Bůh nás chraň

2
# 25.01.2012, 13:53

No konečně bude dobře. Jen ať mrzne, do toho by mohlo být pár kalamit. Když by to vydrželo ten měsíc a půl do půlky března, tak bude super. A už konec tohoto týdne bude přituhovat. Dočkali jsme se.

119
# 25.01.2012, 14:18

honza13
Tohle jsem vyčetl na 1 stránce od uživatele(nějak Meteomraz),který shlédl několik modelů(GFS,Ecák hodně modelů)a udělal si posudek.Zima je jasná,srážky více méně ne a holomrazy jasnou věcí.-jen jemu děkovat.Bývá spolehlivej většinou :)
Máme tu po dlouhé době sv proudění,během soboty nevýrazné pole a po neděli silné proudění od sibiře.(východní proudění)
Atlantik jákej vliv bude mit západní Evropě,ale nebude mít sílu přetlačit( se k nám-částečně během soboty)jinak bude vytlačována.Tak to prozatím vypadá.

# 25.01.2012, 15:05

space

Jenže modely nejsou dogma. Vzpomeňme si na to, jak se měnily a mění. Když se bavíme o té jiné stránce :), tak tam jsou jiní uživatelé a ani meteomraz si není jistý co bude po sobotě. Apropo on tam udělal sumarizaci a svůj odhad. Bude záležet na tom, kde se usadí tlaková výše na Ruskem, pak se uvidí ..... ¨

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/v-adrspachu-bylo-1... - to je taková oportunita z CHMU .... nevím.

Mě mrazy se sluníčkem nevadí, pokud budou rozumné a nespál mi stromy. Ale sněhové kalamity, to opravdu ne

Anonymní
# 25.01.2012, 15:21

honza13
Dobrý den honza13 tak já bych řekl že se spíše v unoru více ochladí oni na tn a meteopresu neví ani jak bude zítra však mrazy -20 není přehnané přehnané je -50 když bude -20 tak to je na unor normální i na březen já bych chtěl silné sněžení že by nebylo vidět na krok kdyby tak třeba sněžilo 24 hodin to by bylo krásny no uvidíme zima se už blíží a naděje že vydrží do března je veliká a děsivá představa je že by bylo v unoru tak jak loni to je super představa kdyby celí unor bylo -20 a sněhové kalamity už se nemohu dočkat na pravou zimu -20 a denně trvalé sněžení to je zima
http://www.ceskatelevize.cz/teletext/ct/?page=173&... :)

# 25.01.2012, 15:31

sníh173
Pokud jste to četl, není to zpráva z Meteopressu ale z CHMU !!! A ať se to někomu líbí, nebo ne, oni nekoukají jen na modely, mají zkušenosti ....

Vy se nemůžete dočkat kalamit a celý únor -20C, ale my ostatní musíme pracovat a fungovat. Přeji Vám, aby Vám spadlo před vraty 3m sněhu a měl jste celý měsíc -20C, nás většina ostatních si toto rozhodně nepřeje. Realita bude ale jinde ......

2
# 25.01.2012, 18:20

Jako pracujícímu mi sníh nevadí, rád si sníh odhážu a jsem i řidič a problém s tím nemám.
-20 by bylo optimální v noci, přes den těch -5 je dobré. Což asi příští týden bude. A k tomu pár kalamit, a máme pěknou zimu.

Anonymní
# 25.01.2012, 18:35

filip
No já pracuji v technických službách a když není sníh to je na nic nemáme práci všechny stroje sou přendaný na zimu a musím ručně zametat a sbírat po městě špínu to je na nic čím víc sněhu tím lépe mě ta práce baví rád jezdím sypu a odhazuji celou noc a mám alespoň peníze kdyby byla pořádná zima mohl bych mýt třeba i o 5 tisíc i víc větší výplatu!:)
jenom at sou mrazy a sníh a kalamity

http://www.chmu.cz/portal/dt?portal_lang=cs&me...:)

FGh
13
# 25.01.2012, 21:17

Nejchladnější bude noc ze čtvrtka na pátek. I v nižších polohách můžou teploty klesnout až k -10 °C (bude jasno a ještě více se utiší vítr).

Další chladné noci budou příští týden.

2
# 25.01.2012, 23:59

Snih173: Hlavně když práce baví...

No výhled ČHMÚ vypadá parádně, pokles denních teplota na průměrných -5. V noci pod -10. Snad to vyjde

# 26.01.2012, 12:16

PRo honza 13 plně souhlasím ty co si přejí mrazy a 3 metry sněhu ,tak at jedou na sibiř, tady na to nejsme zvědavý :!!:

# 26.01.2012, 13:56

Tak jsem se díval na modely (GFS a Ecák) a asi vám ta zima dlouho nevydrží, protože se bude měnit proudění (přesně tak, jak avizovalo CHMU).... no uvidíme, bude to ještě za týden :), jak jsem psal Atlantik je silný, velmi silný. Jestli se jim do Kanady zase přelije studený vzduch, tak je upřímě lituji, chudáci lidi a příroda. Užívejte si to :).... jaro se blíží.

Sníh173:
je škoda, že jste daleko, ta multikára by mi bodla na dřevo :). Ale závidím Vám, máte čistou hlavu, když jdete dom ..... fyzická práce je lepší :), také si při ní odpočinu.

119
# 26.01.2012, 14:06

Od 31.1 do 7.2 budou teploty denní zpočátku od -5 až -1°C,postupně -10 až -4°C!!!!!
A nyní se bavit co bude pomalu za dva týdny a ještě věřit takovým modelům,které si to hodí,jak se to hodí nemá smysl honza13!

182
# 26.01.2012, 14:19

No co to je jedna noc a maxima -10. Dříve bývalo víc a dýl. ;-) Navíc má být zima v plné síle ... už je konec Ledna.

# 26.01.2012, 14:38

space

no uvidíme, ale tady se nebavíme o 2 týdnech, ale o obdobím kratším. Osobně to vidím mrazy do konce příštího pracovního týdne a pak .... uvidíme. Tady nejde o modely, ale o to, kam se vyleje studený vzduch a kam se posune TV nad Ruskem.

Straník
¨
Dříve stám benzím 2 Kčs, prostě to bylo dříve a doba se mění, klima se mění, všechno se mění .... někdy k lepšímu a někdy k horšímu.

# 26.01.2012, 14:41

Space

Kde jste vzat ty teploty? - 10C přes den?

To je dnešní CHMU: A ani Ecák tam tykové mrazy nedává?
Vyhlídka počasí od úterý do pátku:
Skoro jasno až polojasno, ojediněle zataženo nízkou oblačností.
Nejnižší noční teploty -10 až -15 °C, v Čechách zpočátku -5 až -10 °C.
Při sněhové pokrývce a uklidnění větru kolem -18 °C.
Nejvyšší denní teploty zpočátku -5 až 0 °C, postupně -8 až -3 °C.

2
# 26.01.2012, 15:47

Nejnovější předpověď ČHMÚ je velmi dobrá. Takové mrazy kdyby vydržely alespoň měsíce. Těch -10 přes by mohlo tedy taky být, nejsem proti ;-)

Ale zatím je tato zima mizerná. Snad to únor dohoní a vynahradí. A jaro ať přijde koncem března

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.