Na Šumavě bylo dneska okolo 8 stupňů nad nulou a v Pošumaví okolo -2.
Máme tady celkem zajímavou inverzi
Na Moravě všude teplo,v Čechách na horách teplo a ve východních Čechách teplo,všude jinde v Čechách buď lehce nad nulou nebo okolo 0 nebo i pod 0.
Diskuse o počasí Štědrý den na blátě i na sněhu
Na Šumavě bylo dneska okolo 8 stupňů nad nulou a v Pošumaví okolo -2.
Máme tady celkem zajímavou inverzi
Na Moravě všude teplo,v Čechách na horách teplo a ve východních Čechách teplo,všude jinde v Čechách buď lehce nad nulou nebo okolo 0 nebo i pod 0.
Toho Anonymního prosím smaž Administrátor to jsem psal já a toto smaž taky.
Dnes jsou ještě zbytky sněhu ale zítra se už probudíme do háje zeleného zbydou jen kupy promrzlého sněhu ty mívají vždycky nejdelší trvanlivost a taky do deště jako na jaře toto počasí zpusobuje teplý vzduch puvodem ze Sahary když ještě zesílí vítr tak ten to akorád ještě více podporuje měnit by se měl až během soboty na severozápadní a bude postupně slábnout
No neco mi povidejte, je fakt teplo. Tedka jsem byl ve frycovicich asel jsem po trave a za chvili jsem se ocitel ve snehu s 15 cisly. Nebyl jsem na to vubce pripraveny takze mi ten snih vlezl do bot . no ale nakonec mi je to jedne ze to roztaje bo presne vim ze napr. za par tydnu opet neco napadne, alespon budemem mit teple vanoce
Dandy
Jo, u nás ráno sníh byl a bylo ho ještě 10 cm a vypadalo to nadějně ovšem přes poledne to vyšvihlo tak prudce nahoru že se mi až oči protočily něco neuvěřitelného a ted je to furt stejné 12°C venku už je bláto a černo ráno bylo bílo leželo ještě 10 cm jeden den před vánoci a zrovna to příjde a to jsem si myslel včera že to vydrží bude inverze a ono se vyjasnilo přišel teplý vítr a už to bylo Ondřejnice jde rychle nahoru zítřek bude deštivý takže bude se zvedat až do zítřejší pulnoci pak už to pujde všechno z kopce příjde opět teplotní šok a na silvestra až -15°C jsme četl kdoví
No nestoupa rychle to jsem trochu přehnal ale slabě ano , podle mě se ale nic hruzostrašného nestane a k 1.spa má ještě daleko a ikdyby ho dosáhla tak se nic neděje protože to nikoho neohrozí a navíc se ochladí to by musel bý mega silný chcavák aby to zvedl nad koryto ale je to nereálne tak budme v klidu jinak tady je celkový graf jak to vypadalo a vypadá s řekou u Vás v Brušperku
http://povodiodry.cz/portal/sap/cz/
radek
Jo na to jsem taky koukal, ale nechapu jednu vec, my a urcite i vy podle nasi stupnice 1. stupen mame. Mame to umistene na sloupu mostu, kde viddis jak to stouplo a tak a mas tam znazornene kdy je 1. a 2. a 3.stupen, zajimave je ze my kdyz jsme tady meli treti stupen a reka se malem vyliovala, tak na te strance meli teprve prvni, coz neni dobre( pro obyvatelstvo) no nejak to nechapu
Dandy
Ano vím že na sloupu mostu je stupnice ale nikdy jsem si nevšiml že je to měření povodí odry tak zpožděné ani jsem se tím nijak nezabýval ale vím že při těch květnových povodních bylo i na Ondřejnici dasaženo 3.spa a dokonce i něco přes bylo přechodně pak to klesalo to si pamatuji ale dobře že si mi to řekl je to určitě dobré vědět takže říkáš že už je 1.spa jo no teda kdoví jak to bude zítra přitom na Ondřejníku stále taje takže i v noci bude pozvolný vzestup + nějaké přítoky do toho uvidíme co ten déšt
radek
No podle stupnice je 1. stupen a myslim ze ta stupnice neni nijak blba odpovida totiz logice, jelikoz kdyz se podivas a prirovnas to tak ti to sedi, 3. stupen je alespon u nas kdyz mas vodu jen nekolik 10cm pod cestou aletos v kvetnu tu ten 3. stupen opravdu byl(reka tu byla i po cestu, ale pak zacala klesat) no taky to nechapu, je to dost divne
Dandy
¨Dívam se stále na teploměr a ono ne a ne to jít dolů pořád +9°C a to už bude noc kdyby před tím bylo mínusko tak to by bylo jiné kafe před štědrým dnem ale jak na potvoru zrovna na tento den si počasí přpraví pro nás teplo a déšt člověk aby zustal raději doma než byt ven v takovém chcaváku co hlásí na zítřek za to v čechách si lidé velmi rádi vyjdou ven o pulnoci na pulnoční krasně v bílém a v chumelenici zato my se tady ještě pořád budeme blátit v blátě a čekat s nervozitou kdy se ochladí konečně a příjde zase ta pravá zima vždyt ted tam je jako na Velikonoce připomínající spíše jaro a to mnohdy ani na jaře takle teploty nestoupají přes noc
Dandy
u nás teploměr už začíná bláznit jednou tam je +11°C a asi po 1minutě zase +7°C klesá stoupá klesá atd...tak to je poněkud zajímavé ale nevadí mi to taky at je venku jak chce u nás už panuje vánoční atmosféra vánoční stromek už stojí uklid už je hotový kapr zabitý taky i tobě přeju hezké vanoce i přes to hnusné počasí ale ve skutečnosti dneska nebylo hnusné ale příjemné horší to bude zítra s tím deštěm ale my to nějak přežijem
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.