Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Přechodně oblačno s možností lokálních přeháněk, občas ale i slunečno

Diskuse o počasí Sucho/Nesucho 2026

# 20.05.2026, 10:24

palma
Tak to gratulka ke 2mm, to budete mít ještě fajn 👍:D
Tady to na příštích 10 dní háže v součtu všech srážkových dní poctivých 0,3mm..
Ta rosa to zachrání, té za těch 10 dní bude ve srážkoměru víc, než srážek v nastávajícím srážkově bohatším období..:cool:

504
# 20.05.2026, 11:07

Francois
No, tady navíc už jsme teď nad +20 a dle predikce mělo být do +17.. takže klidně může být i tepleji, v tom nadcházejícím období.... nebo chladněji ( ale to je méně pravděpodobné)..

2501
# 20.05.2026, 11:40

No jestli nastoupí ještě tak mohutná anticyklóna na další minimálně týden a půl s tímto srážkovým deficitem, tak potěš koště. Bohužel. Že by se stalo něco jiného jsem ani neočekával, ale pokud je tu něco co mě na počasí nebaví a štve tak to je dlouhodobě trvající a nekonečné sucho s nudným počasím. :zz:
Uvidíme jestli se sem dostane dneska z té rozpadlé fronty nějaká malá přeháňka, ze které by aspoň spadlo pár kapek. Na dlouhou dobu by to byly opravdu poslední. Kdyby aspoň přišla potom několikadenní bouřková situace, ale to bychom chtěli moc. Ale třeba někdy se dočkáme.

# 20.05.2026, 13:37

TheRealStormCZE
Tady taky..
Spadlo z přeháňky 0,1mm, což je přesně dnešní predikce sem:D

# 20.05.2026, 19:00

Dneska jsem si projel část Litoměřicka, Roudnicka, plus okolí. Situace i vizuálně nejhorší, jak už tu bylo popisováno. Hlavně okolí Straškova v okolí Řípu, špatný. Vzal jsem i okolí Radešína u Milana, taky nic extra. Lepší to je dole okolo Ohře, kde něco málo napršelo začátkem května. Ale zase jsou dole vyšší teploty, což bylo i dneska. V okolí Doksan a Terezína, všude jelo zavlažování. Do fenologie přidám taky něco málo

Straškov
Radešín
Pole s cukrovkou, u Radešína
1151
# 20.05.2026, 19:38

Dnešní Počasí a obrázek k debatě, zda je/není sucho zažehnáno...

# 20.05.2026, 20:20

Tak ty aktuální vyhlídky naprostá luxuska... Asi tak do 27. května úplně beze srážek a k tomu teploty brzy již cca kolem 27°C - možná dáme i těch 30°C. Ano sucho se jistě zvětší, ale venku bude nádherně teplo, opět jako v létě... Nádherné teplé letní počasí

Jinak k té diskuzi. Nemá smysl to řešit. Mě je sucho vlastně ukradené. Jaký to má vliv na mě nebo můj život? Žádný. Klidně ať je sucho, vždyť je to jenom nějaký externí faktor, něco s čím si nemá smysl lámat hlavu.

Hlavně že bude příjemné letní počasí. ;-) Nádherně, teplo, slunce - to je přesně to co chci a chce asi každý. :)

90
# 20.05.2026, 20:38

AuraPočasí
Jako vážně Auro? Klidně ať je sucho?
Rád provokuješ co? 30st už fakt není příjemné teplíčko. Ale vzhledem k velmi nízké vlhkosti to bude snesitelná teplota

# 20.05.2026, 20:41

charlie
Provokace je poslední věc o kterou mi jde... Vyloženě jenom píšu můj osobní názor.

Vedra mám rád, nevím jak to popsat, ale když je velké vedro například 35°C a více, prostě mám lepší náladu, psychicky se cítím líp - jakoby to povznáší. Prostě jsem typ člověka, co v těchto extrémech jakoby líp funguje - dává mi to určitou sílu.

Když jsem loni v létě pracoval venku, čím bylo větší vedro, tím mi to šlo nějak líp...

Celé jaro se prostě nehorázně těším na léto a na to, až přijdou zase tropy, které miluju. Ale samozřejmě je to jen má osobní preference. :) A nechci to tady nějak rozebírat, takže samozřejmě myslet si může kdo co chce.

A pokud jde o sucho - s tím prostě nic neuděláme. Bylo tu vždy a bude, se změnou klimatu čím dál více.

# 20.05.2026, 20:45

AuraPočasí
Buď toto nepíše Aura a jestli ano,tak mu přeskočilo,sorry…

2501
# 20.05.2026, 20:50

No to už není nic jiného než vyloženě trollení. A pokud ne, tak prostě asi opravdu nějaké těžké chvíle v životě. Vždyť to není možný.
Normálně ten čumím na radar a aspoň něco pozitivního: Normálně uvidíme ještě nějaký normální déšť, než přijde minimálně těch 14 dní pouštního období!!

Radar
# 20.05.2026, 20:52

Je to trollení.

Jedinou další možnosti je, že někdo kdo provozuje bota ACE udělal stejného bota, který se vydává za auru, ale tam tomu chybí nějaká paralela k odpočtu. Možná odpočet do nevlhka, či vlhka. :D

369
# 20.05.2026, 21:00

HaMeLeOn14
Gratulace k přeháňce, snad to vám to něco hodí.:) Dnes si to ukázkově stáhlo Labe takže zde nakonec jen lehce omokla zem..
I když sucho je prý fajn, tak už také s radostí vyhlížím ty pouštní podmínky.:cool:

14
# 20.05.2026, 21:04

Sucho bohužel je. Není to poprvé ani naposledy. Asi není potřeba se z toho zatím úplně hroutit. Třeba bude vlhčí léto.

# 20.05.2026, 21:04

TomasMost
Samozřejmě, že to on píše..A to co jste napsal , to je holá a celá pravda, tak jednoduché - složité to opravdu je.. Ale už léta je to zcela zjevné, doslova jako z učebnice..
Aktuálně v módu zvráceného, provokatérského trolla.. který už chce jen prudit..
Těch módů je ale více a vcelku v pravidelných cyklech se střídají..
Časté otočky, i zcela protichůdné a protiřečící si , chorobná nevyrovnanost, lhostejnost , ignorace zřejmých faktů, manipulace..atd. A abych nezapomněl, občas i nějaká světlejší chvilka, ale těch moc není a bývají krátké.
Pořád dokola.

186
# 20.05.2026, 21:32

AuraPočasí
Ja zas miluju když je třeba 39 °C, když je to pod tuhle teplotu tak je to taková ještě chladnější teplota pro mě, ale taky to mam tak že čim větší vedro a dusno je tim lépe se mi pracuje.

504
# 20.05.2026, 22:10

Marco11_
Přesně! Mě taky vyhovuje klidně až +40.. a když už se to i mě zdá moc... tak jednoduchá pomoc.. klimatizace je naprd.. stačí dva paraleny, a když to nezabere , tak asiprin a klistýr.. doporučuju i Aurovi, vyzkoušeno již za první světové války.. jo a ještě teda chinin, dvě polévkové lžíce.. Aurovi radši tři...

# 20.05.2026, 22:27

hlavně to jsou bomba teploty na vyspání se! jo možná tak pod širákem na plachtě nebo na pálavě s pěti pivy, ale zkuste si smysluplně větrat, když ještě kolem vás je savana a už z loňska stromy utrpěly škody a nedočkají a nedočkají se nápravy, tohle léto nebo celý rok bude absolutní katastrofa

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.