Včera srážky hodně překvapily, letos nejvyšší denní úhrn, spadlo 5 mm. Něco kape denně, pak malá pauza a výhled opět přeje Jinak tady bylo včera +7 a na návrat nějakého dlouhodobého studeného počasí to vůbec nevypadá, to přileze až už to nikdo nechce
Martin Vítek Super, pěkný report. Koukal jsem, že i podobné stanice tam u vás v okolí KH, mají většinou už 35-40 dnů. Takže už 40 dnů tam u vás nahoře, je reálných
Co to zase je za zradu? Nekecali náhodou, že bude další zatažený den? Po 18 dnech odpočinku to zase začalo. Doufám, že se to roztrhá aspoň všude, ať zase nejsme jediní. A zas to muselo vyjít na sobotu... jak jinak, že. Mohlo to vydržet ještě aspoň do středeční fronty. To by byl panečku rekord. Proudění se trošku změní na západní a počasí už začne stát za prd.
Tady ještě máme šanci na nějaké sněžení v úterý ráno. Mohl by aspoň napadnout 1 cm sněhu. Jinak tady je taky hodně sychravé počasí. Mlha, mrholení, déšť a bahno. Ani ve výhledech to nevypadá na zlepšení.
Ty jo tak slunce lidem na Z/JZ Čech fakt lidem závidím, tady ani ťuk a počasí jako přes kopírák třetí den po sobě. Tmin 2°C, Tmax 5°C a šedivá deka kam oko dohlédne. Co bych za to dal mít sluníčko a po dlouhé době zkontrolovat jak stihlo vystoupat na obloze a kde nově zasvítí v zahradě kam dříve nedosáhlo. Tak čekám dál. Výhledy počasí na příští týden drží stabilní "teplo" a nějaké ty úlety Ecáku na další vpád a zásyp jsou pryč. Tudíž v nejbližší době můžeme zimu prakticky odpískat a bude panovat typické podzimní europočasí. Snad bude druhá polovina února slunečná s teplotami přes den + a v noci - což by přírodu udrželo v hibernaci a uživatelsky by to bylo příjemné.
Humus na n-tou dneska. Předpověď absolutně mimo, můžou si do statistiky zadat 0 %. Teplej vichr od západy. Blé. Už aby se změnilo proudění zpátky na východní nebo aspoň dorazily výraznější srážky.
ludvicek Letos jsem se už jednou mýlil, tak raději zimu neodepisuji. Byl bych rád, kdyby ještě jedna sněhová a mrazivá epizodka, trvající aspoň 4,5 dní, přišla.
No třeba taková zima 2010 z toho snad už nebude, toho jsem se ještě před týdnem tak trochu obával, no a tam se to vleklo ještě půlku března. Doufám v nějaký průměr a nadprůměrně teplý měsíc už od léta nebyl, tak který letos bude první, někdy se to zlomit musí
charlie Ten můj příspěvek je založen čistě na tom, jestli to bude s těma výhledama i nadále tak, že mrazivý epizody se budou zmírňovat nebo odsouvat. Leknín Tak tak, říjen - leden bylo "devadesátkově", poslední nadprůměr výrazně do tepla byl u nás v červnu.
Od poloviny prosince(přechodné několikadenní oteplení) až dodnes tkzv. teplý JZ vůbec teplý nebyl.. Dnes ovšem po téměř dvou měsících opravdu teplo, Tmax +8°C, sem tam dešťová přeháňka i sem tam slunce bylo..Ptačí zpěv, rašící naťová cibule i první sněženky už signalizují, že se letošní zima pomalu blíží k svému konci..
Leknín. Nepletete si zimu 2009-2010 se zimou 2005-2006? V zimě 2005-2006 převládalo zimní počasí až do druhé půlky března, ovšem zima 2009-2010 byla jiná, leden 2010 přinesl ledové dny a velké množství sněhu, takové počasí drželo až do půlky února, nicméně v druhá polovina února přinesla citelné oteplení a bylo v podstatě po zimě. Takže zimu 2009-2010 lze shrnout tak, že leden byl velmi vydařený, ale zima jako celek byla krátká s velkým množstvím sněhu, dobrá, ještě kolem 10. 3. byly asi dva dny se sněhovou pokrývkou, v podobě poprašku, ale to už nebylo nic, co by se vleklo, začátkem března převládaly pár dní ještě slabé mrazy.
kapr84 No.. zima v lednu,, já mám za tento leden..3 ledový dni.... pravda, dál už to zatím moc nevypadá nicméně máme dnes konec prvního týdne v lednu..