Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Oteplování a místy slabý déšť, po ránu i mrznoucí

Diskuse o počasí Oteplení a srážky od 4. 2. 2026

# 04.02.2026, 17:57

Zde celý den opět mrzne, ráno -4,8.. teď -1,3°C, k tomu aktuálně silné mrholení.. tvoří se ledovka.
Tak snad to v noci, k ránu půjde nad nulu, doufám..ale moc tomu nevěřím.

# 04.02.2026, 18:06

Zebas
Jo v Karpaczi , to je také hezké, mám velmi dobré doporučení na několikrát, jinak to Turecko nás láká již 2 roky , ale letos se již konečně naskytla lepší cenová možnost jet, a vzhledem k tomu , že Alpy jsou jvůli olympiádě, tak předražený, bylo jasno!😆😁 Lyžuje se tam na spícím stratovulkánu, takže to tam může i hodit slušnej blizzard, což asi nepotřebuji v tomto případě vyzkoušet, ale jelikož i spodní část sjezdovek a hotel leží v krásné nadmořské výšce okolo 2300mnm, tak i tam bude hezky z okna vidět jak může vypadat skutečná zima😆😁 Joo jako kdyby vyšla předpověď a koukat se z okna s grogem v ruce jak kydá 30cm denně a přes noc akorát upraví , nevadilo by mi tato verze😆 Určitě hodím tedy report, jsem sám zvědav, jak to v těchto končinách je se zimou!

2113
# 04.02.2026, 18:06

Tady zhruba kolem 16:00 začalo pršet a občasně slabě prší stále. Ty srážky nakonec naskákaly dost jižněji. No ve výhledu na každý den tam je minimálně pro nás pár desetin deště v podobě mrholení nebo crmdání. Slunce už nevím jak vypadá a ještě nejméně týden s celodenním zataženým nebem musíme vydržet. K tomu se přidá víc těch mlh/mrholení a prostě celkově slabých srážek, takže paráda. Zlaté holomrazy s modrou oblohou.

# 04.02.2026, 18:08

Jinak dnešek třeba z pohledu aladina i vícero modelů ,moc nevychází, maxima hází i k 5 dnes, a sotva jsme byli na 1 stupni, aktualně jen lehce nad nulou a s přestávkami prší😁

109
# 04.02.2026, 18:20

V KH oteplení zatím jen prohlubuje problémy s námrazou. Polomy a vývraty rychle narůstají. Pohyb i jen v blízkosti lesa je začnebezpečný.

1
# 04.02.2026, 19:21

Tominoo
Je to tak, Aladin dnešní maxima hodně přestřelil.
Na čtvrtek i na pátek tam hází maximum +5 °C ale jsem k tomu hodně skeptický, čekám maxima kolem +2 (ale rád se budu mýlit ;-)

# 04.02.2026, 19:31

Zrovna krásně chumelí a teplota je na nule

# 04.02.2026, 21:24

Zítra už po celé Praze bude +5 v noci profuk a začne se oteplovat. Už nebude jako dneska všechno sleze rychle

# 05.02.2026, 04:59

Tak po včerejším LD dnes konečně oteplení i tady. +1,9 °C hned z rána. Neskutečná paráda po té šňůře zimy. Teď ještě slunce, které fest chybí.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.