Diskuse o počasí Oteplení a srážky od 4. 2. 2026
palma
Tak jsem to pro jistotu přeměřil a ono to možná ani ten půlcenťák není. Vím, že tady na rybářském, ehm pardon, meteo fóru si potrpíme na přesné hodnoty.
Negan
Jj, já mám možnost si minimálně jednou týdně projet prakticky celý okres Praha - východ a proti tomu co tam letos máte, je to u nás obrovská slabota. (Samozřejmě Kladno do toho nepočítám, tam je to sněhový ráj )
Tak sněžení již dorazilo k nàm.
palma
Tady nejbližší stanice Ruzyně má 0,5 mm srážek za dvě hodiny, což sedí s tím co spadlo u mě. Koukám, že stanice v Praze mají některé i přes 2 mm, no tomu se těžce konkuruje. Zdejší oblast je už od léta srážkově nějak zakletá (z té předchozí situace 3 mm a přitom v okolí brali až 7 mm).
Tak nám to tu na severu nečekaně hodilo 3-4cm nového, celkově budeme již okolo 12-13cm , ráno to přeměřím, ale vypadá to bombasticky😁🫡 letos je to tady fakt husty, včera již překonán měsíc s pokrývkou v kuse, a takové dny ještě budou, jelikož ta velká zmrzlá vrstva co vsude lezi bude odtavat jen pomalu🫣😁
Tady nového kolem 1-1,5cm. Konečně super intenzita. Akorát kdyby nebyla virga tak by bylo 4cm.
Ten výhled už by modely zvrtat nemusely a snad se to konečně otočí. Jen pořád extrémně chybí slunce, ty plusové teploty s deklem toho moc neudělají, sníh je tu jako beton a bude lehounce utávat jen vršek. Půda nic nevsakuje, takže co přes den utaje, brzy ráno zase zmrzne a jen to bude všude dělat problémy.
Chtělo by to přes den slunce a +5 a v noci +1. Letos tu je všude sníh i na jižních svazích, to tu nebylo 10 let.
Tahle zima je rozhodně vítěz v otravnosti, kdy furt přisněžívá po troškách, místo aby se nasypalo 20-30 čísel, jak to tu bývá a pak to dalo měsíc pokoj.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.