Diskuse o počasí Jaro 2024, jaké bude?
Aldy1977
Jo, teď pro změnu to tam zase šoupe do teplejší varianty, nicméně jak s těma mrazama, počkat tak do pátku, a bude to jistější, která varianta vyhraje, já jsem momentálně bez nálady, patrně mi zbyl jeden strom v pořádku s broskvema, jedna jabloň, aronie o.k. plus teda se předvedly kamčatské borůvky, bez ztráty květinky a to už mají zelené plody, holt jsou na to zvyklé.. jinak vše kaput, včetně kytek,.. jo samozřejmě vše subtropické na zahradě je evidentně bez škod.. jak jinak..
Tak ten příští týden mají modely krásné teplo, jen icon tam cpe už od středy nějaké ochlazení, jinak gfs s ecakem mají teplo.Vypada to i od půlky dalšího týdne na nějaké bouřky ale to je ještě daleko tak snad tam to teplo v modelech alespoň týden vydrzi a neotepli se na pár dní.
Ve výhledu jsem napočítal 8 dní bez deště, kéž by to vyšlo. Teď v dubnu s přimhouřením oka už taková série devíti dní byla, předtím se to stalo až v lednu v té mrazivé epizodě. Ono už bude květen a teploty co tady byly 5-10, jeden den max +3 prostě už by v tomto ročním období byly s delší trvanlivostí hodně neobvyklé. Tato studená vložka trvá osmým dnem a zítra se zřejmě ještě nad 10+ nepodíváme a je jasné, že tepleji bude a můžem schovat zimní výbavu
Ten duben to zabil, začal přehnaně teple po nadprůměrném únoru a březnu, pak vlhko a mráz to skoro všecko zlikvidoval , ale nemám to všecko zkontrolováno a uvidíme časem.
Srážkově jaro bude ve finále hodně nadprůměrné, je to můj tip, že by to květen hodil někam do průměru při tom jak to jede se mi nezdá.
kuba
ICON to změnil, to teplo bylo podle něj dva dny zpátky přes celej tejden + víkend, to ochlazení ale když už nevypadá tak extrémní. Zas naopak zvýšil maxima od neděle do středy, nejteplejší oblasti až 28 v úterý a ve středu. Je to daleko, ale i já bych se k ochlazení taky přiklonil, pokud to alespoň ještě jeden model změní.
Ty dva dny zpátky, co jsem sledoval, byla naopak shoda ICONU a Ecáku a GFS tam ještě házel maxima nízký. Tak uvidíme, určitá shoda tam je, já osobně to spíš taky vidim na ochlazení
Se mi líbí, jak sem dáváte ty grafíky, které se mění 4krát denně, dobrý... :-) chápu, že se není moc čeho chytit, ale tady než toto si raději přečtu každého svůj vlastní postřeh a výhled.. to má určitě větší vypovídací hodnotu než ty grafy z in-počasí... :-)
třeba pro moji oblast v jiných aplikacích žádné 25tky nevidím.. kam až to sahá.. ale bral bych je, ale nikde opravdu nevidět..
To házaní grafů je tady takový kolorit, můžeme si o tom poplkat jak je to reálné nebo ne a studenou sprchu jsem dostal na jiném webu, kde mám v desetidenním výhledu jednou +21 a né +25, ale +15. Proč, tak na to čas nemám, sjíždět různé špagetty, hrabat se na zahraničních serverech a to se vo vlném čase jdu hrabat radši do země, protože ta spolehlivost je víme jaká na jak dlouho dopředu. Ale aspoň nebude 5-10, když bude už stabilně 15+ tak to prostě beru všema deseti. Mrazy ať si dojdou v květnu jak chcou, beztak už je zřejmě skoro po všem, tak co...
Leknín
No, já se třeba rád kouknu do 500hpa a přehraju si to tam jak film až na těch šestnáct dní dopředu, je tam pěkně vidět předpokládaný pohyb.. a i tam je to prozatím už třetí den za sebou v teplejším sektoru.. plus koukám na špagety jednotlivých modelů..
Vždyť si to očekávané teplo taky zasloužíme, nebo ne? :-) Poslední dny pořád v zimní bundě, dnešní ráno s mlhou to bylo i na rukavice při tom +1... furt jsem strkal ruce do kapes..
častokráte bývá konec dubna hlavně poslední roky už i dost teplý, letní teploty často pravidlem, no letos je to jiné..
jinak ke dnešku.. nakonec na obloze vcelku nuda, nic moc, nějaké kumuly, ale nic zajímavého. Aladin sem dával k večeru nějaké přeháňky, ale ani ťuk. Snad budou v dalších dnech nějaká zajímavější oblaka
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.