Diskuse o počasí Výšková TN 11.-14.8.22
Fakt ubohost. V dálce silná přeháňka, před ní se vytváří nadějné cumuly a po chvilce chcípnou. Už mě to nebaví. Je srpen a člověk sotva vyfotí pořádný mrak. Bída a děs. Už mě počasí vůbec nebaví. Už se nikdy nepřihlásím. Čau.
A třešničku na dortu tomu dávají neschopné modely, které kreslí hrozné kraviny.
Sorry za můj pesimismus.
aura_33
Doslova kolem vás chodí dost přeháněk a jsou fotogenické, plus včera jste dostal ještě přímo.
Porovnejte to s někým na západě.
Přeháníte.
Tady rozpadlá přeháňka běží sem, Śz od ní vzniká další. Zítřejšek bude mít velkou sílu tak bych se nebál. Propadák nebude.
No dneska krásná lokálnost přeháněk a bouřek.
Tady v mé oblasti spadlo kolem 1mm srážek, ale severněji v Ivanovicích se držela delší dobu poměrně intenzivní přeháňka, takže zde spadlo dokonce k 25mm srážek. Zítra se naší oblasti přeháňky zdá se vyhnou.
Výhled na další dny slibuje tropy, ale také i možnost vydatnější srážek. Nicméně je to tak komplikovaná synoptika, že to ještě nemá cenu až tak moc sledovat.
kuba
Všechno rozhodne středa a také tlaková níže kam se posune my si pamatujem na rok 2010 tady u nás taky to bylo takhle 4 dny před tím než to přišlo pak to ukazovalo jinde srážky a pořád nic nenasvědčovalo že by mohli přijít povodně a ten den se tlaková níže právě posunula nad Polsko a pak právě ukazovali přesně to co ukazovalo a za 4 hodiny nás to smetlo proto když tohle ukazují tak je to varování pro Frýdlantsko aby si dávalo pozor a sledovali upřesňování
aura_33
Hele, ještě vydrzme do soboty, pokud do soboty nic nebude tak můžeme ukončit bouřkovou sezónu .
Cape pres 1000 je hodně, to udělá hodně. Vážně
A ne vždy jde vidět dobrej oblak, na východě zase viděli ale zrovna tady nic moc. Je to smůla ale co už.
Peter Sedlák 1
Tady v okolí bylo poslední dobou a poslední roky řada výrazných fotogenických bouřek, ale to co se děje teď je prostě bída. Však ty přeháňky jsou jak v dubnu. Bouřková sezóna končí a je konec.
Pak se můžeme těšit na extrémně teplou zimu. Fakt mě to už nebaví. Je to pořád dokolečka a ty blbý modely jsou taky k ničemu. Pořád tam mají hrozné nesmysly. To už se nedá sledovat s chladnou hlavou. Jediná záruka je, že bude pořád větší teplo a sucho.
Tak dnes, až na tu hnusnou bouřku ( dala 10mm), pohodový den. Opět se potvrdilo, že jak jdou bouřky od JV, tak je 100% jistota srážek. Jinak toto léto ( počítáno od 1.6. ) je zatím, až na tu supercelu a velké kroupy z 1.7., na pohodu. Srážkově je to průměr a teplotně lehce nad.
soudruzi, tak napůl vyvinutá přeháňka sem nakonec poslala několik duh asi 20 minut k vidění, menší déšť pár desetin, zítra jsou násobně vyšší šance
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.