Ještě v pátek to vypadalo že bude v sobotu pršet, byla shoda modelů a smazalo se to. Včera to vypadalo, že by dnes v Čechách mohly být přeháňky a bouřky, taky se smazalo. Počítám s tím, že to samé dopadne s zítřkem a s tou TN příští týden, která se zredukuje na minimum.
Vedro ale samozřejmě vychází, dneska to teda pere pořádně, věril bych že těch 30°C padne
Diskuse o počasí Výšková TN 11.-14.8.22
Fstorm
No jasně, po probuzení jsem byl venku a nehnul sa ani lísteček, včil fučí zas
To slunko je takové zamlžené, ale třeba sa to vybere úplně Dnes musím načerpat sil, týden mám nabitý od nevidim donevidim a do čtvrtku-pátku letní teploty. Srážky zas až na víkend, to je zákon
Tropy mně zmizly, z pátečních 40mm je 10mm v sobotu a nakonec bude zase prdlajs
Leknín
Svítá naděje že něco asi bude. Venku dusno vlhkost na 80% a 22C začínají vykukovat kupovité mraky a u Karlovic vznikla přeháňka ale ještě nejde poznat kde postupuje.
ČHMÚ hlásí pro zlínský kraj lokální bouřky a oj. s přívalovými srážkami. No kéž by, už dlouho jsem neviděl bůřku s pořádaným slejvakem tady.
swan1
Tady je opravdu slunečno, skoro jasno už několik hodin v kuse. Kupovité mraky se zvolna vyvíjí a vznikají první přeháňky. Později odpoledne a večer asi bude něco silnějšího a SV proudění stále je a má setrvačnost.
I kolem Prahy by to mělo být slušnější a pomůže tomu i ten postup od SV.
Dnes to má dobrej náběh, ale opět malé cape. I tak by se mohlo něco vytvořit.
Pondělí bude plosneji až 1000 cape a horko takže bouřky budou určitě.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.