Diskuse o počasí Výšková TN 11.-14.8.22
U nás je dusno, 26st a 65% a stejně bude kulový nejspíše
Celkem dobré kupy východně jižně odemně. Ale to je celý, nic už nečekám. 0,5mm z deště dopoledne. Estofex moc rozsáhlá 50%.
Neděle bude lepší.
Tak ta přeháňka zesílila na čele. Nečekal jsem, že se spustí taková sprcha s takovou intenzitou. Dělal jsem si z toho srandu, ale vypadá to slabě nad ryskou 1 mm a spadlo to během pár minut.
edit:
Ze zadní části přeháňky se spustil ještě slabý deštík. Celkově to vypadá tak na 1,2 mm až 1,3 mm.
Dnes jsem nic nečekal.
Kouknul jsem ještě na DE model a má taky silnější přeháňky a mám tam i blesk. Přímo zde to zítra vypadá na vysokou pravděpodobnost. Můžu jenom říct, že SV směr zde opravdu funguje. Hlavně když to nakopnou Kokořínské kopce a lesy kousek za Mělníkem.
aura_33
Uvidíme , tento směr přál hlavně v letech 2019 a 2020. Ten JV směr vylepšil v srpnu 2020 dost slabou sezónu hned několika bouřkovými dny. V Červenci toho roku to taky nějakou tu bouřku přineslo. Ta dnešní přeháňka kolem 3 hodiny přinesla necelý 1mm a po 2 hodinách slunce to už není znát. Akorát je jen vedro a dusno.
Ikdyž teď se od SV nějaký mračna stahují .
ICON-D2 se musel utrhnout ze řetězu, když dává v úzkém pásu na východě Čech 50-100 mm srážek. Tvl to je kks. To prostě nemůže vyjít.
Czechia
Jo kupí, ale jenom 1 mrak prorazil trochu výš u Brandýse a ostatní jsou slabý. Zítra to bude lepší. Možná zkusím stormchasing.
Czechia
Já viděl jenom srážkový pruhy a srážkovou stěnu, ale žádnou strukturu. Tady mě to lízlo, nespadlo skoro nic. V tom hnědým/bílým jádru musela být asi slušná průtrž.
Z dálky několikrát zahřmělo. Je to pěkný Cb. V dálce jsou pěkné scenérie, je vidět ostře ohraničená srážková stěna a vedle tmavé nízké cumuly, ale mám hodně omezený výhled.
U Mělníka umí, tady ani šumák.
To pondělí vypadá ještě líp, bude vysoké cape a teplo, tak snad.
K nám už dorazilo první přeháňkové pásmo a slušně leje intenzitou 6-8 mm/h. Jeseníky to naštěstí moc nepřibrzdily, tak by se to mělo dostat dále do vnitrozemí.
Edit: to pásmo ma solidní razanci, SV návětří Jeseníků už má ke 30 mm srážek, u nás zatím 12 mm a intenzita jde chvilemi ke 30 mm/h. Celkem příjemné překvapení
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.