swan1 Nemůžu ti říct, kolik tu napršelo v červenci, protože to nezapisuji už, jenom vylejvám srážkoměr. Mohlo by to být s dnešním deštěm odhadem tak 40-50 mm.
Ani v Praze moc nepršelo v červenci, ale teď si připočtou hodně a aspoň ten průměr to dá, aspoň někde.
U nas ted prestava, naprselo kolem 15mm. ale ty silny bourky sem nejak nezaznamenal, v noci jen par vzdalenych blesku. Na pristi tyden nam to dava dokonce 3 tropicky dny, snad to vyjde
Baumrtnik Stanice na Liberecku.., srážky červenec 2022. Liberec 40mm Frýdlant 24mm Liberec Ostašov 45mm Nové Město p Smrkem 27mm Albrechtice u Frýdlantu 48mm Jindřichovice p Smrkem 25mm Teď jsem to projížděl.. Tak co to tu píšete za desinformace?
swan1 Fakt teda Střední čechy, alespoň u nás tam na Kladensku dobrý,, nejsem doma, tak neporovnám reálné hodnoty, tak holt až dorazím..., nicméně podle kladenské stanice za dnešek 17mm, takže v součtu s tím co mám v záznamech s sebou v PC, to za červenec dělá 38mm + těch dnešních 17mm, což máme celkem 55mm to je moc pěkný,.. teď by to chtělo celostátní zálivku tak těch 50 mm všude, ale to je vlhký sen..
Tak jsem čekal, že už bude lejt a ono to západně, to snad není možné... V noci z přeháňky 1,5mm, blesky v dáli Ranní výstupy 20mm rozložily do soboty a neděle a něco ještě v pondělí, pak zas dlouho nic?
aura_33 no po ranu koukam a tady sama vlajka, tak abych se necitil menecenej.. Mongolsko..
Icon nam dava do zitrka jeste 11mm GFS 20mm, ale GEM uz jen 3mm, takze dost rozdily v modelech. Aladin uz toho taky moc nepredpoklada a nejspis mu to vyjde.
Martin Vítek Číst, že má někdo za květen 20 mm, červen 20 mm a červenec 20 mm (zaokrouhleně) je opravdu silný kafe. A samozřejmě ty čísla jsou reálná a k tomu vysoké až extrémní teploty jako v červnu 38 °C. To tam musíte mít regulérní poušť, hrůza...
A v Praze spadlo za jediný červnový den víc, než u Vás za 3 měsíce. Je to dost crazy...
swan1 Tak jsem skončil na 16 mm s tím, že každý 1 km směrem na jih mají cca 2-4 mm navíc až někam k 30-35 mm. Myslím, že mých 16 mm dnes troufneš. Těch přeháněk na Šumavě bude asi fakt hodně a už něco máš.