aura_33 Zas máš víc než já.. Tady zatím za akci 8,5mm.. Pánové, zajímalo by mě kolik už máte za červenec, Mělnicko, Brandýs, MB ...a ty extra uschlé Jizerky.. Schválně .. Ale co ten východ, SV.. Tam by by to mělo dneska řádit, dojde to tam vůbec? Snad jo...
Radar tady i v Bavorsku úplně čistý , ovšem čerstvě aktualizovaná místní předpověď mi sem dává toto, celý den přeháňky a bouřky.. Mnoo, to jsem zvědav jak to za chvilku ty přeháňky tady začne naskakovat..
aura_33 Hele, já těm zadním stranám TN a přeháňkám od Z, SZ v nich moc nevěřím.. Letos je tu tenhle typ srážek dost marnej... Červenec je tu marnej úplně celej.. 10-12mm to sem dnes ještě dává, ale mělo by to začít cca za hoďku..a nikde v Bavorsku není ani kapka co by směřovala k zemi, zatím..
aura_33 Budějovice jedou ještě v srážkovém pásmu, jely i v noci, to s přeháňkami z Bavorska nijak nesouvisí ..je to 80- 90km na východ, JV ode mě.. Za hodinu, dvě, tady rozhodně nic nezačne, ta predikce je mimo... Vyjasní se pak, to asi jo.. Uvidím..
swan1 Tak nám to hodilo celkem krásných 25 mm takže velká spokojenost, je to díky ty bouřce co se nad námi držela, v Plzni naprselo třeba jen lehce přes 10 mm
swan1 Tak je to vždycky. Však denní chod, to asi znáš... Nejvíc toho bude odpoledne a večer to bude ubývat.
Ty dnešní přeháňky na JZ budou úplně typickým příkladem denního chodu srážek.
Jinak tu nějak přestalo pršet. Intenzita je velmi slabá. Nedaleké Kralupy nad Vltavou mají už 27 mm dle hodinových měření, takže teď už určitě přes 30 mm. Je to odsud takový kousek asi 5 km... Dnes mám stíračku prostě, ale aspoň docela pršelo.
aura_33 Vím co to je denní chod, ale nevím jak ti vysvětlit, že predikce sem dává přeháňky od 9ti, 10ti h... Jestli tu něco bude, tak nejdřív po obědě... odpoledne..
Tady za celý červenec 20mm... Čtu tu každou chvíli o katastrofálním suchu tam nebo tam..ale moc se asi nepletu, že v Čechách má málokdo za červenec míň, než moje oblast., spolu s Petr11