Diskuse o počasí Hojnější srážky od 1.10. do 10.10.2019
No kéž by to vyšlo, ale tyhle fronty jsou mrchy. Ochladí se za nimi výrazně, ale srážkově nic moc nebo jen na horách a na východě. Ale výhled vypadá vcelku pěkně. Ex-Lorenzo asi zamíří nad Z Evropu až k nám a dále na JV Evropy, takže možná bude po velmi dlouhé době víkend se zataženou oblohou a srážkami a nižšími teplotami a přes pracovní týden slunečno ve studeném vzduchu. Přesně, jak se mi to hodí, tak snad se to udrží.
Frantis95
Zdravím po delší době. Musím se tady zastat daweho. Sice ano, dawe docela zveličuje, ale od 9.9 opravdu v oblasti Ostravska a směrem na východ spadlo okolo 5 mm srážek, takže opravdu nic moc extra. Pro mě to bylo ovšem vcelku vítané, protože toho 9.9 už jsme se docela dost přiblížili povodňovým stavům. Nyní jsme se srážkami zpět někde v normálu a je na čase dostat další a zdá se, že začátek října bude nejenom velmi chladný, ale také i docela vlhký hlavně ve východní polovině území. Modely mi slibují i okolo 25-30 mm do příští středy.
dawe
Tady to máte podložené, pane lhářihttps://www.in-pocasi.cz/archiv/ostrava/?&typ=...
Jo a omokly tu trochu chodníky, to se toho tedy stalo, Aladin vám tam dává přes 20 mm, tomu říkám srážky. A nepište, že to není jisté, nám dává asi 3 mm.
V Něměcku se zformovalo krásné pásmo srážek a směřuje na SZ Čech. V těchto situací je velká škoda pohraničních hor a srážkového stínu. Tak uvidíme co s tím hory udělají a kolik toho spadne na našem území. SZ Čechy potřebují srážky stále velice mnoho.
V Ostravě nyní slabě prší. Výrazněji pršelo po 15. hodině. Modely mi slibují celkem hory doly a to až k 15 mm, tak jsem zvědav ,jestli jim to vyjde. Teploty jsou u mě zatím přesně odpovídající roční době. Aktuálně se teplota pohybuje okolo 16 C. Nejtepleji bylo v brzkých odpoledních hodinách a po půlnoci, kdy jsem se přiblížil i k 18 C. Další pěkné srážky by mohly příjít sem na Ostravsko v sobotu. Celkový úhrn do neděle odhaduji na 20-25 mm srážek. Po srážkově velmi deštivé 2. polovině léta a 1. poloviny září se ani říjen nechce nechat zahambit. A hned v 1. týdnu by mohlo spadnout až 60 % dlouhodobého normálu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.