Diskuse o počasí Letní a tropické dny i tropické noci v roce 2019
dawe
Přestaňte to uměle hrotit, lepší předpověď v červenci, než toto, si reálně nemůžeme přát: http://portal.chmi.cz/predpovedi/predpovedi-pocasi...
Ondra83
tak tak, ta předpověd je užasná a navíc to tak vidí i ostatní modely, takže to vypadá na nejméně týden solidního letního počasí. jeden zádrhel to má, pro nejsušší oblasti - tedy SZ Čech žádné srážky, max někdy nějaká přeháňka nebo bouřka, co nic nevyřeší. Daweho si nevšimejte, on jen plácá nějaké teploty, a pak mají sotva ze všech tropických dnů jeden k 35
No já jsem sám zvědav na to, jaké to ochlazení bude, jen se děsím toho, aby zase nenastal nějaký ten příliv vzduchu z Alžíru, teploty tam furt lezou k padesátce, navíc je docela prohřátý i centrální Rusko, zbývá tedy pouze přímý severní směr pro něco studeného, a západ pro něco chladného.., uvidíme.dneska už se tu zase paříme..slunce pere, ve stínu je ... 25.
dawe
Prosím Vás, vezměte už si nějaký prášek, to přece není možné, absolutně nikdo pro východ nepředpovídá třicítky, maximálně pro jihovýchod, ale vy si to v hlavě asi roztrhnete na 2 slova, jih a východ, a aplikujete to na svou oblast na severovýchodě u hranic s Polskem.
SV má navíc suveréně nejmenší počet tropických dní a to některé navíc o tu třicítku sotva zavadily.
V Ostravě se vyskytlo 26 letních dnů z toho 23 v červnu. 8 tropických dnů. Nejteplejší byl 30.6.2019 s teplotou 34 C. a 3 tropické nocí z toho nejteplejší byla 27.6 a to 23,3 C. Celkově včetně dneška máme za sebou v Ostravě 28 letních dní 9 tropických dní 1 supertropický den, který byl 1.7 s teplotou 35,2 C a je to absolutní maximum tohoto roku a 4 tropické noci.
Samozřejmě že sekl. Myslel jsem na 23 C a napsal 23 tropických nocí. U nás byly 3 tropické noci. Děkuji za upozornění uživatelům dawe, igor127 a Valep.
No když se tu bavíme o tropických dnech a nocích, udělám to, co normálně nedělám, odhadnu oteplení a to od cca plus minus dva dni, a to 18.6. a délka až do druhého týdne v srpnu, ať je sranda, navedl mne k tomu strejda ze Šumavy po dvouhodinové debatě u nás na zahradě... jestli to vyjde, šoupnu sem jeho argumenty ( jde o pozorování chování živočichů, rostlin a brouků v přírodě, jelikož je toho fanda od mladých let)..
igor127
No to celkem jo.Neměli jste na jihu Moravy 20 tropických nocí v roce 2015? Dnešek se stává dalším letním dnem s dosavadní teplotou 25,3 C. Do konce týdne bychom mohli překročit 30 letních dnů. Pravděpodobně však u nás nebude letos překonaný minulý rok, kdy se vyskytlo v Ostravě 90-95 letních dnů.
V okruhu diskutérů zde pravděpodobně trumfnu všechny.
Za uplynulý červen máme 2 tropické dny a 0 tropických nocí (tady vzácnost). Jedna z tropických nocí se minula o 0,7°C, další v pořadí o 2,7°C a více. V tom by se dalo žít nebýt té vlhkosti.
Přesto a možná právě proto se blíží doba, kdy zoráme a na jaře zasejeme. Tedy možná, pokud začne pršet.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.