Diskuse o počasí Letní a tropické dny i tropické noci v roce 2019
Lucina
My taky, je parada konecne byt vyvetrat, navic jeste bydlime pod strechou, takze o to vic je v lete byt vyhraty. Ale problem je v tom, ze zhruba v poslednim tydnu k nam neustale letaji vosy, takze pres den se prakticky neda ani trochu otevrit, je to silene, nechapu proc, ale hnizdo nemuzu nikde najit, tak nevim, jestli jich je ted tolik
Snowrain
Já to vyřešila síťkou, dala jsem je skoro všude a přes den mám otevřený úplně balkon, takže případný hmyz hned vyženu ven Když nejsem doma tak to řeší ty síťky v oknech a i přes noc je to luxusní,že můžu mít právě otevřeno úplně celé okno a nemusím se bát co tam vletí
Dneska byla zatím u nás nejnižší teplota od 24 května min bylo v 6:00 hodin 6.7 stupňů do východu slunce ale teplota stoupla protože se nebe zatáhlo na oblačno, okno jsem také otevřel cca na tom 1/2 hoďky a nevletělo tam nic ale v patře je to obtížnější jak píše Snowrain vosy i dokonce sršně? nám tam také lítají hlavně se to dělo v letních měsících teď už to je míň nevím ale proč tam pořad lítají hnízda nikde vidět nejsou
Lucina
Tutugon
K nam prave pres leto temer vubec nelitali, zacali jak jsme psal az ted od minuleho tydne, nad sitemi take samozrejme premyslim, ale neni to levna investice a navic u tech stresnich oken je problem, ze musi byt pred tim oknem vlastne v byte, takze ten ucinek neni uplne takovy jako u oken klasicky, ale i tak si je nejspis brzo poridim, hodit se urcite budou, jen me zarazi ze je s nimi takovy problem az ted od zari, kdy je uz chladneji, naopak v srpnu, kdy to byva nejhorsi vetsinou, s nimi problem temer zadny nebyl. Jinak ted to opravdu vypada na dlouhodobe stabilny teple a suche pocasi, srazky nejsou videt vubec nikde, pro Moravu a Slezsko to problem neni, ale pro Cechy bohuzel ano.
Snowrain
Já to vyřešila síťkou za 50kč z drogerie.. funguje jak má, takže nepotřebuji ty drahé ;)
No u nás vosy a sršni začali lítat už v koncem srpna.. jak vše dozrává tak je to klasika na konci prázdnin je jich nejvíc.. a teď jak svítí sluníčko je to jasné...
Ano vypadá to na slunné počasí ve výhledu.. bohužel
Lucina
A jo takhle, tak to dekuji za tip, takova venu opravdu financni krach nezpusobi, podivam se po ni. Ano je pravda, ze vzdy koncem srpna a pak i v zari je jich hodne a soucasne pocasi je pro ne primo idealni, o to vetsi duvod se tesit na zimu. Jinak nebral bych to tak tragicky, vlhkosti v pude je ted, alespon tedy na Morave a ve Slezsku dostatek a teploty prijemne, navic noci se stale prodluzuji a dny zkracuji, nejake neprijemne vedro myslim uz nebude. Bohuzel pro Cechy uz je to horsi.
U vidíme jestli se letos ještě objeví letní den ale tropický už určitě ne. letos u nás nejvyšší teplota byla 33,7°C a to 1.7. loni to bylo 32,8°C. Letos máme 8 tropických dnů loni to bylo 6. Nejvyšší nárust je u letních dnů letos jich máme 51 a loni to bylo 39 dnů. A máme letos 2 tropické noci na minulý rok se musím podívat.
Průměrná teplota byla u nás v létě 21°C. A v létě napršelo 207 mm.
Edit: loni jsme měly také 2 tropické noci. A průměrná teplota v létě byla 19,9°C . A loni v létě napršelo 208 mm.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.