igor127
https://www.in-pocasi.cz/predpoved-pocasi/cz/jihom...
Diskuse o počasí Letní a tropické dny i tropické noci v roce 2019
Tak po víkendu z hlediska teplot velmi nezajímavém ,dneska eviduji 48. letní den
Tak u mě se k dnešnímu dni vyskytl 50. letní den a zatím si stále držím 14 tropických dnů a 4 tropické noci.
Já zatím sbírám v srpnu letní dny jak na běžícím páse. Za srpen 7 letních dnů a celkem 53 letních dnů za celé léto. Stále si držím 14 tropických dnů, 4 tropické noci a jediný den s teplotou velmi lehce nad 35 C a docela pravděpodobně se bude jednat o nejteplejší den léta na Ostravsku. Ten se u mě vyskytl už 1. července. Od té doby je na Ostravsku problém překročit 30 C. Většina dalších tropických dnů byla v intervalu 30-31 C a jenom jeden se příblížil k 33 C. Za červenec se vyskytlo 6 tropických dnů. Mám trochu obavu, že příští rok za to zaplatíme i s úroky, za tak příjemné léto. A nebo hůř s námi i jižní Morava, kde je jedno ,jestli je větši vedro v Čechách nebo na východě, oni to schytají téměř vždy.
Tak dneska se vyskytl 1. tropický den v srpnu a to s teplotou přesně 30 C okolo 12:40. Takže po dnešku je bilance 53 letních dnů, 15 tropických dnů zatím stále 4 tropické noci a 1 den s teplotou nad 35 C.
Tak po 2 dnech jsem si dal dneska tropický den a dnešní maximum bylo 30,2 C těsně před 15. hodinou, Po dnešku mám 16 tropických dnů 55 letních dnů a stále 4 tropické noci a na 90 % si troufnu tvrdit, že po stránce tropických nocí se jedná i o konečné číslo.
Tak po takové menší odmlce od léta dneska už stihl padnout letní den. Takže po 5 dnech se vrátily letní teploty i na Ostravsku. Celková bilance za léto je 56 letních dnů 16 tropických dnů, 4 tropické noci a 1 den s teplotou nad 35 C. V některých létech už jsem měl na konci srpna přes 25 tropických dnů a třeba i 6,7 supertropických dnů. Letos 1 padl a byl velmi těsný. 35.1 C už 1.7. Tak nakonec se vyskytl dokonce i tropický den, takže po dnešku jich je 17.
Tak u mě se vyskytl včera těsně tropický den, a tak mám po včerejšku 58 letních dnů, 18 tropických dnů 4 tropické noci a 1 supertropický den.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.