Něco pro pobavení, , teď jsem potkal souseda, tvářil se ustaraně, kouknul na mě a pravil, jestli si nemyslím, že je něco pravdy na tom, že má nastat malá doba ledová, že to dneska četl... ujistil jsem ho s vážnou tváří, že to je zaručená zpráva.. jo. internet reaguje sakra rychle, obzvláště "sociální sítě".
Srážky zanedbatelné, sotva crcalo z rýny, v sudu mi skoro nic nepřibylo, jestli kvůli tomuhle dojde k ochlazení na dekádu nebo nedejbože na celý květen, tak je to úplně o ničem.
Mě je samozřejmě při práci za zahradě úplně jedno, jestli je +5,+15,+25, ale na nějaké sportovní a rodinné aktivity to chce rozhodně min. tak 20+, což už je v květnu běžná teplota, vypadalo, že bude na koupání, no škoda, pro přírodu trochu lépe, ale voda u nás pořád extrémně chybí.
Aldan Tak to je luxus, tady je úplně sucho jako kdyby večer žádná přeháňka nebyla, čerstvý vítr to vyfoukal do sucha, je jen zataženo a kolem +2, opět vládne nejhorší kombinace zimy, větru a sucha, kdy bude sakra opak?
Tady se ochladilo jako na podzim 4°C a napršelo 7,5 mm a pořád "frfní"(což je jenom dobře),ale zase tady už fučí letos tem kur....ký vichr snad nikdy neskončí
Dnes opět velké rozdíly mezi východem a západem. Zatímco na západě už vítr rozrušil inverzi všude. Na Moravě se zatím drží na většině území a je zde tak výrazně chladněji.
ota Je to tak,tady je už druhým dnem ledový den,navíc jak je mlha tak nárůstá námraza,viz fotka. Ale večer začalo už pofukovat,tak to oteplení klesne i k nám..
11.5.2020 rekordní rozdíl ve 14 hod.: Klínovec -0.3°C, Karviná 24.5°C - tedy 24.8 st. Později byl výrazný rozdíl i na krátké vzdálenosti 100 km Praha +9°C - Pardubice 21°C!
Na.Guru No já mám chladu a větru letos celkem plné zuby, tolik předpovídaných pro pěstování rizikových teplot jsem snad neviděl, to bude ještě v červnu mrazík ne? Maxima pod +15 v květnu fakt nemusím, zvlášť když je to tady na suchu a s čerstvým větrem, teď bude nejhorší pátek, pocitově +4+5, jih JMoravy bude v nejbližších dnech docela teplejší oproti nám i o 5 st., někde pod Lanžhotem třeba zítra +17, to už bych celkem bral.
Alejandro.Marquéz Jo, jo, koukám do předpovědí a příští čtvrtek to zas, zatím teda, vypadá na ranní mrazík, tohle už by mohlo ustat jinak nebude co do huby....že by ta doba ledová?, jasně jedno období chladu v květnu ještě nic neznamená..
Dneska zase hezký barvičky. Ale vlákno teplotní rozdíly mezi severem a jihem (Čech) zakládat nebudu V 18:30: Mnichovo Hradiště, Děčín či Frýdlant 20 - 21°C Kunžak, Krumlov či Budějovice 8 - 10 °C.