Založil jsem diskusi na téma o podzimu, protože ačkoliv to nevypadá podzim už je za dveřmi a modely se začínají shodovat na tom jak bude podzim vypadat podle toho co jsem viděl by podzim kromě září mohl přinést konečně nadnormální srážky, ale taky pořád bohužel nadprůměrné teploty sucho by se ale tak mohlo postupně zmírnit a co vy jak si myslíte že podzim ovlivní El nino :
Jaký bude podzim podle vás ?
Podzim bude v celku teplý a suchý.
6 (26 %)
Podzim bude v celku teplý a mokrý.
10 (43 %)
Podzim bude relativně průměrný v obou dvou případech.
FranklinB Právě ještě se může vše změnit proto jsem založil diskuzi jak myslíte že to bude vypadat protože se to může ještě změnit třeba podle mě podzim stejně vyjde z průměrnými srážkami.
Téma pěkné. Určitě se bude hodit na nějaké povídání o podzimu. Já už přemýšlel nad vytvoření zimního tématu, ale to až tak v září (minulý rok to ale bylo už ke koncem července od Dandy). Já si myslím, že první půlka podzimu bude teplotně průměrná, v některých dnech i nadprůměrná a srážkově lehce nadprůměrná. Samozřejmě ale i v některých dnech pravděpodobně vůbec pršet nebude. Druhá půlka už bude za mě zřejmě i teplotně podprůměrná, objeví se první mrazíky a na horách první sněhové vločky (ke konci podzimu i první vločky možná i v nižších polohách). Jsem zvědavý, jak moc letošní podzim a zimu ovlivní El Niňo nebo La Niňa.
Zatím veškeré predikce směřují v našich zeměpisných šířkách i délkách k dešťům a nadprůměrům.. v četně zimy.. tudíž předpokládám i vlhčí, ale vlastně teplý podzim..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.