Hliník Software pro kontolu dat podle všeho hodnoty označil jako podezřele vysoké, v červnu je tento limit možná právě +41 °C. Snad se to tam později doplní ručně.
TommyAst No data tam už jsou a je tam 40,7 a nějaké další hodnoty. Prostě asi jen nějaký výpadek "jak to tam zahřívali, aby rekord padl už dnes a tam, když viděli konkurenci v Řeži"
Stanice Poniklá (Liberecký kraj, 450 m n. m.) Tmax v 18:30 +40.2 °C, je tam peak později odpoledne a samozřejmě přeměřák. Dále ze soukromých stanic Blšany u Loun (Ústecký kraj, 195 m n. m.) Tmax 18:00 +40.4 °C asi taky přeměřák.
Ze stanic CHMI na dvou stanicích byl dosažen super-tropický den s Tmax +40.0 °C a více a to Doksany (Ústecký kraj, 158 m n. m.) Tmax +40.9 °C (ještě možná bude upřesněno) a Husinec - Praha Řež (doplňková stanice) Tmax +40.3 °C.
Gratulace do Doksan, ale je otázka, jestli je o co stát. Tady dnes maximum 37,8 °C, k překonání absolutního rekordu ze srpna 2013 chybí ještě 1 °C. Je to nová nejvyšší teplota tohoto roku, ale zítra půjdeme určitě výš. A jak jsme tu řešili tu pokojovou teplotu, tak už i v místnosti, kde spím, bylo dosaženo 30 °C.
trvalo to jenom západ slunce než teplota spadla pod 33 stupňů, tedy i k hranici otevření oken. a zítra si dáme ještě mnohem horší alžírsko. a tohle taky nejspíš znamená už nevyhnutelnou tropickou noc
TheRealStormCZE Jako nevím kolik máš v baráku, ale abych při 33°C otevíral okna?, já otevírám i když to moc nepomůže až se teplota vnitřní/venkovní vyrovná, jinak teď venku/doma 29,1/27,9 dnes se mi zdá, že ta teplota padá rychleji jak včera je tam nějak pod mrakem.
jack 32, to dává při <33 smysl když to hned spadne níž, ale teď se zas otepluje z nejvíc náhodného důvodu (aby to vevnitř v noci stihlo klesnout tak o 3 stupně a další den bylo ještě hůř)
No já jsem byl docela udiven,kolik lidí v mém okolí mělo otevřená okna hned se západem Blbý je,že si ještě hodně dlouho počkáme na chladnější noc,nakonec budem muset větrat při bouřkách,kdy zafouká a teplota přechodně klesne,tedy klidně i přes den…