Diskuse o počasí Extrémní vlna veder a sucho koncem června
Upřímně jsem zvědav, jestli se i tady v mrazovce o víkendu povede tropická noc..
Zatím je k tomu hodně daleko, ranní minima kolem 11-12°C.. Uvidíme .
Aktuálně jsem o 4km vedle, boží koupání v pošumavském Kolinci. Kdo zná, ten ví
Vzduch 32, voda 26°C..
Dnešní teplota 34C
Francois-a který jsi ty?
Dnes max 34,6°C. Čekal jsem aspoň 35 ale moc mraků. Doksanovci 37,5°C, o dost víc než úplně všichni.
Zde dneska 34.2 °C a i pozar no uz tam sviti pro nas 40°C od SHMU, toz jsem zvedav... no i dneska interval byl 31 az 34 a bylo kousicek nad.. tak mozna to prekvapi, a tech 40.5°C padne i u mna, sance je.
U nás dnes maximum 35,3 °C, už to nastupuje. Zatím jsme o desetinu pod maximem letošního roku, ale to bude překonáno hned zítra a potom pravděpodobně ještě dvakrát. Jsem zvědavý, kde se to zastaví, nejteplejší bude asi neděle. Historický rekord tu máme 38,8 °C ze srpna 2013 a je celkem slušná šance, že by mohl padnout.
Mike11
Ten Aladin je mazec. Výstup jen pro 14:00 a dává někde i 42 °C. V 17:00 bývá největší peak a to by mohlo jít ještě o jeden až dva stupně výš někam k 43. Rekord padne jak nic...
Přehodnocuji svůj tip a zvedám z 41,1 °C na 43,1 °C
palma
Trávu kropit netřeba, stačí jí nesekat pod 6 cm když jsou takovýhle hice. Mám trávník zelenej jak sedmu po celé zahradě, zatímco sousedi "wimbledoni" co sekají na jedničku, aby se nemuseli o trávník "starat", mají saharu a žluto/hnědo.
Hlavně že mají napuštěný bazény, kde si smočí své odulé líné údy a jen kňourají, jak je vedro. Ale těm bezmozkům to nejde vysvětlit, že musí 5000l z bazénu používat jako jímku na dešťovku a lít to keřům, které potom dělají stín... marné.
Tady dnes Tmax 31,2 a za barákem mezi zelení úplně na pohodu. Hnus je jen v baráku.
Aladin je magor , stehuju se do lednicky
Dneska 33.6 a uz to byl hnus fialovej, tohle si nedokazu ani predstavit, na tohle fakt nejsme zvykli
Jako rekord dobry, ale v tomhle realne ani nevylezes ven
Samik
No, ono je to někdy neodvratný, to posekat, já to odkládal jak to šlo, nicméně tráva už dozrává a osin je v ní neurekom, takže abych ochránil svoje psiska před velkou nepříjemností.. posekal jsem, dal jsem to na nejvyšší strniště co tam můžu nastavit 10 cm.. stejně je tam vidět sucho, navíc nepršelo a psiska zalejvají pořádně, díky horku, takže něco spálí slunce, něco ta jejich produkce tekutin.. slušně řečeno.., no zbytek zahrady mám "tropickej", takže tam žádné suché projevy nehrozí..
Andre
Taky se teď chystám k nejbližším sousedům. Jižní a JZ Slovensko je jinej svět - z hlediska vegetační sezóny i srážek. Teď na konci června je tam květena na stejný úrovni jako ve středních polohách ČR v závěru července. V Bratislavě taky často prší z jiných srážkových pásem než z těch, který třeba právě prochází přes ČR. Být léta ala sedmdesátky, jezdil bych se do Komárna ohřát.
Bylo by dobré tady na fóru porovnat některé statistiky ČR a SR. Teď v týdnu jsem zkoušel dohledávat info k tornadum na Slovensku. Z historie těch záznamů moc není. To už se více najde v maďarských pramenech.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.