Škoda toho poklesu večer na 27,7, jinak se to drží celou noc kolem 29: https://www.chmi.cz/namerena-data/merici-stanice/m...
Praha Klementinum minimum zatím 27,1, asi ještě o pár desetinek spadne, ale i tak naprostý extrém.
Diskuse o počasí Extrémní vlna veder a sucho koncem června
Tady ve 23 hod 28,8, v půl druhé bouřka a poměrně slušný plavák a spadlo to na 23,6...žádná sláva ale konečně dýchatelno.
Každopádně kombo vysoké teploty kdy se nedá vyvětrat a do toho bouřky, kdy se musí zavřít okna úplně je top...
Jinak co si myslíte o tomhle:
https://x.com/i/status/2070885486369935756
Většinou všude rekordy a tady nic, furt tam svítí ten z roku 52.
V tomto století jsem čekal překonání už dřív, naše oblast se aspoň na +39 dostat může, ale až bude v teplejších oblastech tak +43
Rána letost max kolem +17, to je venkovská brnkačka
Ten výhled jsem přesně čekal jak jsme se o tom bavili večer
, srážky osekané, to je v kelu
Co jsem se tak díval, tak včerejších 37,4°C tady v Olomouci byl pro Olomouc dosavadní historický rekord (nikdy od začátku měření jsme nenaměřil takovou teplotu), což je extrém. A mám celkem obavy, aby se tento rekord v červenci nebo srpnu opět nepřekonal, ale možné to je.
A hlavně ve výhledu minimum srážek na Moravě. Nějak silné bouřky s velkými úhrny tu neočekávám... Zachvilu tady bude poušť
Máme i v Blatné z včerejška nové historické maximum na hodnotě 39,2°C, původní rekord překonán o 0,9°, což je tedy extrém.
V také (podle všeho) vůbec nejteplejší noc v historii měření. Že byla tropická, už to je dost mimořádné, ale to minimum...21,6°C!! Ještě navíc krátce po půlnoci
no ale teda hnus pokračuje dál, postel uplně extrémně zechcaná, venku totální vymeteno, aspoň jako fouká, energie ve vzduchu teda hromady, ale minimum nekleslo pod 24? mrdlo na držku?
Tak dnešní noc i přes to, že chvíli pršelo byla absolutně teplá, při dešti ve 2hod ráno teplota +26°C a rosný bod 23°C, to byl úplný kentus.. ted ráno ale mi to přijde ještě horší, teplota už +30,4°C a rosnák +21°C, nepříjemný pocit dusna je venku. Holt si ještě musíme na severozápadě počkat na ochlazení
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.