Čekal jsem teda víc deště, ale zatím celkem spokojenost. Už od ranních hodin se většinou držíme v zelených odrazech, ale moc teda neprší. Zatím od noci napršelo jen 6,4 mm, což dohromady za celé deštivé období dává 38,2 mm. Akorát mi moc nedává smysl ta výstraha na vydatný déšť v Beskydech, když tam zatím nic nepadá (podle modelů ale mělo).
Diskuse o počasí Trvalé a vydatné srážky od 15.5 do 19.5.2026
Aktualizace. Už asi polovina jižních Čech má úhrny nad 20 mm.
Mno, já teď nemám moc čas to sledovat, ale ta výstraha je tak do pondělí 3:00 (nejvíc dávky jede Aladin, ostatní teda hodně ubrali) a jisté je, že něco kapat bude a bude tu největší kosa až do úterka, ani v pondělí to nebude teplotně žádná hitparáda.
Dávalo se daleko víc srážek jak jsem to po očku sledoval, zatím teda od čtvrtka nějakých 17 mm a všechno jde jaksi západněji, zůstala jen zima pod +10 a naštěstí moc nefouká. Další víkend v kelu, no jen tak dál
3,6 mm přinesl dnešní déšť sem..pěkně to s nám vypeklo.. navzdory mapce na facebooku čhmú, neočekávám už zítra téměř nic. Max do těch 2 mm ještě. Víc už bude jen překvapení. Celkově jsme se dotáhli opravdu na těch 20 mm.. ale jen automat, v plecháči ani těch 20 nebylo... ale nakonec jsem se více podíval na tu synoptiku, a ona to nebyla ta Jadranka jak ji známe, spíše se nad námi jen vlní to rozhraní, se kterým je spojená jižně a severně. Tak třeba příští týden v přeháňkách naprší více.. šance tady bude a pak už snad teplo a vytoužené bouřky.
Třeba se letos té naší skutečné níže po trase Vb ještě dočkáme.. tady to paběrkování, je spíše jen aby se neřeklo..
hezky je na radaru vidět jak jdou srážky podél toho rozhraní západně od severu, východně od jihu..
taky je potřeba napsat, že jsem vlastně od začátku neměl velké oči navzdory modelům, nikde jsem nevykřikoval jaké deště nás čekají a opatrnost se vyplatila..
Tak nám zde od včerejška napršelo 7,5mm,spokojenost
Na hřebenech jižní Šumavy hezky nasněžilo: https://meteo-sumava.cz/clanky/2026/na-sumavu-se-v...
Nevím co to má znamenat, ale tady se před půl hodinou začaly valit husté černé mraky od severu, ale srážky zdá se postupují od JV. Samozřejmě z nich zatím neprší ani dle radaru to nevypadá že by mělo pršet, ale proč ta oblačnost tmavá.
Výstraha opravdu zrušena. To by byl gól kdyby ty srážky teď přišly to by i ČHMÚ čumělo. No zatím to vypadá že to z toho JV. leze, ale jestli doleze uvidíme.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.