Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Zpočátku na většině území déšť, na západě i sněžení, během dne ubývání srážek

Diskuse o počasí Tipy jak bude na Vánoce 2025, resp. o vánočních svátcích

# 22.10.2025, 21:13

Tak máte to tu, doufám, že to nikomu nebude vadit, tak pojďme si tipovat, každý za svou oblast;-).
Ze srandy anketka jak bude na Vánoce v nížinách ČR (do 300mnm). Dávám to do 15.11.2025
Já letos tipuji po delší době bílé Vánoce a sněžení, ale mám trochu nejistotu. Za tip nic nedáš :D.

Jak bude na Vánoce v nížinách
Bude pršet a teplo/ bez deště a teplo
16 (48 %)
Bude mrznout, ale beze sněhu
4 (12 %)
Bude ležet sněhová pokrývka a bude mráz (jasno)
6 (18 %)
Bude kalamita po celé ČR a bude kolem 0°C
3 (9 %)
Budou rekordně bílé a studené Vánoce
4 (12 %)
Celkem hlasů: 33 Hlasování v anketě bylo ukončeno.
# 22.10.2025, 21:23

pretoria, jihoafrická republika, na štědrý den zažije vlnu veder a denní maxima se budou šplhat nad 35 stupňů a ty noční stěží klesnou pod 25 s úplnou absencí srážek, ty přijdou v podobě prudkých bouří až na silvestra
ajo moment, tam je ještě jedna jednička v elevaci pretorie :(
chatgpt na to má velmi jasný a jednoduchý názor.
ale já jdu proti němu, bude jak jinak než deštivo a příliš teplo na jakýkoli sníh :( (statisticky velmi pravděpodobné, leda by nastalo to, co letos v půlce února a sněžilo při inverzi)

1365
# 22.10.2025, 21:29

Já si myslím že zimní dny budou teplotně podprůměrné (pod nulou) a beze sněhu, protože sněhu zřejmě ubývá.

12
# 22.10.2025, 21:36

vidim to na chladnější prosinec než je normál nebo budeme na normálu, ale před Vánoci se lehce oteplí a bude do 5 stupňů a inverze, rád bych se mýlil

478
# 22.10.2025, 22:44

TheRealStormCZE
Jsem zvědav, zda to bude v tomto tématu opraveno a bude tam zítra ráno napsáno, že se jedná o predikci pro ČR... p.s. odhaduju tak +25.. v noci..v Pretorii..

# 22.10.2025, 22:56

Zapojím sa do tipovania. U nás na Podunajsku štatisticky asi na 80 % vychádzajú teplé a blatisté Vianoce bez snehu a mrazu. Singularita vianočného oteplenia je u nás v posledných rokoch priam neuveriteľne silná. Takže myslím, že aj tento rok sa naplní táto tradícia a ani v českých nížinách to nebude inak ;-)

544
# 23.10.2025, 07:24

Tip u me je 5-10st v maximu, JV vitr a deka. Coz je takove klasika :D

2
# 24.10.2025, 00:50

Do 20.12. zima a sníh, potom tepla vlna a deštěm a větrem do 25.12. a na 2. Svátek vánoční ochlazení se sněhem. :D

102
# 24.10.2025, 04:38

25 cm sněhu, kalamita, šílený blizzard a sníh minimálně až do Silvestra :D:D
realita bude taková cca 5 °C a větrno :zz:

36
# 24.10.2025, 10:07

Tak teda tipuju, niziny rano -4 - -8, odpoledne -4 - +2, snehova pokryvka cca 5cm,vetsinou nizka inverzni oblacnost

JUGOCVJo to by bylo hezky, ale kolikrat se v historii stalo,ze byl krasnej prechod tlakovy nize se snezenim behem Vanoc... ale jednou za stoleti by mohlo, tak proc ne letos :)

339
# 24.10.2025, 10:18

Také si tipnu pro svojí oblast - ranní minimum 4°C, odpoledne 9°C - oblačno až zataženo, slabé dešťové přeháňky a mírný vítr, po sněhu ani památky.:)

# 24.10.2025, 11:55

Letos o Vánocích hlavně nechci žádnou meteonudu, což je ale téměř jisté, že bude. Takže buď mrazy a sníh, nebo 15 °C a slunečno, ať se dá vyjet na kolo. Cokoliv mezi tím, tedy to, co asi přijde, bude zklamání, pokud se tedy nebude jednat o dynamické počasí s přeháňkami a potažmo i s případným ojedinělým výbojem.

# 24.10.2025, 12:57

Tak jsem si myslel,že se toto téma založí tak měsíc před Vánocemi,kdy se všeobecně začíná o vánočním počasí diskutovat a třeba za další týden ho hned uzavřít.Možná by se dalo už něčeho chytit a nebyly by to jen pouhé tipy.Nechápu,proč má jít jen o nížiny a ještě do 300m.Každý tady mohl nastínit svoji představu (ne přání) vánočního počasí ve svém bydlišti (okolí) bez ohledu na nad.výšku a pak v klidu během svátků pod svůj příspěvek dopsat,jaká byla skutečnost.

379
# 24.10.2025, 21:51

Tobiáš10
Nížiny (na mapě zelené) jsou v atlasech do 200 m nad mořem. Pak už je taková bílá-světle hnědá. Pravdou je, že teď už se tento typ mapy moc nepoužívá. CHMI označuje nižší polohy do 400 m nad mořem.

Nicméně v oblastech do 300 m nad mořem nejspíše bude beze sněhu a teplo. Jestli bude pršet, nebo ne přes svátky, těžko říct. Taky si myslím, že první možnost. Inveze a mráz beze sněhu, to je také ptravděpodobné. Vánoce pod sněhem moc pravděpodobné nejsou. Kadopádně vánoční prázdniny 1996-1997 bych opakovat nechtěl.

# 24.10.2025, 23:43

TomasMost
Tak ono toto téma je určené, že každý napíše pro svoji oblast příspěvek, ale aby to bylo zajímavější, jelikož většina z nás je z nižších poloh, tak jsem sem dal anketu pro nížiny. Protože není možné udělat takovou anketu, že by tam byly nížiny, střední polohy, vyšší a nejvyšší a ke každému něco :D.

# 25.10.2025, 00:52

Tobiáš10
Nerozumím,nižší polohy jsou pod 400m,ale proč to omezovat nad.výškou? Já nechci po nikom z Vysočiny,aby tipoval vánoční počasí v nížinách (protože se ho anketa netýká),ale naopak u sebe,tam,kde bydlí nebo počasí pozoruje,je úplně jedno,odkud kdo je.Proto tedy ne formou ankety (chybí tam i specialita nížin - NO),ale vlastním pohledem.Teď už je to jedno,nechme to být.

# 25.10.2025, 10:34

TomasMost
Tak já vás chápu, ale když chcete udělat nějakou anketu, tak není možné tam dát asi 15 věcí, ale celkově téma je od toho, že každý kdo chce tak prostě napíše tip, jak bude na Vánoce v jeho lokalitě. Anketu prostě odhlasuje podle sebe do nížin, a pak napíše tip pro svou lokalitu;-).

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.