Myslíš že ty bouřky se dostanou až sem? No kéž by, ale pochybuju. Spíš to budou ty přeháňky nebo déšť. No uvidíme. Za hodinu dvě to už začne být snad zajímavější. Stále to sleduju a i jedna slabá přeháňka se na nás blíží mikrotempem ale taky se rozpadá.
Jakto že se ty srážky pohybují tak pomalu, když dole normálně fouká? U nás fouká mírný vítr s narazy cca kolem 45 km/h. Dekuju předem za vysvětlení pořád jsem laik
Aladin to pro nás maluje na odpoledne, večer, ICON to zdržuje u SK. hranic. Pomalu začínám věřit Iconovi že ty srážky se před námi zastaví a polezou jen velmi pomalinku, ale na druhou stranu věřím i Aladinovi že tu odpoledne a l večeru bude pořádně pršet.
Ještě zmíním že ICON maluje na Slovensku četné bouřky, ale skutečnost je trošku jiná.
Fstorm Podle mě vyjde Aladin. Srážky se sice pomalu, ale jistě blíží k hranicím. Jestli se to tam u vás na východě zasekne, tak to budou pořádné úhrny.. Ale třeba ICON DE je s ICONEM, ten taky ve svých výstupech dává srážky spíše na Slovensku.
Neuro I to může nastat, ale nemusí. Aladin tam drží zatím úhrny přes 100 mm i v okolí Beskyd. ICON DE tam má o polovinu nižší úhrny - ty nejvyšší hlavně v Beskydech, což by nepůsobilo problémy.
Uvidíme, komu to vyjde. Já už bych teď sledoval jenom radar a oblohu.
U Českých hranic se vyskytují i oranžové odrazy s výbojemi.