Diskuse o počasí Příští pátek slibuje model GFS silný vítr! sobota i bouřky
jaroslavec
Bouřky mají být ojediněle nebo místy?
jaroslavec
A kdo ví jestli se ta TN vůbec dostane do ČR
Tak změna podle nejnovějších modelů by TN měla být nejblíže ČR až v neděli a v pondělí 26.1.09
http://www.wetterzentrale.de/pics/avnpanel1.html
jaroslavec
Každopádně jisté je že v dalších dnech budou přes Česko přecházet několik okluzních a teplých front , škoda že není nějaká studená
urcite pri takomto vetre budu burk 100% hoci slabe ale predsa aspon blesk
U nás na JV Moravě má silný vítr foukat už zítra tj 20.1.od jihovýchodu 5-9m/s nárazy až 20m/s.
jaroslavec
Neviem ,prečo sa dáte niektorí oklamať tým modelom GFS! Je to opravdu debilina! Môžem Vás teraz upokojiť, že žiadne búrky nebudú! promiť, ale je to zbytečná téma!
jaroslavec
Mne je jedno o čem budem psát, jen nebudem psát o búrkach! Vítr muže byt, to není vylúčené, ale bourka je poriadna somarina, to je vylúčené!
jaroslavec
Už mi neco do hlavy prišlo a už jsem to možno pochopil. Pred 2 lety pri orkáne Kyrill bylo též velice teplo, až kolem 17oC v Hurbanove! A práve vtedy prišel orkán. Minulý rok v breznu pred orkanem Emma tíž bylo velice teplo, bylo kolem +15oC! A tento rok prichádzi opäť nezvyčajný oteplení! Není to predzvestí nejakého orkánu? protože v posledných 2 letech to tak bylo, že ked prišlo výrazné oteplení, po oteplení nasledoval orkán!
co je nazvycajne na tomto otepleni prosim ta?aj keby bolo par dni 10`C,stale bude januar minimalne PRIEMERNY pre STR.Europu
pogoun
10oC je normálni, ale klidne muže prist orkán, ne?
no 12°C nie je až tak normálnych na január, a tá TN môže priniesť fakt moc zrážok aj na Slovensko
Vypadá to, že by mohla teoreticky ta níže přes víkend přinést silné sněžení především na moravu a slovensko a k tomu i severák či SV. Vypadá to, že se opět ochladí po krátké pauze.
AccuWeather.com predpokladá na zajtra cez deň dážd, na východe aj búrky.
iwag
Prichádzi k nám rozsáhle silní zrážk. pásmo, začína pršet, ked jsem se koukol na Madarský radar, bylo vidno, že zrážky jsou silné! Burky se mužu vyskytnout jen na juhu a východe Slovenska, Cesko a západ Slovenska zasáhnuty nebude! Ja by jsem se bourek aj nadale nebaval, protože predpokladá se bourka, ale pravdepodobnost bourek není veľká jen 20%! Bude se jednat jen o silný dešť, proto má SHMU aj výstrahu 1.stupna! Silným deštem muže byt zasáhnutá dnes večer aj Morava!: http://www.met.hu/omsz.php?almenu_id=weather&p...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.